Styrman betalade inte

ÖVERTORNEÅ/LULEÅ: På måndag morgon kunde kronokommissarie Roger Lindbäck vid Kronofogdemyndigheten konstatera att företagaren Mikael Styrman inte betalat in resterande belopp. Det gäller de skogsfastigheter som han ropade in och betalade handpenning för på den exekutiva auktionen för en tid sedan.

I samband med auktionen som hölls i Luleå i början av januari ropade Mikael Styrman själv in samtliga sex fastigheter. Han betalade en handpenning på närmare tre miljoner kronor. Slutpriset på fastigheterna blev i det närmaste 30 miljoner kronor.

Det är Svensk Fastighetsvärdering som räknat ut priset på de aktuella skogsfastigheterna. De såldes för i stort sett den värdering som gjorts. Spekulanter till objekten saknades inte.

Eftersom Mikael Styrman inte lämnat in resterande betalning händer det att exekutiv auktion annonseras ut på nytt. Den handpenning som betalats behåller Kronofogdemyndigheten.

Publicerad i Haparanda, Övertorneå, Svenska Taggar: , ,
6 kommentarer om “Styrman betalade inte
 1. Ia skriver:

  Jag tror inte vi blev så förvånde, dom flesta av oss gissade väl detta med tanke på tidigare executiva auktioner med denne man involverad…

 2. Skuldsanering skriver:

  MS kan på detta sätt avbetalning skulden.
  Skulden räknas av när det kommer in pengar och MS kan utnyttja detta till 100%. Dessa akuktioner kan nog pågå så tills hela skulden är avbetald.

 3. Jan Björnfot skriver:

  JA då fortsätter denna docusåpa. Och frågan blir då kommer den att gå i repris mycket länge till? Eller finns det lagar och paragrafer även till detta liksom till allt annat?

 4. CP skriver:

  Problemet är nog att man inte följer de lagar och förordningar som finns. Läste i Kuriren för någon vecka sedan att konkursansökan ang skuld till Motala på ca 30 milj lades ned p.g.a att skulden tydligen bara var en tiondel. Tyvärr så är detta ur minnet då artikeln inte går att hitta. Den blev tydligen borttagen efter någon timma

 5. P skriver:

  Hemskt att kommunerna och staten vill roffa åt sig de företag som Styrmans släkt byggt upp i flera generationer.
  Antagligen kommer inte priserna att bli dramatiskt lägre efter övertagandet. I alla fall inte om man från samma kassa ska betala underhåll etc.
  Folk borde vara tacksamma över att de byggt upp ett elnät när ingen annan velat göra det! Fast det har nog de flesta glömt…

 6. Bananas skriver:

  Svar till ”P”:
  1. Ingen roffar åt sig, även du måste betala dina skulder på ett eller annat sätt, det är MS som drivit ärendet dithän. 2. MS är inte föremål för rättslig prövning pga elpriset. 3. Du glömmer att MS och hans förfäder har haft koncessionsrätt på elleveranser i Tornedalen, då är det lätt att utan konkurrens bygga upp en vinstrik verksamhet, de har skott sig på befolkningen i decennier. 4. Du skjuter lösa skott ”P”.