Styrman företräds av sonen under skogsauktionen

LULEÅ/ÖVERTORNEÅ: På torsdagsförmiddagen inledde kronofogden den andra skogsauktionen på Mikael Styrmans skogsfastigheter. Auktionen hålls i Luleå.

Mikael Styrman närvarar inte själv. Han företräds i stället av sonen Markus Styrman som redan ropat in den första fastigheten.

Handpenningen, 122.500 kronor, räknar han upp i sedlar från en vanlig plastkasse under fotoblixtar från i princip alla media i Norrbotten.

Den första fastigheten, Korva 3:1 gick för ett något högre pris än vid senaste auktionen i januari i år. Totalt denna gång 1.225.000 kronor.

Enligt uppgift fick Mikael Styrman inte permission från sitt fängelsestraff på ett år som han börjat avtjäna i Kolmården och kunde därmed inte närvara.

Antalet skogsägare från Tornedalen var betydligt färre än i januari.

– De flesta tyckte väl att det inte var någon idé att åka eftersom man förstod att Styrman skulle ropa in fastigheterna på samma sätt som förra gången.

Anledningen till att auktionen hålls på nytt är alltså att Mikael Styrman inte fullföljde betalningen utöver den handpenning som han betalade vid förra auktionen i januari.

Han riskerar nu att förlora större delen av den handpenning han erlade i januari.

Auktionen fortsätter fram tills dess att fastigheter för cirka 19 miljoner kronor ropats in. Det är den aktuella skulden för Mikael Styrman.

Markus Styrman ropade in den andra fastigheten Kukkola 42:2 för sin fars räkning för 20 miljoner kronor – en summa som överstiget marknadsvärdet nästan tio gånger om. Därefter räknade han upp handpenningen två miljoner kronor i form av postväxlar och stora sedelbuntar som han hade med sig i en papperskasse.

Därmed avslutade kronokommissarie Roger Lindbäck auktionen, eftersom han fått in mer än de cirka 19 miljoner kronor som är den aktuella skulden på fastigheten.

– Visst var det lite nervöst att komma hit med så mycket pengar i en papperskasse, sade Markus Styrman efter auktionen.

Publicerad i Haparanda, Övertorneå, Svenska Taggar: , , , ,
7 kommentarer om “Styrman företräds av sonen under skogsauktionen
 1. p.r.s skriver:

  Micke han är businesman han har det vad andra inte har menar money very match. Bara buga.

 2. en annan skriver:

  Hoppas han betalar också resten av sin skuld, nu fick man endast 2milj + 125 tkr in av 19 milj, så nog blir det några auktioner till innan skulden är kvitt på det här sättet, genom delbetalning, kan man så småningom driva in hela hans skuld. Det tar tid men det fungerar så länge han har pengar i plastkassarna:)

 3. Micael Söderholm skriver:

  Typiskt förfarande om inte kapitalet finns till förfogande omgående..

 4. Fd Haparandabo skriver:

  Jag begriper inte hur karln orkar hålla på med alla dessa processer och konflikter. Hans själ kan inte vara som de flesta andras. Rättshaverist är nog bara förnamnet. Tänk vilket behagligt liv han hade kunna ha med sina miljoner, men han tycks söka efter konflikt.

 5. Avbetalningsplan skriver:

  9 auktioner kvar och skulden är betald, bra sätt att avbetala när det inte finns pengar till hela beloppet. Det är väl bra att samhället försöker stötta de svaga.

 6. Observer2 skriver:

  Heja Mikael Styrman & son – hoppas ni orkar!
  Observer2

 7. Trippel J skriver:

  Alla är vi olika och har olika syn på saker, kanske han vill få en bok skriven om sig eller kanske kommer sagan om Ekforskraft bli ett bra filmmanus. Dallasserien på 80-talet får konkurrens av en serie från Tornedalen. Då kanske han kan betala sina skulder.