Tecknat avtal för 45 asylplatser i Pajala

PAJALA: Norrlands Guldklimp ab öppnar upp asylboende i Pajala efter att ha slutit ett avtal med Migrationsverket.

Enligt ett pressmeddelande handlar det om 45 platser och avtalet löper från den 25 oktober till den 31 mars 2016.

– Migrationsverket har informerat Pajala kommun om att boendet öppnar. När ett asylboende ska öppna informerar vi alltid respektive kommun så snart vi kan. Eftersom vi löpande tar fram nya boendelösningar kan det ibland ske med kort varsel. Vi förstår att det kan vara svårt för kommunerna, men vi måste tillsammans lösa situationen som den ser ut idag, säger Helene Ek chef för Migrationsverkets mottagningsenhet i Kiruna.

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar: ,
30 kommentarer om “Tecknat avtal för 45 asylplatser i Pajala
 1. Suomi skriver:

  Kanske man måste flytta till Finland snart? Tror inte att herr Rantakyrö blir långvarig som kommunalråd?

 2. realist skriver:

  Hur hemskt det än är så kommer det nu att knäcka Pajala kommun. Det är tyvärr bara en massa negativt för en kommun som har en usel ekonomi. Kommunen drar på sig kostnader som gör att underskottet ökar.

 3. Anna-Lena skriver:

  ”Migrationsverket har informerat att boendet öppnar” tror inte att kommunen har något val.

 4. klurifax skriver:

  No Problemo inte stannar dessa människor i en liten håla länge när dom är vana vid miljon städer…..nä det är dom större städerna i söder dom vill komma till.

 5. Klen-junisbo skriver:

  Kommunen har som sagt inget val. Man blir informerad av migrationsverket, inget annat.

 6. realist skriver:

  Nä inte stannar dom i Pajala och inte har kommunen något att säga till om. Men det gör fortfarande att kommunens ekonomi bara blir sämre.

 7. Oroadsvensk skriver:

  Sverige tar emot för många asylanter. Titta på alla riktigt kriminellt belastade utanförskapsområden som vi har i detta land. Rinkeby,Husby,Biskopsgården,Angered,Tensta,Hageby,Skäggetorp,Kronogården,Gamlegården,Fittja,Norsborg,Ronna,Hovsjö,Stenhagen,Flemingsberg,Fisksätra och många många fler.

  Sverige har redan enorma problem som konkret går att relatera till den förda asylpolitiken. Dessa områden blir fler och fler, de ökar lavinartat!

  I flertalet skolor i detta land bryter Svenska ungdomar på Arabiska och hatet mot svensakr ökar

  Stäng gränserna.Värna den Svenska kulturen och fixa landet!

 8. realist skriver:

  Tänk när Pajala skulle växa med gruvan, folk flyttade tillbaka köpte hus renoverade. Butikerna fick kö till kassan, nya företag kom till byn. Till junis kom cliffton med en massa arbetstillfällen. Trafiken blev tätare vägar behövde rustas, plogas bättre.Nu har vi snart inget kvar av kommunen, folk ger sig av igen.endast flyktingarna finns i kvar. Undrar när våra folkvalda och kommun invånare ska börja inse att det är riktigt illa i Pajala kommun.

 9. Klen-junisbo skriver:

  De flesta inser nog att läget är allvarligt. Vi hade ett par år med framtidshopp under gruvruschen, men nu är allt som vanligt igen. Det går sakta utför och det kan inte politikerna påverka, så är det!

 10. Realist skriver:

  Men vi har ju en svetsare och diktatorisk fackpamp som stadsminister

 11. realist skriver:

  Det är inte lätt att påverka, men ja tycker att vi borde försöka göra något åt situation. Eller ska vi stänga allt i kommunen och flytta.

 12. realist skriver:

  Tyvärr är det nog jätte många som inte inser allvaret

 13. Osenka skriver:

  Och Harry han bara vänder på sina stenar!

 14. Jens skriver:

  Oroadsvensk: lägg Haparanda till din lista med problemområden och byt arabiska mot finska så stämmer det med min uppväxt som svenskspråkig i Haparanda också.

 15. Klen-junisbo skriver:

  På tal om Harry, vad gör han nuförtiden?

 16. Sixten Niemi skriver:

  Minus 15 i natt utanför alla tomma gruvarbetarlyor i Pajala.
  Det är rena helvetet för sådana som är vana och gå omkring i lakan , sjalar och sandaler.
  Här gallrar kung Bore automatiskt bort alla permanenta asylrätter.
  Och anhöriginvandring existerar inte.
  Alltid något att glädjas över nu när malmpriset svek oss.

 17. Företagare skriver:

  Volymerna måste ner! Det är inte en fråga om höger eller vänster i politiken, utan endast om man är vansinnig eller inte!!
  Professor Hans Rosling bekräftar ju vad alla med sunt förnuft förstår, ” Jimmie Åkesson har ju fullkomligt rätt”, det är vad Rosling sagt!
  Hittills har ca 0.3% av dom på flykt kommit till Sverige och samhället går på knäna!
  Vad händer när 1% av alla på flykt bestämmer sig för Sverige??
  Börja tänk! Man är inte rasist bara för att man begriper att volymerna måste kraftigt ner!

 18. Enok Nitti skriver:

  Sixten, du kanske tillhör de troende i Pajala som inte ser TV och har en fru med långkjol som föder barn tills hon riskerar livet, om inte så bör du ha följt IS framfart, då pratar man inte om Pajala som ett helvete.

 19. Sixten Niemi skriver:

  Enok, din tro verkar vilja skapa ett Syriskt helvete även hit.
  Ta och gör patron ur istället.
  Jag som fredsälskande hedning håller om mina medmänniskor, även de troende och alla huttrande som längtar efter fred för att få återvända hem till sina nära och kära.

 20. Enok Nitti skriver:

  Sixten,du kan ju testa Kalixmodellen,klaga på att det ska bo flyktingar i närheten av barn eller så kan du ju se det positivt, förr tog ni ju kvinnor till Pajala med buss för att gubbarna skulle få det lite roligare nu kommer det ju kvinnor från Afrika och Mellanöstern.Det kan inte vara lätt att vara Pajalabo,först kom det homofiler och nu flyktingar.

 21. Sixten Niemi skriver:

  Enok, bra att du gjorde patron ur, då slipper FN medla mellan dig och dina trosfiender.
  Tänk om så vore fallet även i Syrien.
  Men du följer inte med i tiden, eller så börjar du bli senil.
  Numera är det modernare och mycket roligare med Thailändskor.
  Men, ytterst få av dessa stringklädda töser söker asyl hit pga. våran bistra kung Bore.

 22. Enok Nitti skriver:

  Jag gör inte patron ur, jag skjuter från höften, här längre ner i T-dalen finns det gott om thailändskor dock inga med string. Kanske ett önsketänkande från din sida. Du fick med både tros och string i ditt inlägg,bra jobbat. 45 asylsökande är inte så mycket,det klarar ni.

 23. Sixten Niemi skriver:

  Vad konstigt det verkade, den gick liksom ut och in samtidigt, sa den ambulerande asylbefriade kvinnan i nedre Tornedalen efter akten.
  Här sköt klienten sig själv från höften.
  Anledningen var att pipan vek sig i mitten pga. ålderdom.
  Inte var det väl du Enok?

 24. Osenka skriver:

  Enok Nitti: Det rör sig inte om 45 asylplatser. Sammanlagt är det 450. T.o.m. sossarna svajar. Vi har en regeringschef som skulle behöva gå om grundskolan. Martin Luther King sade en gång: I have a dream.

 25. Enok Nitti skriver:

  I rubriken ovan står det 45 och Sixten, hos er skjuter ni väl mest i luften.

 26. män, män , män skriver:

  glöm inte att de som har det sämst ställt i världen aldrig kan ta sig till Europa!!Så vilka vill vi försörja?! De som har råd att betala tiotusentals el hundratusentals SEK till smugglare, resor o pass. El ska vi istället ge pengar till långsiktiga projekt i tex Afrika för att minska befolkningstillväxt och öka skolgång som i sin tur gör samhällena bättre för alla!!

 27. Emil Kieri skriver:

  Det var inte mycket fakta här. Hans Roslings analyser motsäger det mesta som SD och Åkesson står för. Faktum är ju att största problemet för Pajala är att det bor för få här. De flyktingar som väljer att stanna kommer likt allt annat folk som väljer att bo i Pajala är en tillgång. Det är speciellt sant om man ser ur ett samhällsekonomiskt perspektiv, där man ser att invandringen är en inkomst för Sverige.

 28. Tjuren skriver:

  Emil, man bör vara försiktig och verkligen studera fakta innan man kommer med tvärsäkra uttalanden. Vilken invandring menar du?
  Att på något sätt räkna hem invandringen från syrien och liknande länder hittar du knappast fakta som stöder. Att det sen kan vara positivt för Pajala om vi får fler invånare, ja om de får ett arbete och kan försörja sig! Rosling presenterar ju också ganska enkla budskap.

 29. Osenka skriver:

  Det här med arbetskraft kan man nog jämföra med myrslåtter runt pajala kommun lika kvalificerat!det finns redan så det räcker med sådan arbetskraft.Herran jomala vart är vi på väg, som en cykel utan styre!

 30. Futurum Casus skriver:

  Emil: Du får ha dina åsikter – men jag håller inte med dig. Jag ser stora faror med den politik som förs i Sverige. Inte minst på välfärd, pensionssystem, rättssäkerhet, osv. När det kollapsar så uppstår inrikespolitiska problem där olika grupper kommer att börja bråka med varandra. Att stävja sådant görs inte genom att sjunga kumbaya framför lägerelden. Jag har aldrig haft någonting emot invandring. Däremot har jag velat begränsa invandringen och se till att ta vara på arbetstagare som finns inom landet dvs. funktionshindrade, invandrare osv..