Flest antal sysslolösa i Haparanda

TORNEDALEN: Antalet individer som är inskrivna som öppet arbetslösa på Arbetsförmedlingen i Haparanda var fler i juli 2018 jämfört med samma månad i fjol. Men jämfört med inledningen på 2018 var antalet färre. 

Sammanlagt 232 personer fanns inskrivna som öppet arbetslösa i Haparanda i juli. Det visar färska siffror från Arbetsförmedlingen. I fjol var antalet 192 personer och i januari i år var antalet 275 personer.

I Övertorneå stod 90 personer inskrivna som öppet arbetslösa i juli, samma månad i fjol var antalet 99. I Pajala utgjorde 113 personer statistiken över öppet arbetslösa, vilket är en minskning med tio personer jämfört med i juli 2017.

I januari 2018 fanns 95 personer i kategorin öppet arbetslösa i Övertorneå respektive 167 personer i Pajala.

 

Publicerad i Haparanda, Pajala, Svenska Taggar:
22 kommentarer om “Flest antal sysslolösa i Haparanda
 1. Futurum casus skriver:

  Om ni är unga, ta chansen och studera. Det finns bristyrken som skulle passa er. Stanna inte hemma och vänta på att sossarnas bidragsjobb kommer förbi er.

 2. happisman skriver:

  Håller med, ut och studera, i dagens samhälle behövs utbildning även till de enklaste arbeten. Har man inga papper på att man utbildat sig blir man bortsorterad när arbetsgivare söker arbetskraft.

 3. Fakta skriver:

  Eller borgarnas förslag att lagstifta om låglönejobb och höjda hyror!

 4. Catarina Lindmark Sjukvårdspartiet Haparanda skriver:

  Vi måste lägga ner mycket mer engagemang för att ragga hit fler företagsetableringar, och helst inom andra branscher än handel – alla kan inte jobba inom handel
  – Vi är skyldiga våra ungdomar det!

 5. Willie nilsson skriver:

  Fakta .
  Ditt rasistiska gråsosse parti är snart ett minne blott.

 6. ej fake news skriver:

  till sjuka partiet. har du inte fler floskler och komma med. vi måste ragga hit flera företag- vilket svammel retorik. säg hur ni ska göra de. för hittills har ingen kommun i tornedalen lyckats med de. och inte blir de bättre med sd. m och kd i makten.

 7. Pia Hulkoff Sjukvårdspartiet Haparanda skriver:

  Ja på vår landsbygd finns många möjligheter att bruka jorden och odla så man vet vad man äter. Skapar sysselsättning och bidrar till hushållskassan.

 8. Catarina Lindmark Sjukvårdspartiet Haparanda skriver:

  ej fake news
  Ganska enkelt:Man jobbar järnet för att ge både befintliga och nyetableringar rätt förutsättningar att verka i vår kommun; ser över upphandlingsprocessen så fler lokala företag kan leverera varor till kommunen, ser till att alla har tillgång till fiber, förenklar bygglovsprocesser för företag..
  Ja, listan på förbättringar finns för att göra Haparanda mer företagsvänligt och jag kommer att jobba för det – om jag får chansen

 9. Från holmen skriver:

  Märkligt med så hög arblöshet.. Vi har ju haft Sossestyre väldigt länge i HPDA.. Vi får ju bara höra om den Svenska modellen inte ser vi nåt av den

 10. Laitahyökkääjä skriver:

  Oroa er inte medborgare – snart landar Jimbo på torget i uniform och trollar fram ett levande ”gamla Haparanda” centrum igen. Alla bybor blir över en natt kvitt sina problem, inklusive de personliga och mentala, och allt förvandlas till ett blomstrande 1000-årigt lyckorike där samtliga jobbar för varann och ingen lever på sosse-bidrag. Hajl…eh…jag menar Halleluja!

 11. Futurum casus skriver:

  Laitahyökkääjä: Stackarn, desperat? Sossarna gör sitt sämsta val sedan mannaminne.

 12. Pekka skriver:

  Väljer man Haparanda är det inte mycket framtid man kan räkna med. Handeln erbjuder bara deltidstjänster och politikerna i kommuner arbetar inte för att få hit storbolagssatningar. Kanske ska de sluta med maskeradfesterna och lägga energin på att få hit arbetstillfällen?

 13. Laitahyökkääjä skriver:

  Jepp, sannolikt rätt där om sossarna Fu C. Du lär dig, ser jag…Men kanske missas ändå ett uns: hjälten JimbÅ sitter ju inne med den slutgiltiga samhälls-sorteringen, så allt ordnar sig nog. Hans orkantrupper, för övrigt anförda av den från Ungern återbördade riddaren Kent Ekeroth, ska t o m kallas hit för att fylla ”gropen” på gränsen. Det sistnämnda har jag hört från säker källa (läs: Fake News Chronicle). Mumma för alla försmådda och små, eikös vaan!

 14. rex skriver:

  Till er samtliga insändarvänner: Det är marknaden som ordnar jobben! Politikerna kan bara tala på vilken adress i kommunen dom kan starta företaget på. Ansökningsblanketten är inte komplex för den som vill starta. Dock finns det hinder, Haparanda ligger för avsides från större städer samt att det är glest med kompetent folk. De flesta lämnar denna kommun tidigt både från byarna runt omkring o själva tätorten. Det går inte att starta företag där man endast har företag ”Att tvätta skjortor åt varann” Det spelar ingen roll vilket parti som styr egentligen! Kalkylen gör företagaren I-K= resultat

 15. Futurum casus skriver:

  Laitahyökkääjä: Sossarna eller övriga partier kan inte göra någonting för Haparanda. Det jag anmärker på är din desperata underton. Det är andras fel att sossarna tappat greppet om samhället.

 16. Laitahyökkäjä skriver:

  En kurs i textanalys skulle ej skada – så kanske du lär dig skilja på desperation och ironi.
  Visst, S och övriga partier kan inte göra så mycket för Happis. Men hur tror du att SD, Alt för Sverige och andra Trumpister ska kunna rädda en bygd i utförsbacken? Speciellt då dessa pellejönsar knappt har några lokala företrädare att sätta på fullmäktiges tomma stolar.
  Och nota bene: jag röstar inte på S, men det låter så patetiskt när en hoper bittra pajasskribenter tror att Jimbå kan leverera ett drömliv, där alla problem snabbt löses med att flyktingarna och invandrarna är kastas ut.

 17. Futurum casus skriver:

  Laitahyökkäjä: Som sagt, desperat.Vi kommer nog höra liknande toner ju närmare valet vi kommer.

 18. SRSLY skriver:

  Nej, det lockar inte direkt att studera, när sjuksköterskor, mekaniker, lärare och alla andra fantastiska yrkesmänniskor gjort just det, och ändå får sämre lön än min efter OB. Om en dessutom får bo i tält under studietiden pga bostadsbristen, så… nja.

 19. Peter Myllymäki skriver:

  Jag hade velat se att politikerna hade arbetat för att göra Haparanda till en stad som kan erbjuda skola/utbildningar, forskning i framtidsyrken.

  Vilka inriktningar det kan vara låter jag andra bestämma. Men några exempel kan jag bjuda på (Förnyelsebar energi, hållbarhet, it, gruvinriktningar, elfordon, turism,) eller varför inte en polisutbildning tillsammans med Finland?

  Handel är viktigt men är det en faktor som ger inflyttning av människor och företag med framtidstro.
  Jag tror inte det.

  Vad en sådan satsning kan kosta vet jag inte.
  Men den ska nog ses som en investering… I framtiden!

 20. ej fake news skriver:

  lindmark- sjukvårdsp. vilka nyheter du kom med. allt de finns ju redan på plats i Haparanda. så sluta med era floskler. vem var de som fixa ikea till Haparanda. inte var de sjuka partiet!

 21. Piggan skriver:

  Konstigt med högre arbetslöshet. Kommunen har ju startat en egen Arbetsenhet 2018. Vad sysslar de med? Borde inte det synas att fler jobbar med arbetslösheten?

 22. Usch skriver:

  Det är ju skrämmande att de unga i Haparanda besitter sådan brist på fantasi, ideal och klokhet. Vad gör de? Jo, de åker runt i sina förbannade Epa-traktorer och bilar dag som natt, vardag som helg och för ett satans liv i stan. De sitter även dag som natt (oavsett årstid) på scenen vid strandpromenaden och skränar och skräpar. Vad är det för fel i skallen på dessa personer? Har de inget annat att göra än att hänge sig i denna skräpkultur istället för att utbilda sig, arbeta och tjäna pengar?