SVT rankar Asplöven som landets 24:e bästa lag

SVERIGE: Sveriges televisions sportreporter Andreas Lundin rankade under torsdagen Sveriges 100 bästa hockeylag på sajten svt.se.

Får man tro Lundin, har AHC 23 gäng före sig i landet. På plats 23 återfinns exempelvis den allsvenska nykomlingen Björklöven.

Asplöven måste satsa lika hårt [på värvningar] nästa säsong om de ska undvika kvalserien, står det att läsa.

Spelarbetyg finns också i sammanställningen. Här tycker HBwebben att Andreas Lundin är ute på ganska hal is, men tvivel blir som bekant lätt tändvätska…

Herrar på hockeytäppan anses inte helt oväntat Skellefteå och Luleå vara.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , , , ,
48 kommentarer om “SVT rankar Asplöven som landets 24:e bästa lag
 1. Elitlicens i fara skriver:

  Asplöven kan nog inte satsa alltför hårt på värvningar då man uppenbarligen har ebb i kassan vilket också visas av att man regelbundet förekommer i handelstidningen Justitia bland dåliga betalare. Det viktiga för Asplöven just nu är att rädda elitlicensen och visa ett positivt kapital den 30 april. En nog så grannlaga uppgift.

 2. Nästa år skriver:

  Elitlicens i fara: I år är det ingen fara med elitlicensen,det är om dom har ett negativt resultat den 30 april 2 år i rad som dom ligger risigt till.

 3. svårt skriver:

  Någon gång kommer verkligheten ikapp, det går inte att bulta skulden framför sig…

 4. Earl skriver:

  Hur går med arena? Den nuvarande uppfyller ju inte kraven, så vad händer nu? Ingen mer dispens gissar jag.

 5. arena skriver:

  Klart de blir dispens, nu kan de ju uppvisa man påbörjat byggandet av en ny arena. Verkligheten har redan kommit, Asplöven är ju i allsvenskan. Heja hockey!

 6. Konkursläge skriver:

  I dagens NSD kan man läsa att elitlicensen är i fara och att klubben måste visa ett positivt resultat den 30 april. Asplöven ha stora hyresskulder till Haparandabostäder och kommunen och dessutom klappar flera andra fordringsägare på porten. Realistiskt sett befinner sig Asplöven i ett konkursläge om inte kommunen gör en brandkårsutryckning och utbetalar det bidrag på 750 000 som Asplöven begärt. Händer inte detta kan Asplöven säga adjö till Allsvenskan.

 7. Jeffrey skriver:

  Asplöven borde först betala leverantörsskulderna sedan köpa spelare.

 8. Men skriver:

  Dom borde betala sina leverantörer, och det är inga småpengar…
  Förstår inte att spelarna vågar signa…

 9. Men skriver:

  Dom borde betala sina leverantörer, och det är inga småpengar…
  Förstår inte att spelarna vågar skriva på

 10. Konstigt skriver:

  Varför granskas inte asplöven av HB??
  Objektivt
  Är det för känsligt?

 11. Räddare i nöden skriver:

  En tänkbar möjlighet är att Fahlander går in med ytterligare sponsorbidrag och täcker Asplövens skuld för att rädda elitlicensen. Om inte Asplöven klarar licenskraven faller ju argumenten varför en multiarena i Fahlanders regi skall byggas på gränsen. Fahlander har tidigare gjort brandkårsutryckningar som då han för några år sedan i sitt samarbete med Karlskrona ishockey räddade klubben från konkurs genom att tillskjuta ett belopp på 700 000 kr. Samarbetet slutade dock senare i stor osämja.

 12. Ok skriver:

  Det får han väl göra om han vill, huvudsaken är ju att alla föreningar skall behandlas lika, hockey bandy fotboll friidrott brottning mm mm
  Alla skall göra rätt för sig..
  Behandlas lika
  Betala sina räkningar, inte bara till kommun, även till sina leverantörer

 13. Lönearbetare och asplövensupporter skriver:

  Gunnel Simu har föreslagit att Asplöven ev kan arbeta av skulden. Vad skulle de arbetsuppgifterna bestå av? Man har hittills arbetat av tidigare skulder genom städning och målningsarbete i Kuben. Vad säger facket egentligen om sådana överenskommelse? Skall spelare och funktionärer mellan matcher och träningspass dessutom arbeta utan personlig lön som ex vis städare, snöröjare mm. Nej Gunnel Simu ditt förslag bör under tystnad hamna i papperskorgen

 14. Erik skriver:

  Haparanda grattis ni har asplöven ett varumärke som det skall satsas på. Att gämföra sporter är alltid känsligt men friidrott, bandy och brottning har nog med bra anläggningar för den verksamhet man håller på med Asplöven är den ledande föreningen i stan! Tyvärr så är det lätt att gnälla och svårt att se sanningen i vit ögat

 15. HTB skriver:

  Fakta är att Asplöven inte tagit ekonomiskt ansvar.. Att köpa dyra spelare runt hela världen för att göra sig ett namn kan väl alla idrottsföreningar göra, och sen oprioritera lokala företag som ställt upp och sätta dem istället på konkursens brant. Var finns Asplövens moral idag? De tycker att kommunen ska betala deras nöje efter säsongens slut, när pengarna inte räckte till efter dyrköpta spelare utifrån.
  Har det överhuvudtaget funnits någon ekonomisk budget i föreningen? Eller har dom bara shoppat på världsmarknaden utan att tänka på ekonomin?
  I efterhand kan man inte begära att kommunen ska betala obetalda skulder med skattemedel, när föreningen varit vårdslös med ekonomin.
  Jag är inte stolt eller imponerad av Asplöven.

 16. Ab skriver:

  Kommunens kan självfallet inte ställa upp som skuldsanerar utan Asplöven måste som andra föreningar i kommunen ta ansvar för sina skulder. Kommunen kommer om den planerade multiarenan byggs att betala 1,1 milj i hyra i månaden för att Asplöven skall kunna genomföra sin hockeyverksamhet. Bara detta visar hur vansinnig tanken på en multiarena är. Det enda rimliga är att bygga ut Kuben som byggföretaget Peab föreslagit. Degraderas Asplöven till div I är tanken på en multiarena ännu absurdare

 17. HTB skriver:

  Erik.. Vad betyder varumärke för Dig? Jag tror att skillnaden mellan dig och mig kommer från olika värderingar. Själv blir jag tårögd när en lokal friidrottare, lokalt fotbollslag, lokalt bandylag har gjort prestationer med eget arbete som grund. Då snackar vi om framgångar.. Tycker Lilla Jag .

 18. bra skriver:

  Håller med detta om att kommunen inte ska ställa upp som ngn skuldsanerare, helt vansinnig satsning som dom själv får reda ut.
  Fattar inte vad dom tänker med när dom sätter lokala företag i knipa ekonomiskt,

 19. Pohjolan skriver:

  HTB: Vilka bandyspelare från Haparanda har gjort bra prestationer (inte inköpta) de senaste 10 åren? De kan man väl räkna på ena handen med 3 amputerade fingrar? Vilka friidrottare och fotbollsspelare?

 20. Mikael skriver:

  Nu räcker det. Går inte att bo kvar i en sådan här diktaturstyrd och korrupt mygelkommun med maktgalna politiker.

 21. Pänktti skriver:

  Nojoo! Laittakhaa ensi vääkhit kunthoon että päästhään kattommaan kiekhoa! Jos ei tiet pelhaa niin jäämä kothiin. Ja se Joppari junan nimi pithäis olla Meän Traktori, koska pelloillahan täälä ajelhaan. 🙂

 22. Knapsu skriver:

  Att nyheten att Asplöven rankas som det 24:e bästa laget i landet föranleder Mikael stt flytta från kommunen måste ju vara det yttersta beviset på hur starkt varumärket Asplöven är!
  😉

 23. Knapsu skriver:

  Annars kan man ju anse att tyckande om diktaturstyre, korruption och maktgalna politiker inte hör hemma i en artikel som enbart handlar om vilket hockeylag som är bättre än de andra lagen.

 24. Elit skriver:

  Handlar detta inte enbart om en höjning av elitbidraget från 300 till 750? Om jag inte missminner mig fick Bandyn 500tkr under sina år i elitserien.

 25. hejohå skriver:

  Vilka sitter i Asplövens styrelse? Det är ju hos dom ansvaret sitter, hört att skatterna är betalda
  bra för styrelsen, men vore det inte snyggt av Kassören som är gammal bankman att betala föreningens skulder? Ortens leverantörer lider genom att styrelsen ej gör rätt för sig.

 26. Åskådare skriver:

  Vilket svammel ni friidrottare o misslyckade hockeyspelare (bandyspelare) snackar. Hockeyn är störst kommer vara störst och lär finnas kvar. Ingen jag känner vill ens fara på friidrott, fotboll eller bandy…

 27. bp skriver:

  Nu är pessimisterna i farten. De fattar tydligen inte vilken reklam, o med det att dom verkligen visar VAR Haparanda är… Leksand har fått 14,1 miljoner per år. 750tusen – småpengar.
  Vi måste vara optimister. Se framåt.

 28. Erkki skriver:

  Bandyn hade annons i justisan och inte var det annat än att man glömt att betala.?

 29. Va skriver:

  Pohjola! Har du ens koll på vad som händer i andra idrott än hockey. Bandy och hockey spelade förra säsongen 12/13 på samma nivå i serien, mao allsvenska. Bandyn har till 99% spelare från lokala förmågor från Haparanda, Torneå och Kalix med omnejd. HT Bandy dam kommer nästa säsong att spela i eliten, dock med spelare till 50% utifrån. Alla ni som hejar på ett Asplöven, ha respekt att vi bandyfolk faktiskt också är stolta över bandyns prestationer och det är ingen tävlan mellan idrotten. Man kan faktiskt vara intresserad av både bandy och hockey och behöver inte välja sida. Jag är stolt och glad för alla idrottare lokalt, som får uppmärksamhet på allsvensk och elitnivå.

 30. Gunnar skriver:

  Till kassör i Asplöven. Fult spel. betala omedelbart bort alla skulderna till leverantörerna som lider och riskerar att själva gå i konkurs. sedan kan du köpa spelare om du har råd

 31. Va skriver:

  Erkki.. Hur stor var skulden som bandyn har?

 32. joppari skriver:

  Asplöven verkar engagera folk, i alla fall dom som känner att dom måste lägga sig i hur Asplövens ekonomi är, kanske man borde granska dom här människornas ekonomi, tror nog att det är ena fattiga jävlar som är avundsjuka på allt och alla.

 33. Ug skriver:

  Åhnej asplöven gör en Leksand!!!! Ring uppdrag granskning på en gång!!!!

  Ironi för dom inte förstod…ge upp hatare. Asplöven kommer finnas kvar.

 34. hejohå skriver:

  Asplöven borde byta namn, då skulle det vara mer marknadsföring för stan

 35. Insatt? skriver:

  Asplövens kassör jobbar heltid ideelt med Asplöven. Så inte ett ont ord om honom tack!!!! Han har världens största Asplöven hjärta

 36. Upp som en sol....! skriver:

  Jag hade faktiskt tippat att Asplöven skulle gå i KK 23 februari,sanningen är inte långt därifrån.Pengarna som Asplöven tigger om borde gå till att fixa gatorna i stan.Du kan inte köra många meter på gatorna utan att köra ner i en grop.

 37. Men?? skriver:

  Det är inget skäll, det är bara en enkel undran, hur man vill sätta sig i en dylika situation som gammal bankman, att beställa en vara men inte betala för den.
  Dålig stil styrelsen för asplöven!!!

 38. Jo skriver:

  Vi får hoppas asplöven finns kvar, men inte med samma hybris anda som nu..

 39. Jamen skriver:

  Det är inget skäll, bara en liten fundering hur man som gammal bankman sätter sig i en sådan situation, att man är med i en styrelse som beställer varor, som man sedermera struntar att betala???

 40. Namnbyte ger större marknadsföringseffekt skriver:

  Asplöven har i sin ansökan om ett elitbidrag på 750 000 betonat vilket reklamvärde som laget tillför Haparanda. Det är dock en sanning med stor modifikation. Hur många bland den idrottsintresserade allmänheten ute i landet utanför den inre hockeykretsen vet att Asplöven kommer från Haparanda? Troligtvis inte ett alltför imponerande antal. Hade man använt ett namn som Haparanda Hockey på samma sätt som man gör i ex vis Luleå, Piteå, Kiruna, Skellefteå hade situationen varit en helt annan.

 41. Va skriver:

  Ulf är värd ett stort hjärta. Men sanningen är att i alla föreningar finns det en ”Ulf” som gör ett stort och tungt jobb som kassör. Asplöven är inte unik på den planen.

 42. Aspen skriver:

  Asplöven rankas som 24 i Sverige.. det finns en seniorfriidrottare i Haparanda som kom nia i SM och ligger på 10-11 plats i Sverigerankningen år efter år!

 43. Anders Bäckström skriver:

  Glädjande att läsa om så många ärliga, förträffliga, rättskaffen som aldrig varken köpt något eller sålt något med svarta pengar. Om AHC rankas som 24:e laget i landet så ser jag propotionellt på den ärlighet och rättskaffens syn i denna artikel så bör Haparanda var på förmodligen 1 plats när det gäller att vara rättsskafen! Sträck på Er alla rättsaskaffens alias i denna artikel.

 44. Ge fan i namnet skriver:

  Så Färjestad, Brynäs, Björklöven etc ger inget reklamvärde heller till sina städer. Byt namn på dessa lag direkt.

 45. Jamen skriver:

  Inte lika mkt som om dom skulle heta Umeå hockey mm

 46. Pohjolan sanomat skriver:

  VA: Var det inte lokala Haparandabor vi pratade om, hur många var det i laget förra säsongen? Hur många fotbollsspelare fostrade i HFF har blivit värvade till någon högre division de senaste 10 åren? Vilken talangfabrik HFF är…
  Visst är det riktigt bra av stavhopparen att klara fem meter och ställa upp som ungdomstränare som han gör, all credit till honom. Men hur mycket TV-tid får han och hur många besökare drar han till stan när han tävlar på hemmaplan?

 47. junior skriver:

  lite fakta asplövens ansökan är ju lite om man kollar på vad föreningar för i bidrag av sin kommun under ett år…. Asplöven sätter igång debatten och gnällspikarna är i gång. Skulle vara roligt och få alla siffror på bordet vad gäller marknadsföring av Haparanda. HTBandy det låter som farmarklubb till Hammarby.

 48. Strider mot kommunlagen skriver:

  En begäran från Asplöven till kommunen om ett extra bidrag för att rädda klubbens ekonomiska ställning kan strida mot kommunlagen. Ett överklagande om ett beslut går i Asplövens riktning kan inte helt uteslutas. Asplöven liksom andra föreningar erhåller ju redan nu elitbidrag som kommunen tidigare beslutat om. Att ge en klubb ett tilläggsbidrag och frångå dessa bestämmelser förefaller osannolikt och skulle säkerligen mötas av många protester bland kommuninvånarna.