Statssekreterare på besök i Pajala

PAJALA: Under onsdagen besökte tre statssekreterare gruvområdet i Kaunisvaara. Enligt statssekreteraren Catharina Håkansson Boman så är besöket dock enbart i informationssyfte och säger, att de inte har några löften eller nyheter med sig.

– Vi vill vara på plats och veta vad som händer och har fått veta hur kommunen och Northland tänker. Det är en fantastisk och fascinerande samhällsomvandling att en utflyttningsort helt plötsligt omvandlats till en tillväxtkommun, säger Håkansson Boman till Haparandabladet.

Northland Resources vd Karl-Axel Waplan är nöjd och glad under besöket i Kaunisvaara.

– Vi har presenterat företaget och projektet. Det var en chans för oss att berätta vad vi gör, och vilken inblandning vi behöver från regeringsnivå gällande långsiktiga frågor som malmbanan samt vilka investeringar som behöver göras, säger Waplan.

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar: , ,
2 kommentarer om “Statssekreterare på besök i Pajala
  1. Mad Max skriver:

    Nu villa alla stila sig i massmedia. Ok , dom tar chansen.

  2. Kes. skriver:

    Dom kunde nog ha varit här redan på 60talet, när det fanns gott om kunnig arbets-kraft, istället för skicka ”kunskapen” med enkla bijetter söderut! Nu får direktörerna dammsuga efter villiga o kunniga personer till de kommande uppgifter som krävs att få fram den åtråvärda mettalen.