Stenman ställer ut och hyllar 1970-talet

Utställningen Fotografiskt minne är Lasse Stenmans första och hyllar 1970-talet. Foto: Anders Sjöberg

Utställningen Fotografiskt minne är Lasse Stenmans första och hyllar 1970-talet. Foto: Anders Sjöberg

HAPARANDA: Som en kärlekshyllning till 1970-talet presenterar Lasse Stenman sin första utställning Fotografiskt minne på Tornedal&Co under maj månad.

Fotografierna på allt från Pugh Rogefeldt och Jaakko Heikkilä till insidan av det nu rivna Lindroths garveri och en tornedalsk äng med höbalar osar 1970-talsestetik med mycket kontraster. Till och med de modernare digitalt fotade bilderna på Ebbot Lundberg och Erja Lyytinen skulle kunna vara utrivna från ett musikmagasin under det glada 1970-talet.

Och detta är exakt det som Lasse Stenman menar är tanken med hans första utställning, som fått namnet Fotografiskt minne. Han beskriver estetiken som en kärlek till det som hände på 1970-talet.

– Många av de här grejerna är nästan utrotningshotade: idolerna dör och många av filmtyperna finns inte längre. Det var dags att visa det innan det går i graven, säger Stenman.

Till fotografierna har Stenman även texthäften med beskrivningar av dessa och till vissa inkluderar han ”nördfakta” om hur bilderna har fotats och med vilken typ av teknik.

Utställningen Fotografiskt minne kommer att kunna ses fram till slutet av maj månad.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , ,
En kommentar om “Stenman ställer ut och hyllar 1970-talet
  1. Nasuabo skriver:

    Härligt Lasse, aldrig fel med lite Happisnostalgi. Jag lovar att kika förbi och kolla inom kort, vem vet, det kanske finns nåt gammalt foto från uterinkarna på Bojan eller Gränsvallen också, från tiden innan stadens stolthet mötte och besegrade lag som Leksand och Djurgården! Annars duger Pugh och höbalar gott 🙂