Svårt ekonomiskt för många efter jul

SVERIGE: Många oroar sig för sin ekonomi, enligt en undersökning från Länsförsäkringar. Värst bland de tillfrågade var det bland de unga, där närmare 50 procent var oroade.

Totalt tillfrågades 1.000 personer om hur de ser på sin ekonomi. I undersökningen svarade också närmare 20 procent av de tillfrågade i åldrarna 35 år till 49 år att de oroar sig för hur de ska klara sig en månad till. Länsförsäkringars privatmarknadschef Arne Ohlson ger rådet att se över sin ekonomi.

– Det kan också handla om att lägga om lån, byta ut dyrare lån mot något billigare, ändra på sparande och så vidare. En rensning i förråden och garderoberna kan också vara ett sätt att ordna lite extra pengar. Försök sälja barnens urvuxna sportsaker, skridskor och annat som det är säsong för nu. Ta med lunch till jobbet i januari i stället för att gå ut och äta, rensa i kyl, frys och skafferier och använd det du har hemma så kan du kanske dra ned på matinköpen.

Publicerad i Svenska
2 kommentarer om “Svårt ekonomiskt för många efter jul
 1. A skriver:

  Januari kommer varje år, likaså som när snön faller i Stockholm varje år. Spara undan en slant årets resterande 11 månader så kan du leva som en kung i januari, eller varför inte bara leva efter sina tillgångar under december månad.

 2. Alf Sigvardsson skriver:

  Allt handlar om prioritering och planering.
  Detta problem skrivs det om i tidningarna varje år i januari och månaden efter semestern.
  Många verkar tro att om man snabbt gör sig av med månadslönen så räcker den längre.
  Ungefär som att direkt efter en tankning köra 200km/timme och med det tro att jag kommer längre och att det blir billigare.
  Ekonomisk budgetering borde fler lära sig, titta på ”Lyxfällan” och försök ta deras lösningar som ett tips.