Svårt fylla platserna till polishögskolan

NORRBOTTEN: Till vårterminens antagning till polishögskolan i Umeå står drygt hälften av de 225 platserna tomma.

SVT Västerbotten uppger vidare att av 9.000 sökande i hela landet klarade bara 1.000 testerna och proven. Det innebär att det står tomma platser även på andra polishögskolor i landet. Men sämst uppges det dock vara i Umeå.

– Som det ser ut idag så känns det svårt att nå 225 studenter. Det är en hög målsättning, och hittills har vi inte nått den, säger Lars-Erik Lauritz, rektor vid polishögskolan i Umeå, till SVT.

En annan anledning till att många platser är lediga uppges vara att det har skett fler avhopp än tidigare.

ANNONS

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar:
En kommentar om “Svårt fylla platserna till polishögskolan
  1. Holmeros skriver:

    Kanske dags att höja lönerna så att man kanske kan tjäna mer än en snabbköps kassörska (inget fel på dessa dom behövs också, men det är kanske lite större risk som att arbeta som polis). Man har 26.000 kr i månaden före skatt efter cirka 6 år som polis. Höjer man lönerna så får man mer kvalificerade sökanden. Detta är betydligt bättre än deras tidigare försök att sänka intelligenskraven som politikerna beslutade om. Det räcker väl med att vi har en hel del korkade sossar som styr detta land

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.