Tar med barnen till tiden för Jesu födelse

HAPARANDA: 300 barn från sex av Haparandas lågstadieskolor fick förra veckan göra en historisk resa med kyrkans julspel om vad som hände tiden före, och vid Jesu födelse.

Det är frivilliga inom Haparanda församling som under flera årtionden iscensatt den här bibliska berättelsen. Under ledning av Vera Kallioniemi bjuder de bibliska karaktärerna Maria, ängeln, Josef, herdarna, de tre vise männen – och så Jesus förstås – på ett ambitiöst genomfört julspel.

– Det här fint sätt att berätta om grunden för julen. Att se ett spel ger mer än att bara läsa i en bok. De får lukta, känna, se och höra. De får resa i tiden och kan bilda sig en egen uppfattning, fantisera, fråga eller bara titta på, säger Marie Edfast, präst som har rollen som guide i julspelet.

På söndag, efter gudstjänsten i Haparanda kyrka, välkomnas också de vuxna till samma historiska resa genom församlingshemmets olika rum i nedervåningen.

 

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , , ,
3 kommentarer om “Tar med barnen till tiden för Jesu födelse
 1. Traditioner skriver:

  Ett jättemysigt sätt att ta del av Jesufödelse med en resa tillbaks i tiden.
  Tack till Er som gör det här möjligt.
  Det var mycket uppskattat av barnen.

 2. kruunukalle skriver:

  Vieläkö niitä oon ihmisiä jokka uskoo koko höpötyksen oikeasti olheen?
  Miien ainakhaan !

 3. Stefan H Ericson skriver:

  Fantastiskt att detta har fått genomföras utan att någon från skolverket eller lokal politiker stoppat det i Politisk korrekthetens namn. Det är helt underbart att det finns människor som vill och vågar föra traditioner och kunskap vidare utan rädsla för PK eliten.
  Ett stort tack till dessa eldsjälar.