Gatlyktorna tänds i Övertorneå kommun

ÖVERTORNEÅ: Gatlyset i Övertorneå kommun håller nu på att tändas.

Det sker efter att konkursförvaltaren och tvångsförvaltaren av Ekfors Kraft tagit kontrollen över elanläggningarna inom Ekfors Krafts koncessionsområde.

Kronofogdemyndigheten har anlitats för en handräckningsåtgärd och då fick man tag på bland annat nycklar till olika anläggningar.

För att sköta uppdraget vad gäller fortsatt leveranstrygghet har förvaltarna anlitat Vattenfall Service Nord för att sköta drift och underhåll.

Konkursförvaltaren och tvångsförvaltaren uppger gemensamt att faktumet att de kontrollerar elanläggningen betyder att de kommer att gå in och successivt tända gatubelysningen i Övertorneå och övriga berörda byar och samhällen. Det kommer att ske inom de närmaste dagarna.

Redan under onsdagens eftermiddag tändes de första gatlyktorna. Det skedde i Haapakylä direkt norr om Övertorneå. Även gatlyktor i centrala Övertorneå har tänts på onsdagen.

Publicerad i Haparanda, Övertorneå, Svenska Taggar: , , , ,
17 kommentarer om “Gatlyktorna tänds i Övertorneå kommun
 1. Påläst skriver:

  Lyfter på hatten åt tvångsförvaltare Gullesjö och kommunalrådet Kemppainen. Till alla okunniga som bara klankat på ovannämnda personer, ni vet ingenting om hur svårt detta ärende har varit. Mikael har försökt sätta käppar i hjulen hela tiden, men äntligen hann verkligheten ikapp honom.
  Edra insändare har varit lägre än sandlådenivå.
  Fler julklappar lär komma snart !

 2. Stig Aspholme skriver:

  Grundlagen tillåter yttrande och tankefrihet i Sverige, det kan inte ens ”påläst” ta ifrån folk.

 3. Andy2 skriver:

  Lyft istället hatten åt Juoksengi som fick fart på det hela!

 4. en annan skriver:

  Håller med dig Päläst… Man måste ha haft mycket tålamod för att ro ärendet i hamnen, det är ingen ide att hasta sig och sen svälja sura äpplen, bäst att göra det ordentligt och att allt håller sig för annars kommer vi ha rena h-e i framtiden också. Nu hoppas jag allt håller sig juridisk så att han kan inte slingra sig ur utan äntligen kommer att få stå till svars för det han orsakad. Tack alla ni inblandade idag 🙂

 5. Däst skriver:

  Håller med Stig Aspholme. Påläst agerar ju som Styrman: Jag har rätt och alla som inte håller med mig har fel. Det behövs fler platser i sandlådan!

 6. Sunt förnuft skriver:

  Grattis Roland! Hoppas det kommer att forsätta lysa i fortsättningen!

 7. Monika skriver:

  Vem är det som ids ens hylla Juoksengiborna för att ha betalat Ekfors??? Bolaget som inte ett dugg ha brytt sig om kunderna, tänk på alla de utgifter han sett till att vi skall betala genom att höja på avgifter. Jag skäms rent ut sagt att det finns folk som väljer att ge denna man mer pengar. I morse så får man läsa om en ny stjärna som kommit på att om alla Ötå-bor ger denna man 500 kr eller mer så tänds gatlyktorna. Total hjärnsläpp!

 8. jussi skriver:

  Tack Monica, äntligen en klok kommentar. Fattar inte att folk ens tänker tanken på att betala Styrman. Roland K fattar att man inte kan riskera kommuninnevånarnas pengar vid en eventuell dubbelbetalning. Om privatpersoner väljer att göra det är det upp till dem. Ingen kan då säga att vi inte vet vart nätavgiften ska betalas.

 9. Påläst skriver:

  Till sign Däst: Nej, jag har inte alltid rätt, men i såpan Styrman har mina spådomar stämt. Nu ger jag dig ytterligare en spådom.
  I min kristallkrona ser jag att en stor firma går i konkurs före nyår, och att en tidigare mäktig företagsledare får sin dom stadfäst av Högsta domstolen.
  För övrigt håller jag helt med sign Monika.

 10. Andy2 skriver:

  Skillnaden mellan det tända gatulyset i Juoksengi och resten av kommunen är att den ena är betald medan det andra inte betalades men tändes trots det. Kalle det vad man vill men förhoppningsvis kommer rättvisa att skipas i framtiden.

 11. Jan Björnfot skriver:

  Äntligen fick farfar och pappa till Mikael rätt och får lungnt i sin himmel.
  Företaget skulle inte klara sig, som de sade till många bekanta efter att Mikael tagit över.
  Kanske att friden nu återvänder till Tornedalen och befolkningen kan börja vara vänner. För inte har detta ärende gjort grannsämjan bättre, snarare sämre.
  Jag säger, som den äldre befolkningen brukade säga i Tornedalen (Guds Frid).

 12. Tomtemor skriver:

  Jag tror ingen av oss, som inte är juridiskt insatta, kan säga vem som har rätt eller fel i denna såpa. När inte ens myndigheterna riktigt har koll på allt, hur ska vi då, vanligt folk kunna ha det? Så döm inte någon i förväg, varken åt det ena eller andra hållet. Tids nog ser vi vem som har eller får rätt.

 13. Jan Björnfot skriver:

  Tomtemor skriver: Juridiskt insatta?
  Man behöver inte vara juridiskt insatt för att vid en äldre ålder, likt min, fått vara med om hur farfar och pappa till Mikael såg faran i hur barnbarnet/sonen skulle försätta detta mycket gamla och tidigare solida företag i blåsväder och hamna utanför släkten Styrman.

 14. Ålderns rätt skriver:

  Snälla Jan Björnfot, det handlar inte om vad far eller farfar oroade sej för. Inte heller vad du har varit med om vid yngre eller äldre ålder.
  Tomtemor har rätt. Det räcker inte med gammalt groll och hörsägen för att döma.

 15. Kul! skriver:

  Grattis Övertorneå! nu är det bara att se framåt. Hoppas ni får en trovärdig elleverantör nu.

 16. Mad Max skriver:

  Show must go on! 😉

 17. Medlem skriver:

  Ang. Jousengibornas agerande: Självklart ett politisk agerande av Taavvo med flera i byns föreningar! Vet ni till vem ni gjorde betalningen? Jag kan säga: till ett bolag som inte får sälja el och saknar bankkonto och F-skattsedel!