Spikmatta stoppade man som försökte fly från polisen

HAPARANDA: På söndagen kontaktades svensk polis av finska kollegor. Orsaken var att de förföljde en personbil via gränsövergången i Haparanda.

Bilen var svenskregistrerad och föraren hade gjort sig skyldig till en rad trafikbrott på finska sidan av gränsen. Föraren hade bland annat vägrat att stanna på polismans tecken.

Föraren styrde norrut, längs väg 99 och vek av i höjd med Karungi, mot Lappträsk. Tre polispatruller deltog i arbetet att få stopp på fordonet.

Fem kilometer norr om Lappträsk lägger polisen ut spikmattor och lyckas då få stopp på den flyende bilen.

Föraren visar sig vara en man född 1986 som hör hemma i Norrbotten. Mannen visar tydliga tecken på att vara drogpåverkad och tas med för provtagning av förhör.

Färden kommer nu att utredas av både finsk och svensk polis.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , , ,
8 kommentarer om “Spikmatta stoppade man som försökte fly från polisen
 1. bilar skriver:

  Rattfylleri och Drograttfylleri borde generera i höga böter låt oss säga 5000 och uppåt. Sen när det blir grovt så ska det vara fotboja eller fängelse. Samt att man tar med dom och får se hur det KAN gå på bårhuset. Tycker att dom som kan ska kolla på svtplay Uppdrag granskning angående straff rabatten som är i princip köp 5 betala för 1.

 2. Anna skriver:

  Jag tycker rattfyllerister och drograttfyllerister borde bli av med körkortet och ALDRIG ha möjlighet att ta körkort igen!

 3. Mad Max skriver:

  Jag tror inte att den som är missbrukare och som sätter sig bakom ratten tänker på bötesbeloppens storlek, eller konsekvenserna av att han kör bilen. Utan personen har något annat i tankarna just då. Ett effektivare, men inte det enda sättet, vore ju att konfiskera fordonet, oavsett vem som står som ägare. Då skulle många fråga sig till vem man lånar ut sitt fordon. Ofta blir det bara ett byråkratiskt krångel med att försöka driva in bötesbeloppen, oavsett storleken på dom.

 4. Rattfylla skriver:

  Har en i vårat grannhus som kör i fyllan nästan varje helg, ibland kan han knappt gå när han sätter sig i sin Volvo V70 och kör iväg. Borde polisanmäla, men man drar sig för det med tanke på eventuella hämndaktioner från hans sida. Tycker att hans sambo borde kunna stoppa honom men det verkar som att hon inte bryr sig.

 5. Clintan skriver:

  Rattfylla:Du behöver ju bara tipsa polien anonymt
  och sedan hoppas att det finns en patrull i stan.

 6. Mad Max skriver:

  Clintan: Jag håller med dig, för vi verkar ha en hög tröskel för att anmäla någon. Vill inte stötas med någon. Men man kanske räddar någon oskyldig från att bli påkörd.

 7. A skriver:

  ANMÄL, absolut! Gör det anonymt om du så vill, tänk om nån oskyldig dör, sen tänker du väl varför anmälde jag inte?!

 8. p.r.s skriver:

  undrar om de flög förbi kärrbäck by kanske….