Sverige och Tärendös Charlotte Kalla femma i stafetten

WHISTLER: Charlotte Kalla gjorde en grym insats på tredje sträckan i stafetten och åkte in 40 sekunder och det räckte till slut till en femte plats.

– Jag är så glad att jag kunde stå på startlinjen, stafett är så roligt tyckte Charlotte Kalla som för ett dygn sedan var osäker om hon skulle vara med i stafetten på grund av att ha känt av förkylning.

Anna Olsson på första sträckan i klassisk stil var först vid växlingen där Magdalena Pajala tog vid. Det var väntat att  inte Magdalena skulle kunna hålla ställningarna och föll ner till en 8:e plats, 57, 1 sekunder efter Polen som växlade först.

Charlotte Kalla på tredje sträckan visade att hon är den just nu bästa skidåkaren i fri stil och var 18,1 sekunder efter Norge som ledde vid växlingen.

På fjärde sträckan kämpade Ida Ingemarsdotter på första varvet då hon hängde med de andra efter suveräna norskan Marit Björgen som kunde defilera i mål med ett leende i ansiktet. Tvåa var Tyskland,  trea Finland, fyra Italien och Sverige på en femte plats.

Publicerad i Haparanda, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , ,