”Storm i ett vattenglas” Fastighetschef avvisar oro för mögel i Kuben

HAPARANDA: I tisdags träffade fastighetschef Leif Lind och fritidschef Allan Fjellvind personalen i den läckande ishallen Kuben.

– Det finns absolut inget mögel här. Det här har blivit en storm i ett vattenglas, säger Lind efter mötet.Vid ett politiskt möte för cirka en månad sedan om omdebatterade multiarenan Kristallen, torgförde Asplöven-basen, tillika (S)-medlemmen, Erik Hornmalm sin oro över att det kan finnas mögel i ishallen Kuben, Lennart Blom, (C)-ledamot i barn- och ungdomsnämnden, tog fasta på uttalandet och krävde svar av ordförande Kåre Strömbäck.

Uppgifterna om mögelmisstankar utlöste en våg av synpunkter, men också oro. Nu lugnar fastighetschef Leif Lind de oroliga efter ett möte med personalen.

– De svarta fläckarna i taket är sot och damm som ska skuras bort. Fläckarna i kanslitaket finns kvar efter att snö en gång i tiden har drivit in på kallvinden och sedan droppat ner som vatten. Vattenskador i ett personalrum består av kondensproblem, men är alltså inget alarmerande. Våtutrymmen ska fräschas upp.

Publicerad i Haparanda Taggar: , ,
15 kommentarer om “”Storm i ett vattenglas” Fastighetschef avvisar oro för mögel i Kuben
 1. Mad Max skriver:

  Dessa åtgärder blir betydligt billigare än bygget av en Kristall ;-). Lite tvättmedel och en svamp..

 2. Go Kristallen skriver:

  Kristallen är mycket mer än en hockeyarena, när skall folk förstå det? 100-150 arbetstillfällen!

  Fantastiskt i sammahanget är väl att en underhållsplan saknas för fastigheten.

 3. Clintan skriver:

  Hur mycket ska kommunen betala för varje arbetstillfälle?? Då kan de istället se till att det finns möjligheter för uskor inom äldreomsorgen att få jobba 100%.

 4. P-hurru skriver:

  Det är klart när så fina herrar kommer in (S) duger inte gammalt å slitet, ska vara fint och propert. Så dom kan sitta i sina fina kostymer å skryta över den fina nya byggnaden som dom har fixat till sig själva.

 5. Hoppla skriver:

  1. Sot? vart kommer soten ifrån, märkligt!
  2. Alla som tillbringat tid i kuben vet hur slitet det är, mycket av utrymmena är under all kritik förutom bandyns omklädningsrum då som faktiskt är riktigt eleganta.
  3. Varför heter det ”multiarena”?, till största delen blir det ju kontor, affärslokalutrymmen osv.
  4. Fåniga argument här, bara att ignorera alla bakåtsträvare, klokt och modigt att bygga multikbyggnaden. Det kommer våra barn och barnbarn att tacka oss för, tänk längre än näsan räcker.

 6. Clintan skriver:

  Björklöven går upp i allsvenskan. Asplöven fortsätter att harva i div 1 (tredje divisionen). Dom fyller ju inte ens Kuben. Och ska kommunen sponsra 100-150 arbetstillfällen och till vilket pris?

 7. Kippari skriver:

  Bra Lind och Fjellvind att ni kommer med sanningen. Stoppa vansinnesprojektet! Kommunala skattepengar skall absolut inte satsas på Hornmalm/Simus monument. Det är upp till Fahlander att satsa 100 % på skrytbygget om han så önskar.

 8. Hoppla skriver:

  Varför har Haparanda en överrepresentation av negativister och bakåtsträvare jämfört med många andra orter? Det blir så tydligt när någon nyhet/förändring lanseras, egentligen spelar det ingen större roll om det är en lada eller en multibyggnad som planeras, de är lika skräckslagna ändå.
  Soten: en fråga, hur kan den ha hamnat i ett tak i en offentlig byggnad? Det gör mig mer oroad än en nybyggnad.

 9. Hoppla skriver:

  Tänk på att alla som är positiva till den mångfacetterade byggnaden som kommer att ge ytterligare utvecklingsmöjligheter för området är positiva, det är bara några gnällisar med luftargument som har annan åsikt. Man blandar ihop äpplen och päron. Asplöven har inget ägaransvar i byggnaden vad jag har förstått. Att de sedan har målsättningar med sin verksamhet är väl en sund inställning som fler borde dela. Får passa på att önska dom lycka till i sin strävan mot allsvenskan.

 10. Mad Max skriver:

  Hoppla; -Vilken annan ort jämför du dessa enstaka negativa kommentarer med? Stockholm? Göteborg? Proportionerna blir inte riktigt jämförbara. 😉

  Eller?

 11. Fundersam skriver:

  Strävan mot allsvenskan kan ju vara en bra inställning – sen att det för många av oss är svårt att se hur man ska få ihop ekonomin om man går upp är en annan sak. Kanske kommunen kan ställa upp en förlustgaranti?
  Fantastiskt kul när och om företag vill satsa stora pengar i Haparanda!! En annan sak är i vilken mån kommunen ska täcka upp/binda upp sig ekonomiskt…? Klarar man av en budget i balans idag – så att gamla Svea får vård och ungarna har det bra på dagis och skolor…?

 12. JE skriver:

  @Go Kristallen:
  Vilka ska ge dessa 100-150 arbetstillfällen? Butiker? Njaaae, Rajalla känns redan nu halvtomt. Hockeyarena? Njaae, såå många behövs väl inte? Hotell? Njaee, ska då vara ett riktigt stort hotell isåfall. Byggarbetare möjligttvis, men är det säkert att det ger arbetstillfällen till Haparanda? Kan lika gärna vara Polacker som kommer för att uppföra detta monument. K-Rauta byggdes t.ex. av finländare.

 13. Notta skriver:

  Hela på gränsen är ett fiasko från svenska ögon sett…tyvärr här ser man ei se kannatte principen. Heja happis!

 14. Hoppla skriver:

  Mad Max, läs om läs rätt, var hittade du raderna om ortjämförelsen? de flesta ”luftargumenten” baserar jag på att de i huvudsak är känslomässiga. Att du får detta till en ortjämförelse gör mig ännu mer orolig om huruvida en del ser på frågor som denna.

 15. GW skriver:

  Med mögel som argument å med ”närstående” i kommunen e det lättare att prata mögel. Om det nu är så allvarliga mögelskador så borde de ha upptäckts för minst tio år sedan. Nu har dessa skador upptäckts. Det finns inga sådana skador. Den största skadan e jävssituationen, Hornmalm/Simu.