Terrormisstänkte greps i Boliden i Västerbotten

VÄSTERBOTTEN: 25-åringen som  eftersökts i Sverige som misstänkt för att planera terrorbrott greps under eftermiddagen igår. Gripandet skedde i Boliden i Västerbotten.

Tillslaget av insatsstyrkor gjordes vid ett asylboende och ska ha skett utan större dramatik.

25-åringen har sedan i tisdags varit anhållen i sin frånvaro som misstänkt för att planera terroristbrott. Mannen ska ha bott vid asylboendet under ett antal veckor.

Enligt tidningen norran.se ska ytterligare personer ha omhändertagits. Dessa behöver dock ej vara misstänkta för något brottsligt utan det kan handla om att de ska höras om 25-åringens förehavanden under tiden vid boendet.

Under kvällen spärrades även polishuset i Skellefteå av och uppgifter gör gällande att detta ska hänga ihop med tillslaget i Boliden.

Trots att 25-åringen nu är gripen kvarstår terrorhotnivån på läge fyra på den femgradiga skalan.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska
3 kommentarer om “Terrormisstänkte greps i Boliden i Västerbotten
 1. lothar skriver:

  Bra att medborgarna är vaksamma! Särskilt denna kvinna som kontaktade polisen, som grep denna person och några individer till. Ge henne en rejäl slant som tack!
  Nu kan polisen börja göra visitationer på flyktingförläggningarna
  runt omkring i landet för att säkerställa att det inte finns fler suspekta individer inhysta i dessa boenden.

 2. Janne skriver:

  Myndigheter m. fl. kraftsamlar runt Stureplan. Tyvärr produceras där inga exportvaror. Navelskådandet är dock omfattande. Vad gör man inte som rikspolitiker för att få befinna sig vid köttgrytan, även om man har sin hemvist på vischan. Det kanske inte var bättre för men tyvärr är det sämre nu.

 3. Oh shit! skriver:

  Har en känsla av att det är fel person som är gripen. Det gick lite för fort alltihop. Men hoppas att jag har fel.