Större beslag av cannabis i Pajala

PAJALA: Under torsdagen gjorde polisen ett större beslag av cannabis i Pajalaområdet.

Brottsplatsen ska vara avspärrad och polisens tekniker genomför en brottsplatsundersökning.

Utredningsarbete pågår och ingen person har i nuläget frihetsberövats.

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar: , , ,
46 kommentarer om “Större beslag av cannabis i Pajala
 1. Erik skriver:

  Det är ingen brottsplats förrän man fastställt att ett brott begåtts eller?

 2. Us skriver:

  Fy fan

 3. Pajala bo skriver:

  Bra jobbat polisen!, bort med ”narkomaner”. De var ju barn och hund i huset hoppas socialen gör sitt jobb.

 4. Tack skriver:

  Ett fantastiskt jobb av polisen! Tack för att ni finns och får bort knarket.

 5. Mamma skriver:

  Ja, man tänker på familjens barn..
  Promenerade förbi den misstänktes hus och såg hela spektaklet med två polisbilar, avspärrning runt hela tomten, någon annan bil med släp (full med mätutrustning?)..
  Hoppas de små barnen får det bra, sak samma vad som händer med den/de misstänka. Barn märker mer än vad man kan tro. En treåring märker lätt av om något inte är som det ska med mamma eller pappa..

 6. Guds bästa barn skriver:

  Guds bästa barn med hög moral.
  Den gemene följer bättre det skrivna ordet.

 7. Där gräs och gröda gror skriver:

  För eget bruk framställt medicin, kan vara lagligt. Kreativiteten blommar i det annars torftiga bruksängarna.

 8. Pajala Bo 2 skriver:

  Till ”Pajala bo” , din okunskap och dina resonemang respekteras endast pga att dom är baserade på just okunskap. Som även nämnts här kan för eget bruk framställd medicin vara lagligt. Öppna inte munnen föränn du själv är bildad nog att förstå vad det handlar om. Utgår ifrån att du nu sitter ute i solen med en kall öl, gud förbannat om det finns barn och hund hemma hos dig, hoppas soc gör sitt jobb även då.

 9. Pajala bo skriver:

  Till Pajala Bo 2 .De kan ju vara så att de inblandade behöver av ”medicinska skäl”, det ”kan”ju vara lagligt. 🙂 men med denna syn på knark kommer mer problem i samhället.

 10. Värderas och döms på inhemskt vis skriver:

  Pajalabo ser ut att vara kemiskt rent befriad från humor. I dagens laglösa Sverige hörs vilka tokiga förklaringar till kollisioner med rättvisan från tjänstemän och så kallade deras försvarare, så varför skulle inte den förklaringen gå igenom från Guds bästa barn om skulle hävda knarktillverkning för medicinskt bruk?

 11. Värderas och döms på inhemskt vis skriver:

  Knarket flödar in över gränserna och hur mycket passerar över gränserna kring treriksröset.Finns det samma rigorösa gränskontroll som ser i TV för införsel av mat och dryck innehållande vad 17 som helst. I det andra kontinenter vet flygverket hur Migrationsverkets kontrollanter arbetar. Har varit över så pass att vet att hade haft något olagligt är det bara att passera. Den gången hade två vapen på merzabilens bakfönster och med dessa for över gränsen till annat land och på tullarnas fråga var målet för resan var med vapen i fönstret, svarade humoristiskt: till Öststaterna och fångar bäver.

 12. Värderas och döms på inhemskt vis skriver:

  Den tullinspektionen må ursäktas för det här hände så länge sedan att narkotikan fanns inte ens på kartan, kanske för medicinskt bruk men inte som idag när ungdomarna håller på att knarka ner sig totalt, meddelar oss media.
  Tullarna har aldrig varit något problem under sin tjänsteutövning tål att förtydligas, än en gång.

 13. Bybon skriver:

  Visst jag kan köpa att man använder det för medicinsk bruk men detta synes vara olagligt och den misstänkte skall dras inför rätta.

 14. Pajala Bo 2 skriver:

  Självfallet får man stå sitt kast när man begår en olaglig handling oavsett art. Att däremot döma ut människor som ”Narkomaner” utan att ha insikt i det enskilda fallet är inget annat än ren dumhet. Som tidigare nämnt är man inte alkoholist för att man dricker en öl, lika lite som man är en missbrukare eller ”narkoman” för att man väljer cannabis som alternativ medicin eller tillika rusmedel. Hur många familjer går i spillror tack vare alkohol? Hur många blir våldsamma av alkohol? Det värsta som kan hända med marijuana är att man blir glad och hungrig.

 15. Det är fortfarande en kriminell handling enligt rådande lagstiftning, oavsett hur "mild" drogen anses vara skriver:

  ”-Det värsta som kan hända av marijuana är att man blir glad och hungrig” … ? Cannabispsykos då? Är det en trevlig tänkbar biverkan?

  Oavsett hur mycket ”ofarligt” detta är, och hur mycket detta används i ”mediciskt syfte” avsett för eget bruk, så är ju detta fortfarande en -kriminell- handling. Det är inte mindre olagligt bara för att detta är en ”ofarlig” drog ”utan” bieffekter. Hembränd sprit är också olagligt att framställa, oavsett hur väl man än tycks ha koll på den. Bara för att man anser sig vara påläst och ha kontroll över hembränningen så är det fortfarande olagligt.

 16. Pajala Bo 2 skriver:

  ”cannabispsykos” som du väljer att kalla det beror i mångt och mycket på underliggande orsaker och kan utlösas av en hel del andra saker än just Marijuana. Mig veterligen är det ingen som påstått att det inte är olagligt? alltså att det skulle vara ”ok” bara för att man har koll på vad man gör? Det jag vill förmedla är att man inte ska döma människan/människorna som ”narkomaner” eller missbrukare när man inte har någon aning om hur det ser ut i det enskilda fallet, generellt kan man tycka vad man vill , men som med det mesta är varje fall unikt. Din kommentar ter sig väldigt överflödig.

 17. Hallonsaft skriver:

  Håhåjaja, den dag vi börjar tycka att det rent av är OK med droger så den dan är vi illa ute. Så länge det inte är lagligt i landet så ska polisen agera, bra jobbat! Ger man sig in i leken så får man vara beredd att schavottera.

 18. Pajala Bo 2 skriver:

  Det är du personer som delar den uppfattningen som är en stor del av problemet. Det finns en anledning till att cannabis börjar legaliseras världen över och att det idag finns möjlighet att få just cannabis utskrivet på recept. Problemet ligger i att du säger ”när vi börjar tycka att det är OK med droger. ” Droger i sig är ett brett spektrum och innefattar även heroin, metamfetamin och dylikt vilket absolut inte ska likställas med cannabis, THC är inte olagligt om du har det på recept, lika lite som tramadolhydroklorid är olagligt när du har recept. Och opiater m.m är inte att leka med.

 19. Sluta döma skriver:

  Låt rättvisan ha sin gång och låt familjen vara ifred utan era elaka kommentarer och gissningar. Alla kan göra fel och det är inte vår sak att döma, vi har inte fakta alltså ska vi inte lägga sten på bördan för den unga familjen och övriga anhöriga genom att sprida rykten som kanske inte är sanna.

 20. Pajalabo skriver:

  Alla kan göra fel och det är inte vår sak att döma ?
  Visst kan man göra fel men nog vet personen som odlat cannabis att det är fel och olagligt.
  Det du skriver får det att låta som om personen råkade göra fel…typ Oj jag råkade odla cannabis det var visst fel hoppsan.

 21. Pajala Bo 2 skriver:

  Med din slutledningsförmåga ska du kanske överväga att bli polis, du hade gjort ett snabbt jobb med alla utredningar. Självklart måste personen varit väl medveten om den juridiska statusen i handlingen. Märk väl dock att det även är olagligt att bryta mot hastighetsgränsen, ladda ner upphovsrättsskyddat material, att åka eller köra bil utan bälte, ändå är det förteelser som vi medborgare ständigt förbiser. Vi är stort ett gäng hycklare. Jag förminskar inte handlingen, men risken för att människor kommer till skada är större vid fortkörning än vid en tomatodling, och detsamma gäller cannabis.

 22. Pajala Bo 2 skriver:

  Innan någon kommer och skriker om psykoser, dödsfall eller liknande när det gäller cannabis vill jag be er att för en sekund släppa den information ni fått genom eran uppväxt och öppna ögonen för att det kanske varit felaktig info. Dödsfall direkt relaterade till cannabis är noll. Psykoser, som är en verklig fara kopplas inte direkt till cannabis, utan snarare till att människor med underliggande sjukdomar ex. schizofreni har en högre användning av cannabis, vilket gör att felaktiga studier dragit parallelen att cannabis skulle vara orsaken när det i själva verket är schizofrenin.

 23. Insiktsfull skriver:

  Att Pajalabor snackar skit, skvallrar dömer och fördömer är väl ingen nyhet. Och har det heller inte hänt något på ett tag så hittar de gärna på egna historier.
  De slår gärna likt väderkvarnar så fort de får en chans.
  Alla gör vi våra misstag i livet, oavsett det är lagligt eller inte.

 24. Lille Skutt skriver:

  Om polisledningen ansåg det befogat med att sätta in insatsstyrkan så visar det nog på allvaret i detta ”brott”

 25. Kotten skriver:

  Du som påstår att det inte funnits knark,herre gud,sociteten i USA använde det kontinuerligt på deras sammankomster och fester redan på 30-talet, inte att förglömma hitlers soldater under 2:dra världskriget.Otroligt vad det finns mycket prima folk mitt i någons felsteg.Sopa framför egen bro först,du hittar säkert mycket som du-ni förträngt.

 26. Insiktsfull skriver:

  Det är sant som ”Kotten” skrev: ”otroligt vad det finns mycket prima folk mitt i någons felsteg”. Blir nästan skrattretande 🙂
  Eller ska man mest tycka synd om dem 🙂

 27. Pajala Bo 2 skriver:

  ”Lille skutt” , jag har goda insikter i att insatsstyrkan var där i ett helt annat ärende på falska premisser som inte kommer resultera i något. Så sluta dra slutsatser direkt ur tomma intet när du inte har insikt i det enskilda fallet. Det är inget annat än patetiskt och intelligent obegåvat, och påvisar endast vilken typ av individ du är. Skärpning.

 28. Pajala Bo 2 skriver:

  Sen vill jag även tillföra att om det hade varit så allvarligt som du ”lille skutt” tror hade väl i rimlighetens namn någon varit anhållen och frihetsberövad, vilket inte är fallet. Så än engång, sluta vara intelligensbefriad och dra slutsatser genom spekulationer och antaganden, det sänker oss alla till en lägre nivå tyvärr.

 29. Kulturella systrar skriver:

  Att sätta in polisens insatsstyrka mot en barnfamilj är inget annat än frieri till alla så kallade hederliga hycklande medborgare som ropar sig hesa efter förstärkt polis! Billiga lättköpta poänger som håller de självgoda vid gott mod, Hurra va vi är bra! -Se på de misslyckade,ta avstånd och odla era egna rena intressen! AMEN!

 30. Pajala Bo 2 skriver:

  Till ”Kulturella systrar”, mycket bra resonemang och det ligger mycket vettigt i det du säger. Jag vill tycka att jag har nog god insikt i detta ärende för att yttra mig ang detta.
  Polisen agerade helt rätt efter den information dom fått, däremot var informationen ytterst felaktig och absurd. Dom fick in en falsk anmälan och agerade därefter. Att en person kan ge polisen sådan information pga. illvilja som sen inte stämmer tyder på grav psykisk störning hos individen och BÖR få konsekvenser. Vilket dock är ytterst svårt. Misstaget insågs nog av polisen så fort dom satte foten innanför dörren.

 31. Pajala Bo 2 skriver:

  Vill även tillägga att insatsstyrkans invaderande av personernas bostad var en separat händelse efter upptäckten av odlingen. Ren illvilja utövades av en individ med grava psykiska besvär som därav orsakade ytterligare lidande för familjen, vill inte ge mer information om händelsen i detta läge. Men detta hade potentiellt kunnat sluta på ett betydligt mer tragiskt sätt pga. denna individs handlingar mot familjen genom lögner och falska anmälningar, vilket är ett grovt brott även det. Kan väl tyckas absurt att försöka ”bestraffa brott genom att begå brott” men somliga saknar sunt förnuft.

 32. AnnBritth skriver:

  Ja, det är många som vill gotta sig i andras olycka. Skitsnack är lätt att sprida.Vissa människor lever för att sprida skvaller. Dessa tänker inte på hur detta kan skada människorna ifråga. Pajala är ett litet ställe….tänk er för.Nästa gång kanske det är ni eller någon av era anhöriga som drabbas. Ni vuxna, tänk er för när ni pratar hemma vid köksbordet. Små grytor har också öron….Döm inte medmänniskan innan ni verkligen vet hur det ligger till.

 33. Pajala skriver:

  Begår man brottsliga handlingar så straffas man rättsligt därefter .det är inget att tycka synd om. .. .vadå olycka ,,..?oj jag råka bara odla lite….så jag kan sälja till andra. Ni kanske får nån anhörig som dör av ex. Överdos ..tycker ni då synd om den som odlade och sålde.:)??

 34. Skolkritan skriver:

  Du kan inte få eller ta en överdos av cannabis, läs på lite signatur Pajala

 35. Pajala Bo 2 skriver:

  Till ”Pajala” jag hör att du tillhör den sk. begåvningsreserven med dina resonemang. ”Överdos” är rent utav praktiskt omöjligt med Cannabis, vilket man kan tycka bör vara allmänt känt för dom som är lite upplysta. Det finns inget någonstans som skulle antyda på försäljning, jag vet inte vilket skräpforum du får dina smarta ideér ifrån men uppenbarligen skulle det vara ett forum med likasinnade människor som grottar ned sig i andras liv pga.att deras egna är tämligen ointressanta. Sen är jag intresserad av att veta vart det nämns ”olycka” ? Ytterligare påhitt från ditt forum eller? Klyftigt!

 36. Pajala Bo 2 skriver:

  My bad, jag insåg nu att du inte förstår skillnaden mellan olycka och olycka trots att sammanhanget skrivs ut i klartext åt dig, ursäkta att jag slösar min tid på att besvara dina kommentarer. Det är uppenbarligen inte värt tiden. Ger mig ändå in i att förklara för dig:

  Ordet olycka har flera betydelser.

  1. Jag ramlade, det var en olyckshändelse och inte meningen.
  2. En svår situation för en människa.

  Begåvningsreserven var det.

 37. Insiktsfull skriver:

  Det är väl för tusan ingen som tycker synd. Klart att personen varit medveten om sina handlingar, men det föranleder väl inte dig ”Pajala” att förutsätta att det handlar om att sälja.
  Men, men. Säger kanske mer om vad dina intentioner skulle vara om du ”hade lite över”.
  Du har kanske lite hembränt puttrandes i garderoben? 🙂

 38. Tänkvärt skriver:

  Nu åkte en dit för drograttfulla ja ja.Pajala Bo2 som ivrar för droger och cannabisodling bör släppas fri, det ena ger det andra. I en liten byhåla börjar man åka fast för drogfylla, vad kommer sen. Det kommer mer om såna som Pajala Bo får som de vill. Nä det måste stämmas i bäcken innan det blir en å.

 39. kristenheten ??? skriver:

  Sammanhanget kristen och anknytningen kan man ifrågasätta om tron eller om allmänna medvetandet är en vettig vägvisare.
  Tyder man fallet skulle jag säga att tron är mindre av betydelse än det självmedvetna skrivna ordet enligt bibeln.
  Bibeln som vägvisare verkar in fungerat i detta sammanhang trots givmild lärdom sedan barndomen.

 40. Sluta döma skriver:

  Nog för att jag vet att det är tråkigt att bo i Pajala men det finns andra nöjen än att frossa i andras olyckor och liv. Och du som anmälde så att insats styrkan kom, var försiktigare nästa gång så du inte förvärrar situationen än mer!

 41. Skvaller om belägg finns skriver:

  Till AnnBritth !
  Skvaller finns det ett klart motiv och personen verkligen gjort en kriminell handling är det en annan sak. Om däremot som det ofta förekommer i Tornedalen rent kulturellt bara snackar skit och förtalar personer bakom ryggen. Trots att de aldrig gjort något kriminellt under hela sitt liv gör de som förtalar personer mer eller mindre kriminellt. Ofta är det dessa personer som förtalar som döljer sitt egna skrupelfria förflutna.

 42. Observer skriver:

  Hade varit intressant att få höra hur stort beslaget av Cannabis var i någon mätbar storhet !

 43. Pajala Bo 2 skriver:

  Bibeln och övriga religiösa skrifter har tämligen lite att göra i sammanhanget, vad yrar du om? Tro i allmänhet är bara en ursäkt för att slippa ta ansvar för egna handlingar, så har det alltid varit. Man begår ett felsteg och sedan ber man om förlåtelse, jag kan garantera att så inte är fallet denna gång. Kryp tillbaka under den ignoranta filten du ständigt ligger under. Det finns ingen ursäkt att framföra fordon när man är påverkad oberoende av preparat. Detta känns som polisens sista ryck för att höja statistiken pga. eliassons inkompetens. Snart förlorar narkotikapolisen sin största bov.

 44. Ingen blir vaccinerad för dåligt mående skriver:

  Finns säkert de som mår dåligt även inom de troende, erfor som skriven medborgare i kommunen.

 45. Pajala Bo 2 skriver:

  Att rättfärdiga skvaller är patetiskt och tyder på diverse problem hos individen, har man säkra källor på informationen är det en sak, men att skvallra utifrån det man ”Hört på byn” tyder på problem i min mening. Å andra sidan är det bara min åsikt, fortsätt ni skvallra som gamla tanter, gör säkert världen till ett bättre ställe.

  Till Observer jag har säkra källor på att det inte var några markanta mängder, som tidigare nämnt är nog detta polisens sista ryck och presenterar dom gärna stora rubriker så dom ska verka effektiva. Finns en anledning att en person kan åka på 150 innehav på ett år.

 46. 10 gram skriver:

  Stora mängder? varje gram av knark som finns på fältet är en gram för mycket. Hur tänker ni som försvarar detta?