Storseger för ”nya” Asplöven

Ett Asplöven hungrigare än på länge mosade SK Lejon under den tidiga söndagskvällen. Foto: Lasse Stenman

SKELLEFTEÅ: AHC gick under söndagseftermiddagen in i hockeyettans fortsättningsserie mot SK Lejon som fick på pälsen med 0-7 (0-1, 0-4, 0-2) efter rejäla tag.

– Det kändes som att alla spelare arbetade hårt och det gav resultat, säger Urban Lahti.

Lahti har klivit av som tränare för allmänna uppgifter i föreningen, som befinner sig i en ekonomisk rekonstruktion.

Mot Lejon gör Asplöven ett ryck i den andra perioden, med fyra mål på tio minuter. Just det faktum att arbetsinsatsen är fullgod, skänker hopp inför fortsättningen.

Några spelare har lämnat, men genom utbyte med främst Kalix Hockey har AHC fyllt på med unga och hungriga. Bland vilka anfallaren Patrik Forsberg debuterar i sin nya klubb med tre mål.

I Forsbergs kedjekamrat Joonas Huovinen har AHC en tvåmålsskytt. Också Jarkko Hattunen och Artem Iossafov nätar för gästerna.

Nye målmannen Gustav Gribom håller förtjänstfullt sin kasse helt ren.

På fredag tar Asplöven emot Kiruna hemma och HBwebben finns på plats för direktreferat.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , ,
7 kommentarer om “Storseger för ”nya” Asplöven
 1. Jens skriver:

  Men Lasse.”Några spelare har lämnat”? Halva laget är det ju.

 2. JJ skriver:

  Asplöven är en farmarklubb till Kalix Hockey……Tack Kalix för att ni hjälper Haparanda……..

 3. Mad Max skriver:

  Måste det till ett konkurshot innan spelarna levererar det de är tillsatta för? Om det är på det viset skulle man ju kunna ha hotet hängande över sig hela säsongen.

 4. Utflyttad Haparandabo skriver:

  Grattis Asplöven till vi sten mot Lejon! Riktigt bra spel!

 5. Mkk skriver:

  Vad har du för problem med asplöven JENS?? Spelar ingen roll vad de skrivs om asplöven så är du å hugger. Har du fått sitta längst ut under filten när du själv varit aktiv eller vad är problemet? Tacksam för svar så vi kan göra nåt för dig så du slipper vara så (bitter)

 6. Raimo skriver:

  Hade asplöven, kommunen och per kenttä fattat att inte satsa på avdankade spelare med 20k eller mer i månaden, en sådan lön årligen hade asplöven kunnat investera i ett helt juniorlag utöver lagen som fanns/finns. Samtidigt ta fram fler spelare och kunnat ha en egen grund att stå på men Nej! Ni skulle ta hand om pengarna från hela idrotten och nu har ni dödat den för alla barn o ungdomar samt för oss som både bidragit med tid och pengar för en framtid med asplöven. Hoppas ni är nöjda över er insats för hockeyn i Haparanda!

 7. Jens skriver:

  MKK: mitt problem är att klubben är körd i botten av dig och de andra i styrelsen. Att du som styrelseledamot uttrycker dig på detta sätt säger allt om vilken nivå föreningen befinner dig på. Det kan inte förekomma på något annat ställe än i ahc.
  Håller förresten med Raimo i hans kommentar, slutklämmen är bland det bästa som skrivits på hbwebben.