Stora skillnader i kvadratmeterpris

TORNEDALEN: Priserna för bostäder skiljer sig kraftigt runtom i landet. Svensk fastighetsförmedling har undersökt hur många kvadratmeter man kan få för en miljon kronor på olika orter.

Med hjälp av siffror från Mäklarstatistik har man tagit reda på att mest kvadratmeter för pengarna i fråga om bostadsrätt får du i Kristinehamns kommun, där du får 227 kvadratmeter för en miljon kronor. I Stockholms kommun får du 14 kvadratmeter per miljon du spenderar.

Hultsfred toppar listan på antalet kvadratmeter för en miljon i fråga om villor: 211 kvadratmeter. Men i Lidingö får du endast 14 kvadratmeter per miljon för en villa.

Enligt Tanja Ilic, vd på Svensk Fastighetsförmedling, lockar storstäderna med då utbudet på jobb, utbildningar och nöjen fortsätter expandera.

– Det resulterar i en fortsatt hög efterfrågan och därmed brist på lediga bostäder. Orsaken är att det byggs för lite där människor faktiskt vill bo. Hushållens goda ekonomi och det gynnsamma ränteläget i kombination med den generella bostadsbristen gör att priserna kommer fortsätta öka i storstadsregionerna även framöver, säger Ilic i ett pressmeddelande.

I Kalix kommun får du 158 kvadratmeter per miljon spenderat på en villa.

ANNONS

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.