Tände eld på anslagstavla

HAPARANDA: Den 16 oktober utfördes ofog på idrottshuset. Någon eldade inne i anläggningen.

Det var strax efter klockan 20 när personer som befann sig i anläggningen i träningssyfte kände en röklukt som visade sig komma från en toalett, där hade någon tänt eld i en papperskorg. Lågorna släcktes innan någon större skada var skedd.
I foajén hade ett pappersark som hängde på den stora anslagstavlan satts i brand. Kommunen, som äger anläggningen har gjort en polisanmälan, men ingen person kan bindas till ofoget.
– Vi har intervjuat folk som funnits i huset, och de har beskrivit ungdomarna, men vi kan ju inte peka ut någon. Men vi har våra aningar. Vi har ju många ögon här både dagar och kvällar, Vesa Vuokila, enhetsledare för stadens fritidsanläggningar.
Vesa Vuokila poängterar att branden inte var omfattande, och att ingen större dramatik utbröt.
– Men vi är ju naturligtvis oroliga, säger han.
Tidvis står kommunens anläggningar som måltavlor för skadegörelse. Om den utförs av ungdomar kan socialtjänsten göras uppmärksam via så kallade orosamtal, men i och med att det är svårt att knyta personer till händelser hjälper samtalen föga i och med att namn måste anges för att åtgärder ska kunna vidtas.
– Då måste man ju gå bakom ungdomarna hela tiden. Vi har ju 99 procent fina ungdomar, men en liten klick kan ju förstöra hela kommunens ungdomars rykte, säger Vesa Vuokila.

Publicerad i Haparanda Taggar: , ,