Tappert Asplöven föll knappt

Trångt i hemmalagets kasse i början av tredje. Foto: Lasse Stenman

HAPARANDA: AHC föll på upploppet och noterade 2-4 (1-1, 1-1, 0-2) i hockeyns norretta mot Kiruna AIF i hemmapremiären under onsdagskvällen.

Lagen följs åt i en mer svängig än välspelad kamp, där gästerna hänger matchavgörande 2-3 med fem minuter till slutsignal och nådastöten sedermera kommer i tom bur.

Men nedsablade Asplöven ska ha all heder för en insats som osade attityd och kampvilja. Fortsätter man på inslagen linje, har man alla möjligheter att åter bli ett folkets lag.

Hemmalaget har sin främste aktör i målvakten Vilppu Vanha. Kvällens målskyttar är anfallare och heter Taneli Kallio samt Aapo Alapuranen.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , ,
6 kommentarer om “Tappert Asplöven föll knappt
 1. Nasuabo skriver:

  Bra jobbat Asplöven, så länge ni står upp står Nasuabo upp! Att vi ens ställer upp ett lag i hockeyettan efter senaste årets kriser är ett under, det ni visade ikväll mot succelaget AIF inger nytt hopp, nya tag framöver, vi blir inga slagpåsar! (inväntar bara Jarkku Hattunen-han är väl klubblös…?).

 2. Snubben skriver:

  Bra jobbat av hemmalaget med hyffsat spel med tanke på läget. Roligt också med ganska mycket folk på läktarna. Kan bli en trevlig säsong. Tummen upp i alla fall från mig.

 3. ej sd orban skriver:

  ja det är faktiskt skrattretande kommentarer, bara mycke folk typ 285 st??????? tror att asplöven kommer inte att åka ur serien för att föreningen kommer att gå i kk innan dess!

 4. Nasuabo skriver:

  Kul att du är tillbaka, ”ej sd orban”, även om du bytt namn. För dynamikens och helhetens skull behövs motpoler i Asplövendebatten. Vi andra som skrivit löjeväckande inlägg kan bara beundra ditt inlägg. Din unika författarstil är som en inverterad symbios av sportkommentatorn Lasse Granqvist och författaren Björn Ranelid, dessutom spetsat med en tydlig tendens av ett gramattiskt Kinasyndrom! Tack, jag blir tårögd! Hur går det i Hockeyettan då? Jo, Asplöven vann nyss borta med 3-2 totalt otippat mot tippade topplaget Östersund, ”yippiekaiey”, mot Ica Arena nästa hemmamatch !!

 5. ej sd orban skriver:

  de är faktiskt riktigt beklämmande kommentarer som kommer från dig. floskler liknande Jimmie ”vet inte” åkesson. lev i nuet och inse fakta och lev inte i din kanske orbans drömsamhälle.

 6. ej sd orban skriver:

  och asplövens ekonomi blir väl inte bättre för att man måste anlita bemanningsföretag för att få ett minimum av spelare. vilken klubbkänsla detta medför?? måste nästan skratta