Uddamålsseger för Asplöven i blåställ

HAPARANDA: Drömmen om allsvenskan lever för Asplöven efter 2-1 (1-1, 1-0, 0-0) mot Olofström under onsdagskvällen i en match med mer kamp än skönspel.

Lapp på luckan och två bekymmerslösa gäng. Kan det bli bättre?

FÖRSTA PERIODEN: Håll i hatten, nu lyfter vi!

Högt tempo, som förvarnat. Gästerna har en bra chans efter knappt två minuter, men herr Törnqvist parerar.

Mitt i ett byte etablerar Asplöven tryck och efter 3.28 snärtar Atte Valli in 1-0 på vänstersidan, med upplägg av Henrik Thegel och Björn Wennerström. Bästa tänkbara start för hemmalaget!

Intensivast hittills i år. Spelet böljar i högt tempo och passningarna når rätt adress. En delikatess efter elva minuter: anfallare Waldehagen klackar (!) pucken till en anstormande Hjalmarsson, som dock skjuter av klubban i öppet läge.

Matchens första utvisning drabbar hemmalaget efter 12.54, men boxen är fin trots rörligt spel av gästerna. Asplöven drar ånyo åt sig domherrens sång efter en (alltför) hård tackling, men spelet i numerärt underläge fungerar bra.

Med någon sekund kvar perioden hinner AHC vaska fram en bra chans, men pucken går utanför.

10-15 i skott, mest i kraft av de numerära överlägena. I allt en härlig match och skön stämning i hallen.

ANDRA PERIODEN: Åter fyr i kaminen.

Fortsatt tajt. Efter drygt fem minuter har Olofström en puck inne, men målet döms bort på grund av spelare i målgården. Händelsen är dock en produkt av slappt försvarsagerande hos hemmalaget – det gäller att behålla fokus.

Psykologi: Asplöven sätter 2-0 efter 7.11. Emil Bejmo sist på pucken och assistpoäng till Henrik Thegel. Men Olofström slår tillbaka: 2-1 efter 8.55 och hård kubbning framför Gusten med flera returer – i varje fall en för mycket.

Gästerna får en boost av målet och Asplöven får mest slå ifrån sig. Ytterligare en tvåminutersutvisning för hemmakrigarna efter 17.57 är en produkt av Olofströms press, men man fixar´t igen.

Heta känslor vid Asplövens bås efter signal för periodvila, men det lugnar sig snart. 8-11 i skott och helt öppet inför sista.

Fruktade Eric Przepiorka tämligen anonym så långt.

TREDJE PERIODEN: Sista perioden? Fan tro´t…

Upptakten lite avvaktande – ett misstag i detta läge av matchen blir svårt att reparera. Hemmalaget i fem mot fyra efter 3.56: Asplöven skapar bra tryck, men Olofström fredar sitt mål.

Tredje perioden karaktäriseras hittills av några diskutabla domslut. Man kan inte anklaga domaren för att vara hemmavänlig. Två raka hemmautvisningar och blinda ögon för ett mindre överfall på en hemmaspelare får hallen i uppror.

Under den andra utvisningsperioden har Asplöven ett friläge som man emellertid bränner. Inget för hjärtsvaga, denna kamp.

Olofström tar obligatorisk time-out och plockar ut målisen en minut innan slutsignal. Ett disciplinerat Asplöven kan dock bärga tre poäng. Trots massivt missnöje med domaren.

– Det kanske inte var så vackert men vi kämpar bra, säger anfallaren Fredrik Abrahamsson efter matchen.

Täte målvakten Gusten Törnqvist håller med.

– Vi spelar bra just nu, vår bästa hockey på hela säsongen.

Med lite klädsamt grisande, högst användbart i en supertajt serie. Fortsättning följer hemma mot Karlskrona på fredag.

 

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , ,
14 kommentarer om “Uddamålsseger för Asplöven i blåställ
 1. Mad Max skriver:

  Lycka till killar ikväll. En vinst idag igen?

 2. Mad Max skriver:

  Det verkar som att målvakten i Asplöven jobbar för sin lön ikväll. Men nya tag inför tredje, ge järnet. Inget att spara på, ösa på mot och i mål.

 3. PG skriver:

  Hipp Hurra! vad bra att ni vann matchen, hoppas det förbättrat ert självförtroende, lycka till i fortsättningen vi håller tummarna för er.

 4. Stinsen skriver:

  Bra jobbat, grejar ni Karlskrona också på fredag så får jag nog lov att leta fram skoteroverallen och gå se nästa match, för det blir väl utomhus med storbildsskärm, av publiktrycket att döma.

 5. Mad Max skriver:

  Bra gjort av dom. Den segern satt fint.

 6. Asplöven forever skriver:

  Gusten levererar när det behövs, förlåten för en lite upp och ner prestation under serie spelet men det är ju detta som visar målvaktsklass!
  Bäst på plan idag!!

 7. fjomppe skriver:

  sluggo!ge en kommentar?

 8. AHC skriver:

  Satt och titta på elitserie kvalet och det slog mej att håller detta så vi går upp, så kan de faktiskt vara så att Leksand och Djurgården blir Hemma matcher =) snacka om häftigt

 9. Jens A skriver:

  Bara att skicka gratulationer från här nere i Södern. Eran målvakt var ju rena väggen i den här matchen! Se bara till att han är lika bra mot Karlskrona! 😉

 10. observer skriver:

  Varför är hockeyintresset så svagt i haparanda?? endast 676 åskådare på en kvalmatch är uruselt!

 11. Lasse Stenman skriver:

  Bäste Observer,
  Det var fullt i hallen – fler får inte plats.

 12. Happis bo skriver:

  Hoppas ni klarar att vinna mot Karlskrona! Då får hela hallen applådera, oj det vore häftigt! Ja, ja gasa på, visa hur duktiga ni är, ding ding. Hoppas pucken gliiider in i rätt mål. Håller tummarna för er.

 13. fundersam skriver:

  Räknade till cirka 50 tomma stolar, och det finns 600 sittplatser…

 14. AHC skriver:

  Fundersam: Din gnällspik, kan ingen ta och banna denne person? Räknade du alla som inte satt någonstans, de som var i puben? Alla såg att det var fullt!
  En som är less på gnället!