Spelar musik för välgörenhet

PAJALA: Under lördagen arrangeras en välgörenhetskonsert till förmån för Pajala kommuns nyanlända flyktingar, där intäkterna oavkortat går till kläder, skor och andra förnödenheter.

Enligt David Forsberg, som arrangerar evenemanget tillsammans med Andreas Jakopsohn, är denna tillställning en del i en pågående insamling då det kommer allt fler flyktingar till kommunen.

– Vi har en massa flyktingar som går utan strumpor, skor och ordentliga jackor. De har inte haft någon möjlighet att förbereda sig på hur klimatet här uppe är och många har inte råd att köpa vinterkläder. Om alla kan hjälpa till och kanske lämna en slant så kan vi hjälpa fler, säger Forsberg.

Evenemanget blir ett musikcafé där underhållning i form av musik och fika kommer att erbjudas. Dessutom får några flyktingar berätta om sina upplevelser om resan från sitt hemland till Pajala, något som Forsberg menar inte är en dans på rosor.

– Det är ofta ett mirakel att man överlever de resorna, jag har hört en del historier med extrema trauman. Det kan vara nyttigt för folk att höra, tänker vi, säger Forsberg.

Tillställningen äger rum i Kyrkans hus under lördagseftermiddagen.

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar: , , , , ,