Statliga pengar ska bättra företagsklimatet

NORRBOTTEN: Statliga pengar ska stärka företagsklimatet i kommuner som har det tufft.

Regeringen beslutade den 8 februari att ge Tillväxtverket i uppdrag att betala ut nära 70 miljoner kronor per år i tre år till de kommuner som har det särskilt tufft. Och syftet uppges vara att stärka kommunernas förutsättningar att utveckla företagsklimatet och näringslivet.

Satsningen innebär att alla 39 kommuner i stödområde A (dit alla kommuner i Norrbotten hör förutom Luleå och Piteå) får möjlighet att söka 1,76 miljoner kronor per år från Tillväxtverket mellan 2018 och 2020.

Kommunerna får själva avgöra vad pengarna ska användas till, förutsatt att de går till näringslivsutveckling och satsningar på att förbättra företagsklimatet

– Det är viktigt att se de här pengarna som en del i en större helhet. Den här satsningen är ett välkommet stöd till kommunerna men det kommer givetvis inte att lösa alla de utmaningar som många kommuner på gles- och landsbygd tampas med. Men med regeringens kraftfulla mångmiljardsatsningar på lokala servicekontor, lanthandlar, utbildning i hela landet, infrastruktur och mycket mer blir det en helhet och allt detta tillsammans gör att vi har kommit en bit på väg när det gäller att vända utvecklingen på landsbygden, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht i ett pressmeddelande.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: ,
6 kommentarer om “Statliga pengar ska bättra företagsklimatet
 1. Ötå-bo skriver:

  Här har vi en regering som agerar och investerar i glesbygden, mot borgar regeringen som avveckla det mesta av servicen!

 2. rex skriver:

  Det kan ju räcka till snöröjning för det kommer ju varje vinter att då ploga åt företagen. Vi andra får skotta själv på våra byavägar etc. Kanske pengarna räcker för detta, vi får se?

 3. Ragnar skriver:

  Det här är inget annat än skämt ”Valfläsk”!

 4. Skolkritan skriver:

  Vänta nu lite Öta-bo, skyller du seriöst på förfallet av glesbygden på borgarna, när sossarna har styrt i alla dess tider och satt oss i den här dåliga sitsen? Snacka om att vara blind.

 5. Ötå-bo skriver:

  ”Valfläsk” det här är på riktigt!! Det borgarna håller på med med sina överbuds budgetar det är på ”låtsats”. Bra Bucht att du rensar upp efter borgar åren, Centerpartiets, totala misslyckande!

 6. Sputnik skriver:

  Ötå-bo,det är sossarna som har kört ner hela lander i botten, men i höst faller sosse huset.