Stärker terrorberedskapen

SAMHÄLLE: Under nästa vecka genomför polisen en internationell marin övning mot terror. Övningen är en del av polisens långsiktiga arbete mot att hantera terrorattentat, och syftar till att öka polisens förmåga att hantera dödligt våld. 

– Vi stärker gradvis vårt långsiktiga strategiska arbete med att höja polisens förmåga mot terrorattentat, den här övningen är en viktig del av det arbetet, säger Stefan Hector, chef för Nationella operativa avdelningens operativa enhet.

Förutom Sverige deltar insatsstyrkor från Norge, Finland, Danmark, Island, Belgien, Nederländerna, Tyskland och Spanien.

Även  Säkerhetspolisen, Försvarsmakten, Kustbevakningen Sjöfartsverket Och Sjöfartsverket kommer att delta i övningen.

Parallellt med övningen arbetar polisen med ytterligare en övning mot att hantera terror genom pågående dödligt våld.

– Vi genomför återkommande gemensamma övningar där vi utbyter kunskap och metoder med andra länder, och tillämpar erfarenheterna inom den svenska polisens operativa verksamhet, det gör oss starkare, säger Stefan Hector.

ANNONS

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala Taggar: ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.