Statsministern besöker Pajala

PAJALA: Statsministern Fredrik Reinfeldt gör ett besök i Pajala under måndagen. I fokus för mötet står gruvindustrin.

Den 27–28 februari besöker statsministern Fredrik Reinfeldt, migrationsminister Tobias Billström och arbetsmarknadsminister Hillevi Engström Norrbotten. Syftet är att ta del av utvecklingen inom gruvindustrin och dess effekter på arbetsmarknaden.

Statsministern ska träffa företrädare för arbetsförmedlingen i Pajala för att lyssna hur de arbetar. Vid mötet ska företrädare för gruvföretaget Northland Resources med flera delta.

Billström och Engström åker till Kiruna för att besöka LKAB. På tisdag kommer de att besöka arbetsförmedlingens Sverigekontor för att lyssna på hur de arbetar.

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar: , , , ,
6 kommentarer om “Statsministern besöker Pajala
 1. Mad Max skriver:

  Vilken tur att det finns navigeringssystem som GPS, annars skulle dom väl aldrig hittat hit.

 2. Rex skriver:

  Det kanske kommer att bli aktuellt att flytta arbetslösa från Stockholm till jobben i gruvan.
  Kanske med lockbeten om att få en tomt vid Torneälvens strand.
  Tror ni att det går lika lätt som att flytta Norrlänningar att flytta till servicejobben i Stockholm. Med bostaden i ytterområdenas hyreskaserner.

 3. bemanningsföretagen tar över skriver:

  Snart är arbetsförmedlingen i Pajala ett minne blott när gruvorna skriker efter folk.

 4. Mad Max skriver:

  Rex: Avståndet till Stureplan är nog för långt för de arbetslösa för att det ska bli aktuellt med att söka arbete uppe i Norrbotten. Sedan tycker dom nog inte om att deras feta slätkammade hår blir smutsigt av all damm som gruvan genererar. Usch! Vi får nog ha en stark tilltro till de lokala arbetssökandena. Vi låter de vara där nere, boende flera mil utanför Stockholm, men likafullt är dom Stockholmare. Inte så sexigt att bosätta sig invid Torneälven.

 5. naafyf skriver:

  Han är inte så uppskattad här. Borde hålla sig borta. Han tar väl med sig ett gäng sjuka o dementa som 80+ som ska börja jobba dära.

 6. mie skriver:

  perhanan porvari. ei sen tartte tulla tänne. ei sole tehny mithään pajalan hyäksi. hakis niitä 7kymppisiä töihin sörvishuusestä. sitähän se halvaa.