Stoppar försäljning av hotellet

ÖVERTORNEÅ: Ett tillslag av ekobrottsmyndigheten med anknytning till hotellverksamhet i Överkalix gör nu att Övertorneå kommun planerar att dra tillbaka beslutet om att sälja sitt hotell.

Under slutet av mars månad visade ägarna av Hotell Grand Arctic i Överkalix intresse att köpa det hotell som Övertorneå kommun köpt av en konkursförvaltare, alltså Hotell Tornedalia.

Den 18 april hade kommunstyrelsen arbetsutskott att ta ställning till ett bud om 3,0 miljoner kronor för hotelldelen, exklusive Folkets hus. Arbetsutskottet beslutade med röstsiffrorna 3-2 att sälja hotellet.

Ett planerat möte mellan Grand Arctic och Övertorneå kommun har ställts in av Grand Arctic-företrädare. Det tillsammans med uppgifter om att ekobrottsmyndigheten gjort ett tillslag mot en fastighet som har anknytning till hotellägarna i Överkalix, får nu Övertorneå att agera.

Tillslaget ska ha gjorts efter misstanke om ekonomisk brottslighet. Vad som återfanns vid tillslaget är okänt.

Till kommande ks-möte den 7 maj, vill kommunalrådet Tomas Mörtberg ha en punkt på dagordningen där beslut om återkallelse av försäljningsbeslutet ska behandlas.

Vid tillslaget i Överkalix greps och anhölls en person. Advokat Jens Arnhof är hans försvarare. Till NSD säger Arnhof att hans klient tar avstånd från de misstankar som finns.

Publicerad i Övertorneå, Svenska Taggar: ,
2 kommentarer om “Stoppar försäljning av hotellet
  1. Mad Max skriver:

    Någon som blir förvånad?

  2. Zip skriver:

    Äntligen ett vettigt beslut,kommunen kan behålla hotellet i egen regi tills man hittat en bra lösning, och lokala köpare Tornedalingar med god ekonomi kan fixa detta. Kommunen kan be att få in ideér vad man kan använda hotellet till.