Styrman överklagar konkursbeslutet till HD

ÖVERTORNEÅ/STOCKHOLM: Som anledning till överklagan anger Mikael Styrman genom sin advokat, Einar Wanhainen, att bolaget inte är att anse som insolvent enligt konkurslagen.

Beslutet om konkurs har som Haparandabladet berättat gått vidare från Stockholms tingsrätt till Svea hovrätt. Nu väljer Styrman att överklaga beslutet till Högsta domstolen. Överklagan kom in på tisdagen.

Ekfors Kraft yrkar i första hand att HD upphäver tingsrättens konkursbeslut och lämnar Vattenfalls konkursansökan och kostnadsyrkanden utan bifall. I andra hand yrkar Ekfors Kraft att domstolen undanröjer hovrättens beslut och återförvisar målet till hovrätten för vidare handläggning.

Vidare yrkar bolaget om ersättning för rättegångskostnader i hovrätten och HD med belopp som senare kommer att anges.

I överklagan hänvisas till att kommunbor blivit lidande av tvångsförvaltningen av bolaget. Mikael Styrmans planer på att avveckla verksamheten nämns också. Advokaten Einar Wanhainen förklarar sig för övrigt villig att ställa upp som likvidator av bolaget.

Vidare ifrågasätts kronofogdemyndighetens tillgångsundersökning, där betydande tillgångar uppges inte ha kommit med.

Nu återstår att se om Högsta domstolen beviljar prövningstillstånd.

Publicerad i Haparanda, Övertorneå, Svenska Taggar: , , ,
9 kommentarer om “Styrman överklagar konkursbeslutet till HD
 1. Jan Björnfot skriver:

  Hur länge får farfar och pappa till MS vända sig i graven då barnbarnet/sonen svartlistar både släkt namnet och en gång i tiden även ett solitt företag vid namn Ekfors Kraftbolag AB.
  Hade det varit ett litet enmansbolag (enskild firma) hade vederbörande bolagsägare fått gå med tiggarmössan i ena handen för att överhuvudtaget kunnat existera.
  Vad för slags svenska lagar existerar inte för närvarade?

 2. Innak skriver:

  Håller med dig, Jan Björnfot. Ett fruktansvärt svårläkt virus som drabbat företaget. Har man försökt ge honom lego att leka med, så kanske företaget kunde ha kunnat tagits över av en människa med känsla för beroende medinvånare.

 3. Kes skriver:

  Ja så kan det gå när farfar och pappa ej är med! Dom skulle nog ha behövts, för att hjälpa ”Micke” på den rätta vägen, istället för att sätta bybor och dom övriga, som är beroende av den välsignade elektriciteten, på obestånd. Därtill så har han anlitat alla sorters advokater för att häva sin rätt att skinna samhället, tillika den lilla medborgaren på alla deras tillgångar. Just i dessa tider, när elkraften är så dyr och svårfångad.

 4. Supporter skriver:

  Hoppas att det ska gå bra för Styrman när alla kort är lagda. På samma sätt är vi van närstående till kunniga företagare bemöts med ett stort förakt från bygdens eget folk, av någon sjuklig anledning har erfarit ända sedan barn i skolan. Hela tiden bespottad som den värsta gangstern och fick gå under skoltiden som rikemansbarn. Kändes som ett hån och mobbing för ens etnisitet och förakt för hårt arbetande föräldrar och syskon. Enda enskilda utsatta kan vinna på är uthållighet. sanningen kommer

 5. Fina Spångar skriver:

  Dags att han lämnar över företaget till nån som kan driva det ordentligt.
  Menar att kan han inte betala avgifter så vad ska han med företag till?
  Hoppas ljusen tänds snart.

 6. Jan Björnfot skriver:

  Supportern skriver (förmodligen MS själv): Hur synd det varit om honom i bl.a. skolan!
  Frågan blir då: Vad har skolan med elleveranserna och Ekfors Kraft att göra?
  Vad som än åsyftas så är det väll inte kunderna till företaget, som skall bli lidande.
  Han kan bara bita ihop för detta ha jag fått göra under alla år efter skolan.

 7. Stig Aspholme skriver:

  Folkdomstol är det värsta som finns, för här ger sig folk till att döma och fördöma utan att ha en klar bild av läget. Låt rättsinstanserna sköta det juridiska. Åsikter kan man ha och skall man ha, men ge er inte i kast med att leka domare!

 8. Kes skriver:

  De sista orden äro nog ej sagda än. Turerna har varit många och långa. Vi får se, när den slutgiltiga domen kommer och agnarna har skilts från vetet, vem som hade rätt och vem som hade fel. Då kan den lilla människans dom komma. Härliga tider, underbara tider – som den gode ”Tor Modén” myntade.

 9. Den tornedalska syndromen förnekar sig inte skriver:

  Det är den tornedalska svårmodet som uttryckligen angriper företagare med dess familjer. Vad har företagarnas barn med saken att göra finns det ljushuvuden som undrar här. När man låter sig förblindad av vanmakt ge sig på medborgare som uppenbarligen jobbar hårt, innebär omvärldens attityd direkt kopplat till personen. Inte en generation utan alla tidigare generationer sägs ha fått utstå förakt som M Styrman, det är så dags att försköna idealbilden om sig som väldigt god i jämförelse.