Storstryk för ”nya” Asplöven

Kiruna nollade Asplöven under onsdagskvällen. Foto: Lasse Stenman

KIRUNA: KIF gick fram till 6-0 (1-0, 3-0, 2-0) mot AHC i hockeyettans norra fortsättningsserie under onsdagskvällen.

Kiruna avgör tillställningen med tre mål på fyra minuter i den andra perioden. Och 44-22 i skott under matchen talar sitt eget språk.

Utgången är dock helt betydelselös, då Asplöven är sedan tidigare klara för fortsatt spel i ettan. På söndag får ett ungt AHC ny chans mot Teg borta.

 

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , , ,
6 kommentarer om “Storstryk för ”nya” Asplöven
 1. Bp skriver:

  Jaja, det är så här många vill se idrotten i Happis…. Tänk när vi hade riktigt bra idrott här. Bandyn i Elitserien och hockeyn i allsvenskan… Vad har våra negativa insändare att skriva om nu… riktigt roligt med klassidrott här nu… men det är väl precis ni som ni ville ha det…. Nä skämmes på er… Några små skattekronor till idrotten skulle inte vara fel här…. Ett exempel… Lilla Leksands kommun (ungefär lika stor som Haparanda) ger 14 miljoner till bara hockeyn. Så vi pratar riktigt småpengar här i stan, En stor eloge till klubbarna o deras ledare som jobbar hårt..

 2. Analys skriver:

  Alla får naturligtvis ha en uppfattning utan att behöva känna skuld eller skam. Idrott fostrar och berör och är värt att satsas på inte minst för ungdomens skull. Viktigt är att kommuner seriöst och rättvist fördelar sina medel till alla idrottsklubbar. Media på särskilt lokal nivå har en betydande roll och bör säkerställa en bred och nyanserad bevakning av lokalidrotten. Föreningar med elitambitioner förväntas ha en seriös och ekonomiskt hållbar verksamhet. Idrott berör och väcker också känslor om någon berörd aktör inte håller det gängse måttet.

 3. En som brukar få rätt skriver:

  Tack att du skrev att man skäms men när man bara har HB-Bladet så skriver man bara i annonsen Tex Bandy match men var spelas matchen när man går och läser läns tidning står det Gränsvallen skäms Hskt mot era sppnsoret

 4. Bond skriver:

  Vem är det som ska skämmas??

 5. JJ skriver:

  BP: Där ser man hur oinsatt du är i föreningar fungerar…Det krävs en ledning som TAR ansvar för hur man använder sin ekonomi,budget. De finns många idrottsvänner i Haparanda som suttit i ledningar som INTE har en hum/koll på hur ekonomi fungerar…Det går inte att låtsas om annat. Man gissar en budget och sedan räknar man med stöd från kommunen eller privatpersoner…

  Oansvarigt,idiotiskt,Naivt och fullständigt hopplöst att sitta i dessa rum med dessa människor…..Vi är i den nivån vi förtjänar…Ta vara på ungdomar/barnen i stan i stället….Satsa på dem så kan vi ha en framtid…..

 6. Robin Hood. skriver:

  Läs vad JJ skriver, så fungerar föreningslivet !! i största mån måste en idrottsklubb stå på egna ben, har man en ungdomsverksamhet så kan man få bidrag från kommunen genom ett aktivitetsstöd, annars är det en jakt på sponsorer ,sälja lotter m.m som gäller.Man måste faktiskt leva efter verkligheten, har man ingen privat storsponsor /företag som pumpar in pengar så blir det svårt att bedriva elitidrott.Se bara på Messi som erbjuds en miljard i årslön?? vansinnigt i mina ögon!