Talanger deltog vid elitläger

HALMSTAD: Under förra veckan genomförde Svensk fotboll sitt årliga elitläger för pojkar 15. I Norrbottens lag fanns två spelare från Tornedalen: Haparanda FF:s målvakt Filip Nurmela och FC Norras mittfältare John Kalla.

Tränare för länslaget är en välkänd profil i tornedalsfotbollen, Per-Håkan Taavo. Han har tidigare bland annat spelat för och tränat Pol/Svanstein.

Under veckan i Halmstad har laget genomfört flertalet träningspass samt spelat tre matcher. Samtliga matcher med slutresultatet 1-1. Dessutom har spelarna deltagit på föreläsningar om bland annat doping och kost.

– Både Filip och John skötte sig mycket bra och imponerade när det fick chansen på plan, säger Per-Håkan Taavo.

Publicerad i Haparanda, Pajala, Svenska Taggar: , ,
25 kommentarer om “Talanger deltog vid elitläger
 1. JW skriver:

  Talangfabriken HFF levererar än en gång! fotbollens framtid i stan ser ljus ut.

 2. Jocke skriver:

  Talangfabrik, jo jag tackar…Hur många spelare från HFF:s egna led har gått vidare till spel i högre divisioner de senaste 10 åren?

 3. JW skriver:

  4 stycken bara efter förra säsongen. 2 av de 4 får nu kontinuerligt med speltid i division 2. Fler kommer det också bli..

 4. Nonielvy skriver:

  Grattis grabbar och lycka till!!!!

 5. Haparanda skriver:

  Kanske lite överambitiöst att kalla det för talangfabrik, 2 st som spelar div 2…….. självklart kul för dom men Haparandafotbollen är inte direkt känd för att leverera talanger i ur och skur, det var bra länge sedan det hände.

 6. JW skriver:

  Tycker jag inte. 4 spelare som går från ett bottenlag i div3 till topplag i div2 är bra! Dessutom har klubben levererat ett par spelare till länslag de senaste åren. Och vidare har herrlaget yngst medelålder i division 4 (ca 20 år). I HFF släpps talangerna fram.

 7. Haparanda skriver:

  Tycker Seskarö har något riktigt bra på gång om vi pratar om riktiga talanger, såg en match med dom och där finns några yngre riktigt talangfulla killar som genom seriös träning och matchning har möjlighet att klättra lite högre upp i divisionerna. ”JW”, en talangfabrik är något helt annat än vad Haparandafotbollen står för, de resurserna finns inte här. Att leverera enstaka spelare till div 2 är kanske inte vad en talangfabrik förutsätts göra.

 8. Jocke skriver:

  Såklart grattis till killarna, hoppas de inser vad som krävs för att ta sig vidare och vad som krävs för att kalla sig seriös fotbollsspelare. @JW: Ja 2 st som tar steget och spelar i div 2 är helt ok. Men någon talangfabrik är det inte, så krävs mer än två spelare på 15 år. Och är det en styrka att ha yngst medelålder i div 4? Inte sett till tabellen i alla fall. Så låg klass som serien håller är det ingen ursäkt till att ligga näst sist bara för att man har ungt lag.

 9. JW skriver:

  Att ha ett helt herrlag bestående av 100% egna produkter som tagit steg för steg för att nå fram till föreningens representationslag är enligt mig att vara en s.k talangfabrik. Att ett par spelare under tidens gång får representera länslag och kanske testa vingarna i högre serier är en fin bonus som klubben är stolt över. Tycker kommunen ska vara stolta att det iallafall finns ett idrottslag i denna kommun som satsar på egna produkter.

 10. Johan skriver:

  Vad man väljer att kalla föreningen är upp till var och en. Men man ska ha klart för sig att det inte är många lag i tornedalen som kan ställa upp med ett lag helt bestående av egna juniorer/spelare i en herrserie högre än div5. Dem flesta lagen här går nog in för att fostra unga spelare/människor i en medelhög division för att sedan se nån annan klubb i länet förädla dem riktiga ”talangerna”.

 11. Jocke skriver:

  Ja det är klart att många tar plats när det inte är någon konkurrens. Var det inte så att coacherna ville prova många nya spelare på försäsongen, innan truppen skulle spikas och hur reagerade en stor andel av spelarna på det?

 12. Mextra skriver:

  Finns väl ingen som sagt att man inte är stolt från kommunen? Grattis till killarna i vilket fall, kanon!. Att ha egna produkter är väl inget märkligt i sig och inget specifikt för HFF, det beror väl på vilka ambitioner föreningen har. Är man nöjd att hålla till i de lägre divisionerna så är det väl bra och laget duger, vill man sikta högre så förändras också förutsättningarna och i princip ett helt nytt lag är ett måste.

 13. JW skriver:

  Jocke: nej så var det inte.

 14. Jocke skriver:

  Jw: hur var det då?
  Mextra:Håller med.

 15. JW skriver:

  Jocke: den storyn hör inte hemma på allmänna forum som detta.

 16. Gunnar skriver:

  Ren och skär korpverksamhet kallas detta på ren svenska.

 17. LUP skriver:

  Till Jocke nr 10 !
  Pol/Svan lyckades vara ett topplag i DIV 3 med spelare från egna kommunen för ca 10 år sedan.
  OAFF blev 2:a i DIV 3 2009 med en spelare utanför Pajala kommun (Markus Keisu).
  Så det är möjligt att konkurrera med egna spelare.

 18. sirkka nitti skriver:

  Mycket skrivs här, men också kan man fundera över hur relevant allt som skrivs är. Otvivelaktigt är dessa killar talanger, annars hade de inte varit med länslaget till Halmstad. Kan inte alla bara säga – Bra jobbat grabbar!!

 19. Fredrik Nilsson skriver:

  JW definierar talanger på sitt sätt. Senast en HFF-spelare lämnade moderföreningen och etablerade (minst 3 säsonger) sig i landets näst högsta liga var 1992,lämnade HFF 1989)), då hade Ilkka Wonkkavaara, idag assisterande i IFK Luleå, gått den långa vägen genom Holmsund, Täfteå och sedermera div 1. Han hade även proffserbjudande från Port Vale i engelska div 2. JW-lite fakta till dina talanger, Yemel är icke fostrad i HFF, Robin P har fostrats i IFK Kalix.

 20. Karlsson skriver:

  Lite väl positivt att kalla HFF en talangfabrik när man producerat 2 spelare som håller div 2-nivå på x antal år. Har någon egen produkt ens blivit värvat högre upp på 2000-talet? Någon som vet? Och vore det en massa talang i laget skulle man inte vara resultatmässigt historiskt dåliga, väl? Hoppas dessa två killar kan ta steget!

 21. Lasse skriver:

  vad är en talang?

 22. Jocke skriver:

  Sirkka nitti: Det handlar inte om dessa två killar. Alla önskar dem gott. Det handlar om tidigare så kallade talanger och om vad som hänt med dem.

 23. Fredrik Nilsson skriver:

  Daniel Ruisniemi och Kristian Kinnunen spelade i div 2 med ASSI under 90-talet. Mv Patrik Nilsson ,tror jag,stod någon match i div 1 med Visby/Gute på 90-talet.
  Filip Nurmela har alla förutsättningar att bli en div1/superettan mv, kanske tom. allsvensk?

 24. sirkka nitti skriver:

  Jocke: Jag läste artikeln en gång till och nog uppfattar jag det som att det handlar om dessa två killar! Sedan kan man ju undra varför stridigheter inom fotbollen, som jag förmodar det handlar om, ska avhandlas i anslutning till denna artikel. Tycker bara ni ska göra det på något annat ställe. En del kommentarer kan man ju tolka som avundsjuka, eller eventuellt Jantelags-mässiga.

 25. Karlsson skriver:

  Fredrik: Visst var det så att på den tiden var div 1 näst högsta serienivån och div 2 tredje högsta?