Stefan Löfven vald till ny statsminister

TORNEDALEN: Under fredagsmorgonen har Sveriges riksdag röstat igenom Stefan Löfven till ny statsminister.

115 ledamöter röstade ja till Stefan Löfven som statsminister, 153 röstade nej och 77 röstade gult, och avstod alltså från att rösta. Minst 175 nej-röster hade krävts för att förslaget skulle falla.

131 dagar har Sverige stått utan regering och nu på måndag ska Löfven läsa upp sin regeringsförklaring och presentera sina ministrar.

 

Publicerad i Svenska
47 kommentarer om “Stefan Löfven vald till ny statsminister
 1. Willie nilsson skriver:

  Sverige är på gång nu att bli uland . Denna maktgalne fackpamp har inte lyckats med någonting på4 år hur skall han lyckas nu .
  Ännu mer lyxflyktingar som vi ska försörja .detta kommer att urhålka vår välfärd det lilla som finns kvar .det positiva är att s kommer att tappa ännu fler väljare nu .hoppas på nyval.

 2. Vuorineuos skriver:

  Man kan konstatera att Gunnar Hedlund hade rätt!
  ”Centern har alltid velat och kommer alltid att vela”

 3. Hägglund skriver:

  Wille Nilsson… inte bara det, den här maktgalne fackpampen lyckades inte ens att avsluta sin svetsutbildning! Ja, vad ska man säga… en fd gammal svetsare styr Sverige – suck! :-/

 4. Ferrum skriver:

  Demokrati ska skapas i samförstånd mellan alla partier. Denna regering kommer inte fungera.

 5. AnnBritth Olofsson skriver:

  Det här kommer att bli hemskt. En röd/grön röra utan dess like. Vad sjutton tycker väljarna till dessa partier? Ni som röstat på S,MP,V,C och L. Var det detta ni ville? Hur ska dessa kunna samsas? Nu börjar invandringen igen. Anhöriga ska komma till vårt land. Har vi verkligen råd? Hur många vallöften kommer brytas? Hoppas på nyval…snabbt som bara den.

 6. JA-avtalet skriver:

  förstår att patrorskan och 321 lillemannen är besviken på c och majoren. men 144 är mer än 143. omsätter man de i kollekt tex på patrorskans hemvist i Livets Ord så kommer hon och inse att 144 kr är mer 143 kr. men huvudsaken är att vi får en politi som är bra för Sverige. och inte en mycket skadlig politk för landet som extrem högern står för. hoppas de blir ett razi allians med m. kd och sd.

 7. Pänktti skriver:

  @AnnBritth Olofsson
  Frågan är mer kan vi hantera detta? Uppenbarligen dåligt. Hjälp där det behövs. Vi har ej förmågan att ta emot så många. Resurser har vi men vi kan inte!

 8. happisman skriver:

  Alliansen försökte bilda regering men det bidde inget, så vår landsfader fick tillbaka rollen som statsminister! Detta var det bästa som kunde hända med tanke på valresultatet. Heja Stefan!

 9. JA-avtalet skriver:

  till Tärendö razi. väljarna valde en vänster majoritet. 144 är mer än 143. vet att lillemannen och din razi vän räknar som fan enl buchs Thor räknar sina liikotuksia på deras livets ords lokal som kostar oss skattebetalare minst 7 miljadetr per år fast kristendommen är på dekis för varje år- dom senaste 10 åren har ca 80000 medlemmar av sv kyrkan gått ur. fast ser man på extrema tv 10 från älmhult så verkar de som att gud har tagit över buck-torens okristliga leverne.!!

 10. Futurum Casus skriver:

  Ann-Britt : Vi har inte råd. Det är de svaga i samhället som får
  betala för invandringen. Personligen tycker jag många som kommer till Sverige kommer med fel intention. Det skadar vårt land. Man kan inte skylla allt på socioekonomiska faktorer. Sverige har fortfarande ett fantastiskt utbildningssystem. Alla med huvudet på skaft kan skaffa sig en utbildning och ta sig bort från förorten.

 11. Assar G skriver:

  Är det någon som vet, om dörrmattan (Jonas) säljs på IKEA?

 12. Vuorineuos skriver:

  Rationalisera riksdagen till 49 ledamoter
  Miljardbesparing

 13. AnnBritth Olofsson skriver:

  Ja-avtalet…Har du bytt alias igen? Nazi och razi låter bekant. Så barnsligt. Denna regering sitter inte kvar länge. Tro mig. Hur sjutton ska den fungera? Säg det du som verkar så duktig. Duktig på påhopp. Vi får alla tänka och tycka som vi vill. För mig är SD det enda parti. Tiden lär visa vad svenska folket tycker.

 14. Futurum Casus skriver:

  Happisman: Men det bidde alliansenpolitik och mycket av det (skratt!). Om det går att omforma det i praktiken återstår att se.

 15. Herman skriver:

  En generell fråga: är det osedvanligt många bittra, rasistiska, lågutbildade (eller ordblinda) troll som råkar hänga på hbwebben eller är det så det så demografin ser ut i tidningens upptagningsområde? Vill ärligt veta innan det planerade flyttlasset går ditåt.

 16. Futurum Casus skriver:

  Herman: Varför flytta hit om man har sådan människosyn?

 17. Socioekonomiska kalfaktorn skriver:

  Herman, jag skulle nog allvarligt be dig fundera på om du ska flytta hit. Men, å andra sidan, så här ser det ut överallt numera, Sverige har polariserats. Din fråga spretar lite, inlägg från ”bitter, ordblind och lågutbildad” kommer i regel från ett fåtal skribenter, tex ”stasimannen (sd), heja sdorban@fakta@nja-avtalet” etc. Men rasister, då vet jag inte vad du syftar på? Vill du bo i ett mer borgerligt och välmående och högutbildat område ska du nog välja Djursholm eller Örgryte tex, vill du bo mer ”normkritiskt” i det nya Sverige kan du googla på ”utanförskapsområde” och ställa in din GPS..

 18. Laitahyökkääjä skriver:

  Den senaste SD-politikern att få lämna efter sedvanligt brunt stolleri är E Wennerström fullmäktige i Torsby efter en offentlig vädjan om att ”Sverige behöver Christer Pettersson nu”. Säger allt om det högerextrema stollepartiet som många bittra härinne supportar. Stanna där du är Herman.

 19. Enok Nitti skriver:

  Herman 25% röstade på SD å andra sidan finns det ingen SDpolitiker här.De flesta här är trevliga människor trots att man kan få ett annat intryck när man läser exempelvis denna tråd.

 20. Hoffa skriver:

  Statsminister löfven verkar göra allt så att han ska behålla makten som statsminister, min framtida statsminister är då iallafall Jimmie Åkesson.

 21. Batman skriver:

  ”Hoffa” får man fråga varför ditt val är Jimmy Åkesson?

 22. Ferrum skriver:

  Laitahyökkääjä: Tro mig, stollarna i syndikalisterna, SAC tar ändå priset.

 23. Ferrum skriver:

  Batman: Vem vill ha ”Lövet” som statsminister. Det finns bättre val av ledare(förhoppningsvis). Pensionärer och funktionshindrade får inte bättre med ”Lövet” som statsminister.

 24. Batman skriver:

  ”Ferrum” det verkar som om ca 1/3 av folket vill ha ”Lövet” och i senaste mätningen hade stödet för S ökat med 3%. Vem vill ha bittra högerextremister??

 25. Laitahyökkääjä skriver:

  SAC, vilket parti är det Ferrum? För många järn under västen eller bara den gamla vanliga virrigheten som väller in?

 26. Alpo Pelkonen skriver:

  Miljötänkandet! Källa är Googlad från finska till svenska!
  Dieselbilen reser upp till 200 000 kilometer med samma utsläpp som går ut på att göra ett elbilbatteri ensamt
  Peter Östman (kd): ”I en elbil som kan transportera 500 km på en laddning finns det ett batteri på cirka 100 kWh vilket ger 15-20 ton klimatförändringar.” Fagerholm vid seminariet hösten 2018,
  ”En grupp finländska forskare föreslog för en tid sedan att alla bensin- och dieselbilar förbjudas inom åtta år. Förslaget förbränningsmotorer bilar Import från 2025 och ett totalförbud mot försäljning 2027

 27. juvelen skriver:

  Då tackar vi er som röstat fram det här. Vi tackar er varmt för fortsatt ökad kriminalitet, skjutningar, rekordnivåer på våldtäkter, hedersmord, tvångsgifte, barnäktenskap, ökande vårdköer, fortsatt misär i skolorna och äldrevården för att nämna några få saker. Det här har ni röstat fram. Ni, inte vi. Det är ni som är direkt ansvariga för landets fortsatta förfall. För ett förfall är det, det kan man som normalbegåvad konstatera utan att bo i Malmö eller Stockholm. Den som säger annat är uppenbarligen blind, döv eller bara utrustad med skygglappar och ett skrämmande lågt IQ.

 28. Ferrum skriver:

  Laitahyökkääjä: Du har pratat om fackförbundet SAC även om du inte vill komma ihåg det. Du har samma resonemang.

 29. Ferrum skriver:

  Batman: Även oppositionen har ökat sitt väljarstöd. Mer än 1/3 vill inte ha ”lövet” som statsminister, inte ens C och L heller.

 30. Batman skriver:

  ”juvelen” det naivt att tro att våra högerextrema partier skulle vara lösningen på alla Sveriges problem. Skattesänkningar och ett mer ojämlikt och flyktingfientligt samhälle är det vi då skulle få. Kriminalitet ökar i en samhälle som är orättvist. Vi kan inte heller skylla våra problem på flyktingarna. De är här för att helvetet kom till deras egna hemländer. Tänk OM kriget en dag kommer hit. Det vet vi inte. Då skulle vi vara MYCKET tacksamma om något annat land ville ta emot oss. Det är lätt att neka en medmänniska hjälp om man kallt räknar med att själv aldrig behöva samma hjälp.

 31. Ferrum skriver:

  Batman: Vilket land KAN ta emot oss? Det flesta länder i väst kommer ha inrikespolitiskta problem. Man kan inte driva en vansinnig inrikespolitik i hopp om att alla länder ska hjälpa oss när det brakar ihop. Eller hur?

 32. enkel matematik skriver:

  Batman jag måste fråga Om kriget kommer till Sverige är de unga män som skulle åka från Sverige till ett annat land å lämna kvinnor å barn kvar??

 33. Ferrum skriver:

  Batman: Funktionshindrade i samhället upplever orättvisa men inte står eller sitter dom med ett skjutjärn i brallan. Det är lätt att skylla på socioekonomiska faktorer när man fallerar i samhället. Allt kan inte skyllas på rasism. Vi har fortfarande ett fungerande skolsystem i Sverige.

 34. Rosa skriver:

  Till Batman ( Hoppas inte Ben Affleck?) Högerextrema? M+KD+SD?

  Kriminaliteten ökar i ett samhälle som är orättvist. Precis. Det har vi märkt. Stora grupper av fattigpensionärer gör inbrott och skjuter mot poliser. Eller?
  Den största gruppen ”flyktingar” har inte kommit hit ”för att helvetet kom till deras egna hemländer”. De flesta är s.k.ekonomiska flyktingar.
  By the way: Om de cirka 12 000 ensamkommande (killar!) som har möjlighet att nu söka uppehållstillstånd för gymnasiestudier i Sverige verkligen får stanna betyder det 30 nya gymnasieskolor och 2000 lärare. Realistiskt eller hur?

 35. Rosa skriver:

  Ferrum: Om det står: Studier i…brukar man inte ha en hel utbildning.(Ygeman?) Det räcker med att man har suttit på någon föreläsning och dadaa: X har universitetsstudier i…
  Lind är psykolog, jämställdhetsministern civilingenjör o.s.v. Det får man lätt reda på.

 36. Batman skriver:

  Exakt, M och KD har snart liknande åsikter som SD = den nya alliansen.
  Om Sverige skulle få ett inbördeskrig finns det säkert många närliggande länder som skulle hjälpa till efter bästa förmåga annars är det allvarligt.
  Alla personer som vill komma till Sverige måste antingen ha fått jobb här eller vara i behov av skydd från krig eller förföljelse. Övriga skickas tillbaka.
  Sverige är ett land med åldrande befolkning så det är bra om vi kan få in ungdomar från andra länder. Det kommer att behövas!!

 37. Demografiska problem löses inte med kriminalitets problem skriver:

  ålderspyramiden pekar åt fel håll och vi tar emot flyktingar med öppna armar för att trygga vår framtid på äldreboenden.

  Det nya Sverige löser problemen på sitt inlärda sätt genom att skjuta först (och fråga sedan)-

 38. Ferrum skriver:

  Batman: Varför kommer vi att hamna där? Sverige har en gång i tiden ansetts vara ett mönstersamhälle. Våldtäkter och våld har givetvis funnits tidigare men det eskalerar i nutid. Varför har vi satt oss i den sittsen att vi kanske behöver hjälp för att stävja våldet i framtiden. Jag har ingenting emot invandring men jag vill begränsa den. Bäst vore att stoppa helt några år för att få ordning på utanförskapsområden.

 39. Joker skriver:

  Batman, trevlig seriefigur, men Gotham City kan ej jämföras med Sverige. Du är nog en god och välmenande person (idiotälskare säger jag) och naiv. Dom som kommer hit säger sig fly från det ena och det andra, förvisso. I vissa fall stämmer det men oftast ej, Eller så kommer dom hit på falska arbetsgivarintyg till okvalificerade jobb tack vare lagstiftning påtvingad av de rödgrönrosa opportunisterna (MP). Sen, nästan ingen som saknar skäl att stanna skickas tillbaks, istället kommer nån ny amnesti eller gymnasielag, och jag och andra får besked om höjd pensionsålder då ”vi svenskar blir äldre”.

 40. Batman skriver:

  Till er som misstror/hatar flyktingar, hoppas ni aldrig hamnar i nöd om den enda som då kan hjälpa er är en invandrare/flykting.
  Tack för ordet!

 41. Joker skriver:

  Batman, lugn och fin, om du hamnar i nöd får du säkert hjälp även av dom som tycker annorlunda. Det handlar inte om hat eller misstro, utan om sunt förnuft och prioritering av begränsade resurser. Var inte bitter bara för att inte alla köpt de rödgrönrosas tes om att fortsatt massinvandring är bästa medicin för att motverka redan alarmerande segregation och utanförskap i hårt utsatta områden (utsatta av vadå förresten…elefanten i rummet?). Vi lär aldrig bli överens, men vi drabbas ändå lika mycket av strutspolitiken, tack själv för ordet och diskussionen!

 42. Ferrum skriver:

  Batman: Det är ingen som hatar. Det handlar om att undvika katastrof.

 43. Laitahyökkääjä skriver:

  Expo skriver om hat och hot mot Sveriges statsminister på olika Facebook-sajter som stödjer SD. Detta har pågått sen 2015 och tar sig i uttryckt som ”kan inte nån fälla vildsvinssuggan med ett skott” eller ”hoppas Christer Pettersson har en värdig arvtagare”. Snyggt sällskap, dessa bittra förlorare som stampar runt i sin stuga och inte har nåt bättre för sig än att hata. Get a life!

 44. Ferrum skriver:

  Laitahyökkääjä: Hur är det med vänsterextrem hets och hat? Det pågår väldigt mycket hat i samhället men de vänsterextrema är inte heller några oskyldiga duvungar.

 45. Joker skriver:

  Laittahyökkäjä, vi är helt överens om det! Näthat och uppmaningar om våld är förkastligt, alla har rätt till sin egen övertygelse, oavsett om man röstar på V eller SD. Men, referera gärna till nåt mer neutralt än Expo, dom är väl ”lagom” objektiva?

 46. Viktigpetter skriver:

  Sossekoryfeerna med Löfven i spetsen orerar om rasism medan deras hantlangare på SVT gör filmen Midnattssol. En Jud Syss film om kvänerna.

 47. Laitahyökkääjä skriver:

  Kan ni nånsin erkänna hatet som gror med högerpopulismens frammarsch i Europa, den som SD (ert val!) är en del av? Visst, vänsterextremism finns också, men jag stödjer inte något sånt, så byt inte samtalsämne när argumenten tryter. Right. Så till dagens SD-fadäs: Partiets gruppledare i Sthlm, Peter Wallmark, har anställt sig själv även som politisk sekreterare och plockar därmed ut dubbla löner (40,6 plus 50 lax, vilket klipp!). – Under mina 20 år i stadshuset har jag inte sett ngt liknande i andra politiska partier, säger personaldirektören Anita Lidberg.