Stämma behandlar stationens framtid

PAJALA: På onsdag håller OK Norrbotten distriktsstämma på Folkets hus i Pajala för att diskutera det medlemsägda drivmedelsföretagets framtid i centralorten.

Distriktsordförande Owe Pekkari säger till HB att detta är medlemmarnas chans att säga sitt om tankstationen.

– Förra årets stämma visade att man kan påverka i ett medlemsägt företag, säger Pekkari och hänvisar till det mötet då styrelsen beslutade skjuta upp beslutet om nedläggning av den befintliga stationen.

Enligt Pekkari måste stationen genomgå en del ombyggnationer för att fylla ett flertal kriterier som rör både miljö och säkerhet.

– Stationen som finns i Pajala idag ger fortfarande vinst, då känns det som tokigt om man ska lägga ned en sådan station, säger Pekkari.

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar: , ,
18 kommentarer om “Stämma behandlar stationens framtid
 1. Pajalabo skriver:

  Lägg ner och ersätt med obemannad station, mycket billigare.
  I vilka sammanhang skall man lyssna på medlemmarna i Pajala ?
  Politiskt, S-partiet, lyssnar man definitivt inte på medlemmarna.

 2. klurifax skriver:

  Håller med fixa en obemannad station istället….bränslet borde då även bli några ören billigare då?

 3. Grindvakten skriver:

  Pajalabo, du fortsätter Jakten på C-orten. Jag likställer de tankande på OKQ8 med väljarna, de är dem som man ska lyssna på.

 4. Pajalabo skriver:

  Just det Grindvakten – väljarna. Vi har val snart igen.

 5. 499 skriver:

  Hur tänker ni som INTE vill ha en bemannad station!? Hur kan det vara dåligt med en modern och bättre placerad station där betydligt fler kommer att stanna!? Är det dåligt med bestående arbetstillfällen!? Är det dåligt med ett större utbud!?

 6. Pajalabo skriver:

  Är inte medlemmarna väljare?

 7. Grindvakten skriver:

  Just det Pajalabo. Snart har vi val och då röstar vi som vi alltid gjort, eller hur?

 8. -""- skriver:

  Allt läggs ju ner i övriga delar av kommunen, lika och köra samma grej där också. Automatstation är ju dessutom som en robot, kör dygnet runt till en betydligt billigare kostnad.

 9. Medlemmar skriver:

  Att tro att de lyssnar på några medlemmar är som att tro på jultomten. OK är en centralstyrd organisation precis som sossarna eller landstinget där man enbart lyssnar på cheferna och ingen annan. Att tro på medlemskap är som att tro på tomten, enbart ett marknadsföringssyfte att locka gammalt folk i tro på folkhemmet.

 10. Medlemmar skriver:

  Medlemmar ni har ingen som helst makt se på vad som hänt i landet.
  De har lockat folk till deras stämmor och de har inte ens lyssnat, enbart spel för gallerierna. Ni har högre makt över ST1 macken om ni framför önskemål dit än till OK.

 11. snickarn skriver:

  Bygg en obemannad station, men se till att den hamnar på andra sidan älven. Det behövs inte två kort automater inom 40 meter. Är medlem i OKQ8 så jag ser från min sida att det blir en bemannad station inne i centralen.

 12. Osenka skriver:

  Nu är medlemmarna i ropet! När kollektivet är i gungning igen. Senast när Inez Uusman gick och basunerade ut att våran avgående VD minsann inte skulle bli någon ”fattigpensionär”!!! Så länge man sponsrar vissa element är man bra. Släpp loss folket från deras bojor och låt dem själva bilda sig en egen uppfattning. OK är passe’.Fri konkurrens skall råda. Det är slut på sötebrödsdagarna för vissa element innom OK!Kapade kortet i samband med Inez Uusmans uttalande.

 13. Fredi skriver:

  Har precis hört att ett företag från orten redan fått anbudet att bygga nya macken. Start i maj. Klart i oktober. Fina fisken!!

 14. realist skriver:

  Det kanske inte handlar om att vi vill ha en bemannad mack och rädda arbetstillfällen. Det som känns helt upp åt väggarna är ju att ett företag som ok söker bidrag av länsstyrelsen/ skattemedel för att bygga en ny mack åt pajala borna. Inte är det de våra skattepengar är till för. Tänker mig att anser inte ok själv att det finns lönsamhet i att dom själva bygger varför ska jag som inte ens bor i pajala C-ort bekosta en ny station åt er med skattemedel. Ni i centralorten har ju en fin station som rustades i höstas.

 15. 499 skriver:

  sign realist. Menar du allvar? Om nu OK fiskar efter företagsstöd från länsstyrelsen så är det väl deras ensak! Hur många företagare i denna kommun tror du har fått olika typer av företagsstöd genom åren! Kolla exempelvis vilka stöd som turistföretagarna fått. Tror de flesta av oss är glada för varenda krona som kan dras in till denna kommun oavsett om det hamnar i Muodoslompolo, Pajala, Tornefors eller Kompelusvaara. Skärpning nu, byatramsandet har gått för långt, väx upp.

 16. Propeller skriver:

  Håller med 499: Till och med landstinget är med och bekostar flyglinjer med skattepengar, en linje som vi tornedalingar aldrig kommer att nyttja. Om vi nu får lite pengar utifrån till vår utarmade kommun så måste det ju vara bara bra.

 17. Puu pää skriver:

  Nå inte bygger ok en bemannad station i by som inte har någon större framtid i dagsläget. Då man åker runt i Sveriges avlånga land så är det ju mestadels automatstationer idag. Hörde på byn att Ok tydligen haft erbjudande att ta över Shell macken redan på gruvans tid. Kanske skit snack som allt annat i byn.

 18. realist skriver:

  Känns ju märkligt av ok om dom hade chansen att bli ensam bensinstation i pajala att dom inte ville ta den chansen.