Svår bortamatch för Asplöven

VÄSTERÅS: Målsnöret hägrar för Asplöven i hockeyallsvenskan. Laget behöver en poäng på de tre återstående matcherna för att säkra allsvenskt spel nästa säsong.

Nio poäng före Almtuna under kvalstrecket och fem före Tingsryd ovanför detsamma är oddsen i AHC:s favör. Men osvuret är bäst och en poäng i kväll suddar ut alla skräckscenarion. Serietrean Västerås på bortaplan är dock en svår uppgift. Men med konsekvens och kämpatag är en pinne ingen utopi.

När Mora besegrades i Coop Arena i fredags drog Asplöven på sig några onödiga utvisningar. Något sådant har man inte råd med i kväll.

– Nä. Vi möter en offensiv motståndare med bra målvakt, så det gäller att vara alert och effektiv. Men vi har inget alls att förlora i kväll, menar Asplövens tränare Per Kenttä.

Detta sagt, kommer ett lag med bra självförtroende till spel. Som faktiskt fungerat bäst när man spelat med kniven mot strupen. Truppen är intakt, sånär som på Anton Gustafsson (känning av hjärnskakning) och eventuellt Dion Knelsen som fick en smäll mot Mora.

Tyvärr har defensivt stabile backen Marcus Oskarsson kallats tillbaka till moderföreningen Luleå och har spelat färdigt i Asplöven för säsongen. Å andra sidan har målvakten Joni Puurula visat storform under senaste tiden och i Slava ”Trucken” Trukhno har man ett dödligt offensivt vapen. Samt ett ess till straffskytt i Patrik Bergström.

Följ resan mot ljuset på HBwebben från klockan 19.00! Fräckt tips: 3-3 efter full tid.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , , , ,