Team Sportia öppnar i Haparanda

HAPARANDA: Att sportmarknaden i Haparanda är het råder det få tvivel om. Nu öppnar Team Sportia en butik i Haparanda, något som HB kunde berätta om i tisdags.

Till sommaren 2017 öppnar kedjan sin första outlet-butik.

– Det ska bli mycket intressant att följa utvecklingen i Haparanda. Förmodligen leder det till att vi öppnar fler Team Sportia Outlets i framtiden, säger Team Sportias VD Claes Meldgaard i ett pressmeddelande.

Han ställer sig positiv till etableringen i Haparanda.

– Vi tror mycket på handelsområdet och ser en stor potential i den starka gränshandel som redan är väletablerad i Haparanda, säger Meldgaard.

Butik beräknas bli drygt 3.000 kvadratmeter stor. Enligt Ronny Keskitalo och Peter Uneby, ägare och franschisetagare, äger sedan tidigare Team Sportiabutiker i Kalix, Boden, Luleå och Skellefteå, men känner sig nu redo för en ny utmaning.

– Vi har under flera års tid haft bevakning på Haparanda-marknaden och nu under vintern är det en del avgörande saker som landat rätt och då bestämde vi oss för att fullfölja planerna, säger Keskitalo och Uneby.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , ,
3 kommentarer om “Team Sportia öppnar i Haparanda
  1. Mad Max skriver:

    Detta kan också bli ”Upp som en sol, och ner som en pannkaka”? Jag tänker bara på hur många butiker det redan finns som säljer sportkläder i Haparanda och i vår grannstad Torneå. Plus en hel del andra butiker som har dessa i sitt sortiment. Kalla mig gärna för en bakåtsträvare, det bjuder jag på. Realist är det rätta ordet!

  2. Betraktaren skriver:

    Håller med ovanstående. Men norrläningar köper gärna billigt skit. Men det brukar sluta som med erätukku. Marknaden upptäckter varför produkterna ej sålde.

  3. Bosse skriver:

    Om det är som du säger att det redan finns ett tillräckligt stor utbud av butiker inom sportmarkanden är det inget som säger att det blir Team Sportia som först får kasta in handsken. Antagligen blir det en prispress på produkterna till att börja med. De med de starkaste ekonomiska musklerna överlever. Sen är det enligt artikeln en Outlet butik så man kan anta att det kommer att finnas varor med kraftigt nedsatta priser där. Den enes bröd, den andres död