Stressigt för kommunala chefer

PAJALA: För flera av programområdes- och enhetscheferna i Pajala kommun så är 50-60 timmars arbetsvecka inget ovanligt. Enligt Pajalas kultur- och utbildningschef Ann-Mari Mäki-Larsson så är man utsatt som chef i en offentligt tjänst.

Kommunchefen Lena Jatko säger, att det blir åtskilliga fler timmar än 40 i veckan, vilket även gäller övriga enhetschefer.

– Jag tror att alla chefer i kommunen jobbar mer än de ska göra. Man måste sätta gränserna själv och någon gång vara nöjd med vad man gjort under dagen men alla klarar inte av att sätta stopp eftersom jobbet aldrig ta slut. Men som högsta chef är det mitt ansvar att se till att ingen jobbar för mycket, säger Jatko.

Kultur- och utbildningschefen Ann-Mari Mäki-Larsson har haft sin tjänst sedan 2004.

– Jag tror inte att det finns en enda vecka som jag jobbat 40 timmar. Jag har funderat mycket på vad som skulle hjälpa mig, men det är svårt att delegera bort arbetsuppgifter när man möter folk inom service. De akuta arbetsuppgifterna sköter jag på lördagar och söndagar. Under veckodagarna är jag tillmötesgående.

Mäki-Larsson säger att man är utsatt som chef i en offentlig verksamhet.
– Finns det en möjlighet att söka något annat så gör många det, avslutar Mäki-Larsson.

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar: , , , , , ,
En kommentar om “Stressigt för kommunala chefer
  1. teknik räv skriver:

    men vad kul.. nu har du något att göra,, gör rätt för din lön nu