Styrman begär anstånd hos Svea hovrätt

ÖVERTORNEÅ: Ekfors Krafts vd, Mikael Styrman, begär anstånd till den 12 oktober. Som orsak anger han att bolaget behöver den tiden för att kunna färdigställa bevisuppgift i målet.

Ekfors Kraft börjar med att yrka att hovrätten undanröjer Stockholms tingsrätts beslut att försätta bolaget i konkurs. Vidare att hovrätten undanröjer tingsrättens beslut avseende rättegångskostnader.

I Styrmans kompletteringshandling till hovrätten konstaterar han bland annat följande: ”Ett försättande av ett bolag som har tillgångar vida överstigande dess skulder i konkurs är inte förenligt med svensk lag.”

Samt följande: ”Att det undantagsvis finns företrädare, ibland även för statliga bolag och institutioner, vars hedersbegrepp inte hindrar dem att på ett otillbörligt sätt lägga död hand på ett företags tillgångar för att sedan kraftigt undervärdera dem och söka realisera dem på ett sätt som är ägnat att vålla maximal ekonomisk skada för gäldenären är inget skäl för annan bedömning.”

Styrman hänvisar vidare till att hovrätten ska undanröja ”tingsrättens undermåliga domsattrapp, för slutförvaring i runda arkivet, vanligen placerat under skrivbordet”.

Han avslutar med att lägga fram orsaker till varför prövningstillstånd i Svea hovrätt är det enda rätta.

Handlingen granskades vid hovrätten under fredag eftermiddag. Nu återstår att se vilken ställning hovrätten tar till Mikael Styrmans begäran.

 

Publicerad i Övertorneå, Svenska Taggar: , , , ,
7 kommentarer om “Styrman begär anstånd hos Svea hovrätt
 1. Tjaa skriver:

  Mer tid för Styrman att hitta på nya turer… ? Nej nu räcker det banne mig!

 2. Erik skriver:

  Hur länge skall Styrman få styra som han vill?Nu vill vi se handling av den nya energiministern. Den förra fick inte speciellt mycket uträttat.

 3. Jan Björnfot skriver:

  Säger,som Tjaa..
  Nej nu räcker det banne mig..
  Skall denna man få husera hur f-n han vill?
  Nog borde det väll finnas lagar, som kan STOPPA honom?
  När en liten företagare får skulder sätts han i KK direkt.
  Varför inte denna man?

 4. Mad Max skriver:

  Mikael läste på, medans vi andra tittade på bilder i skolböckerna.

 5. Trippel J skriver:

  Hmmm han heter Styrman,, kanske får STYRA som han vill… Inget håller men ett stopp på farsen måste ske och lugnet få lägga sig. Stackars inblandade.

 6. Magnus skriver:

  Halloj, fattar ni inte att det är staten som vill lägga beslag på
  företaget. Att det är ett politiskt övergrepp med den s.k lagens hjälp. Vakna upp, läs på!

 7. Men men... skriver:

  Men om Mikael har rätt i sak så är det ju verkligen katastrofalt. Politiker som sätter sig över lagen, tjänstemän som gör som dom vill. Bra att få det prövat i en oberoende (finns det?) instans.

  Jag är inte tillräckligt insatt för att varken döma eller berömma Mikael.

  Många kommentarer verkar vara baserade på ”känslor”, lagen är tyvärr inte lika känslosam. Man har ett lagrum att hålla sig efter.

  Kanhända är Micke först ut att testa vissa delar, men det får väl ta sin gilla gång.