Statsbidrag ska minska samhällsklyftor

NORRBOTTEN: Regeringen har beslutat att satsa på att stärka de kommuner som har socioekonomiska utmaningar och avsätter nu ett statsbidrag värt flera miljarder fram till år 2027. 

Statsbidraget ska under ett långsiktigt kommunalt arbete minska segregationen i de områden som i dag kännetecknas av stora utmaningar när det gäller lågt valdeltagande, hög arbetslöshet, låg utbildningsnivå och låg sysselsättningsgrad.

För 2018 avsätts 425 miljoner kronor, för 2019 avsätts 1,35 miljarder och 2020 till och med 2027 avsätts 2,2 miljarder årligen.

Medlen möjliggör långsiktiga insatser inom prioriterade områden som till exempel tidiga insatser för barn och unga, satsningar på utbildning, ökad trygghet ökad sysselsättning och  insatser för att stärka demokratin och det civila samhället, uppger regeringen enligt ett pressmeddelande.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala
5 kommentarer om “Statsbidrag ska minska samhällsklyftor
 1. Sigurd skriver:

  Det är väl bara att börja ansöka om medel. Verkar vara som klippt och skuret för Haparanda.

 2. från holmen skriver:

  jojo tydligen nåt för No Go Zoner ””Medlen möjliggör långsiktiga insatser inom prioriterade områden som till exempel tidiga insatser för barn och unga, satsningar på utbildning, ökad trygghet ökad sysselsättning och insatser för att stärka demokratin och det civila samhället, uppger regeringen enligt ett pressmeddelande.””
  Sossarna lever i den tron att bidrag fixar allt… Sök på ”Slöseriombudsmannen på Tuben”

 3. Periferisten skriver:

  Det är skamligt att vi tillåter ett S kommunalråd omyndigförklara oss politiskt i Pajala kommun.
  Han är ju kommunens mest genuinaste stadsbo och har bara kortvarig erfarenhet av att bo och verka i Sveriges mest utpräglade glesbygdskommun.
  Skryta om sitt kunnande kan han först om 50 år och då är det för sent.
  Man behöver inte gissa vart statsbidragen kommer och hamna.

 4. Läsare -48 skriver:

  Fler chefer
  – nya titlar

  Övertorneå kommun har begåvats med nya chefer/befattningar. >läste i en tidning i förra veckan att man anammat en titel med militärt ursprung i Övertorneå. Nämligen, stabschef. snart dags för stabsläge också med tanke på tillståndet i kommunen? Kanske det ät detta stabschefen ska leda, samtidigt lär denne fått en ny (högre) lön.
  På 10-talet dök termen strateg upp idessa titelsjuka sammanhang upp.

 5. JOJ skriver:

  Konstiga ,, valfläsk igen,, lovar en större ökning efter valet som kan ändras och bli 0:-