Stadsråd besöker Kalix

KALIX: Arbetsmarknads-och etableringsminister Ylva Johansson besöker Norrbotten på söndag. I Kalix ska stadsrådet besöka äldreboendet Hemgården som ligger i Töre samt företaget Arvids place i centrala Kalix. 

Hemgården ligger på plats tre i Sverige när det gäller att ordna heltidstjänster för sin personal. Samtlig personal på äldreboendet har i en heltidstjänst i grunden, något som varit möjligt att genomföra tack vare regeringens stimulanspaket.

Efter besöket i Kalix kommun ska stadsrådet besöka Boden, vilka besök som finns på agendan där är oklart.

 

Publicerad i Kalix/Överkalix
7 kommentarer om “Stadsråd besöker Kalix
 1. Fakta skriver:

  Kolla ni Svt utfrågning av KD ledaren, riktigt pinsamt när fakta presenterades! Hon ger sken att KD är äldres röst inom borgligheten som hennes tidagare kollega hade ansvaret över. Fakta visar att äldreboenden minskade med närmare 10.000 under borgarnas 8 år! Det tar tid att städa efter borgarnas oansvariga äldrepolitk.

 2. ej fake news skriver:

  hoppas Ylva får fortsätta med sin lyckade arbetsmarknadspolitik. för får m tillsammans med sd styra politiken blir de helt enkelt kaus. haparanda förlorar ca 70 miljoner och övertorneå ca 40 miljorner i statsbidrag.

 3. ej fake news skriver:

  håller med ”fakta” de var faktiskt pinsamt ang kd ledarens okunnighet. och märk väl i flera frågor när hon inte kunde svara så körde hon med sitt leende som visa extremt mycke sin okunnighet. och kd är de enda parti som inte har tagit avstånd för ett samarbete med rasisterna. och oskarsson ku.pingspastorn har kd satt i karantän för han är ju en belastning för partiet med sitt illmariga leende.

 4. ej fake news skriver:

  de finns ingen brist på personal inom vården. enda felet är att personalen finns på fel ställen- hos bemanningsföretagen. dom kan betala en hög lön men tar i gengäld oskälig ersättning av landsting och kommunerna. och deras vinst går till skatteparadis. en lösning som ingen talar om är att förbjuda alla bemanningsföretag. på de sättet är allt löst.

 5. Tore Knee skriver:

  Statsråd…

  /Magistern

 6. Resultaten skriver:

  Ej fake news:

  Amen!

  Visst är det så.

  Dom enda som vinner med dessa privata stora skatteparadisbolag är just dem själva.

  Knappast att det bra löner för dem som på golvet och dem som är på golvet är verkligen på golvet inget värt!

 7. Resultaten skriver:

  Mår inte personalen bra jo då mår inte dem som personalen tar hand om bra heller.

  Dvs blir dålig vård.

  Saker behöver inte bli dyrare ekonomiskt för det.

  Ha mindre med höga tjänstemän och annat som verkligen kostar pengar.