Talmannen gav Löfven förlängd tid

NORRBOTTEN: Talman Andreas Norlén har beviljat Stefan Löfven (S) förlängd tid innan förslaget till statsminister läggs fram för riksdagen.

Talmannen aviserade den 23 november att han avsåg att den 3 december föreslå Stefan Löfven (S) som statsminister. Men han meddelade samtidigt att om Löfven innan dess begär mer tid kan det beviljas, vilket har skett.

Enligt ett pressmeddelande kommer talmannen tidigast på onsdag den 5 december att lägga fram förslag till statsminister för riksdagen.

Pressträffen som var planerad att hållas den 3 december med talmannen och Stefan Löfven (S) kommer nu att flyttas fram.

Publicerad i Svenska
2 kommentarer om “Talmannen gav Löfven förlängd tid
  1. AnnBritth Olofsson skriver:

    Ja, tid verkar vara allt vi behöver.

  2. Verkkosurfaren skriver:

    Mycket bra, ge gärna Löven tre år till för sonderingar! Alternativet att expeditionregeringen styr, men med en M/KD-budget är mycket bättre än ett rödgrönrosa sammelsurium stött av V, S, MP, C och L. Nästa val kanske vi blir av med MP och L, till att börja med (skulle inte sakna V eller C heller) vilket vore en bra början till en mer sansad och pragmatisk politisk nivå i Sverige. Tänk om sossarna och moderaterna kunde göra upp i de stora frågorna (särskilt en stor fråga..), men det lär tyvärr inte ske? Tills det sker lär SD frodas…