Talartät första maj i Haparanda

Det röda alternativet verkar inte sakna argument när temperaturen i valrörelsen stiger. Första maj i Haparanda bjöd på många laddade tal. Foto: Lasse StenmanHAPARANDA: Under lördagsförmiddagen höll Vänsterpartiet hov på torget och under den tidiga eftermiddagen ockuperade Socialdemokraterna Folkets Hus.

En gemensam fiende i de borgerliga allianspartierna verkar sluta leden inför höstens val.

Representanterna i (V) bjuder på klassisk retorik och fördömer de gångna fyra åren med borgerligt styre. De pekar på de ökande klyftorna i samhället och behandlar ungdomars utsatta situation på arbets- och bostadsmarknaderna. På ett lokalt plan kräver man stopp för privatiseringsvågen inom omsorgen.

Socialdemokraterna ger ett samlat intryck, med fina talarinsatser från bland andra unga fullmäktigekandidaten Ida Karkiainen och före detta finansministern Per Nuder.

Nuder visar sig vara en utmärkt demagog och åskådliggör nationella och internationella dilemman med en poetisk-pedagogisk ingång. I sin nuvarande, lite friare politiska roll en tillgång för sitt parti.

Den inhemska politiska debatten hettar till inför valet i september. De ideologiska skiljelinjerna framstår tydligare än på länge.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , ,
En kommentar om “Talartät första maj i Haparanda
  1. Demonstranten skriver:

    Vi var många som gillade Gunnel Simus fina tal. Hennes energi och framåtanda lovar gott för Haparandas framtid. Fantastiskt att vi äntligen har en duglig kvinna som kommunalrådskandidat.
    Vi kryssar naturligtvis Gunnel i höstens val!