Stort lyft för Haparandas polisstation

web-polishuset20180807_11-34-08es-kopia

HAPARANDA: Polisstation i Haparanda har renoverats för cirka 17 miljoner kronor. 

Polisen var länge på väg att överge det gamla polishuset, som byggdes i slutet av 1960-talet. Lokalerna ansågs inte vara ändamålsenliga och saknade bland annat godkända arrestlokaler.

Men nu har polisstationen fått ett rejält lyft, och poliserna verkar riktigt nöjda med resultatet.

– Hela stationen är verksamhetsanpassad så den kan fungera operativt fullt ut som en polisstation ska, säger Johan Ribom, ställföreträdande lokalpolisområdeschef i östra Norrbotten, till Haparandabladet.

Bland annat har lokalerna handikappanpassats, en ny entré är byggd, säkerheten för både medborgare och anställda har höjts, och stationen har nu totalt fyra arrestceller – två för anhållna och två för personer som blir omhändertagna för fylleri.

Den totala kostnaden landar kring 17 miljoner kronor, och enligt Ribom står polismyndigheten för ungefär en tredjedel medan fastighetsägaren, Haparanda Industrifastigheters ab, står för resten.

Johan Ribom uppger för HB att en fungerande polisstation är en förutsättning för att ha en närvarande polis i Haparanda. Han säger också att myndigheten har haft svårt att rekrytera poliser till gränsstaden, vilket han tror dock ska gå lättare nu när staden har ett ”attraktivt polishus”.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , ,
12 kommentarer om “Stort lyft för Haparandas polisstation
 1. S skriver:

  Då saknas bara satsningen………………på POLISER!!!!!

 2. lilla my skriver:

  Men vad hjälper det när Poliserna är totalt inkompetenta och inte ens vill lyssna på brottsoffer?!!!! Så ser verkligheten ut!!!!

 3. rex skriver:

  Bra att satsa på Polisens arbetsmiljö, det är dom väl värda!

 4. Seved Nylund skriver:

  Bra, det är dom väl värda! 😀

 5. Raimo skriver:

  Varför sattsa pengar på Polisen eller Securitas när det inte finns tillgängliga när det väl behövs, efter telefonkön får du en kölapp till hjälp som kanske dyker upp en vecka senare.. men Securitas Haparanda bör se över sin personal, allvarliga säkerbrister i personal som väljer att lämna i knipa än att avbryta pågående brott. Ni borde ha sattsat pengarna på en ledare som flyttar till Haparanda och tar den här kommunen upp utan efter alla som har och medverkar i dagens ned gång för kommunen. då hade vi för första gången börja få tillbaka av pengarna vi betalar till den här ledningens lekstuga.

 6. ej fake news skriver:

  och inte blir de bättre med Jimmie i makten med stöd av m och främst kd.

 7. Farbror Frej skriver:

  Med Jimmie vid makten blir det säkert ordning och reda ska ni se… sedan krävs en omfattande storstädning i Haparanda. Bort med kommunledningen! Bort med kommunledningens affärer och svågerpolitik!

 8. Farbror Frej skriver:

  Kära redaktion på HB-webben: Skrämmande att ni vänsterpatrask på redaktionen i HB-webben klistrar och klipper lite hur ni vill bland folkets kommentarer! Det klipps och klistras så till den grad att man snart inte känner igen sitt ursprungliga inlägg. Rena diktaturs fasoner är vad det är… men ni vänsteridioter gillar ju sånt eller?

 9. Raimo skriver:

  Jimmie hjälper inget, så länge alla ska hata varandra och utan respekt mot varandras olikheter finns inget att göra. Haparandas stenålders politiker bör acceptera deras förlust och sluta lappa igen deras dåliga eller själviska beslut. Ni är inte en sämre människa för att ni byter en trappa ”ner” på jobbet när ni gör det för rätt orsak. Ge platserna till de yngre och låt dem med drivkraft och passion göra sitt jobb! Jag är enormt besviken på er som inte ger plats till modern politik i Haparanda, tanke på att vi har enorm starka kvinnliga ledare som bara sitter i skuggan av gamla egon.

 10. Örjan Pekka skriver:

  Kära Farbror Frej,
  Att redigera otidligheter i en kommentar har inget med vänster eller höger att göra utan är en del av ansvarigt utgivarskap.
  Mvh
  Örjan Pekka
  Ansvarig utgivare HBwebben.se/Haparandabladet

 11. Laitahyökkääjä skriver:

  Frej får nog vara nöjd med att hans anklagelse om ”vänsterpatrask på redaktionen i HB-webben” och ”vänsteridioter” klarade den ansvarsfulle redaktörens genomläsning. Debatten kan tidvis vara hård och tillåtande här på sidan, men att kalla folk idioter och patrask och tydligen ännu värre saker bör rensas ut. Någon j-a ordning får det lov att vara i det demokratiska samtalet. Tänk bara om vi fick se partiföreträdarna skräna ikapp på TV på dylikt vis, hur skulle det se ut?

 12. Alibaba skriver:

  Man hadde ju kunna anställa några poliser på heltid med dom 17miljonerna för några år frammåt.behövs det verkligen reparationer för 17 mille att man ska kunna ge ut några pass bakom pansarglaset?