Tidigare politiker fälls för misshandel av sina barn

TORNEDALEN: En före detta förtroendevald politiker i Tornedalen har dömts för misshandel och olaga tvång mot sina två minderåriga barn.

Påföljden blev villkorlig dom med samhällstjänst. Haparanda tingsrätt har vidare beslutat att kvinnan  ska betala ett skadestånd till barnen på 23.000 kronor vardera, jämte ränta.

Rätten finner det styrkt att mamman bland annat har slagit barnen i ansiktet och slitit dem i håret så de känt sig uppriktigt kränkta.

Kvinnan lär vidare ha tvingat barnen i ”uppfostringssyfte” att sitta på sina sängar under så lång tid som mellan fyra till sex timmar. Enligt tingsrättens uppfattning bör denna begränsning av barnens frihet anses vara straffbart och bedömas som olaga tvång.

Enligt kvinnan själv har det som barnen berättat i förhör aldrig hänt. Hon menar att det finns andra förklaringar till barnens berättelser.

Publicerad i Haparanda, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , , ,
En kommentar om “Tidigare politiker fälls för misshandel av sina barn
  1. tur i oturen skriver:

    Handlingarna som beskrivs här kan man inte vara annat än kritisk till.
    Även om man många gånger kan känna sig frustrerad och otillräcklig som förälder är detta inte acceptabelt.
    På ett sätt är det ju tur i oturen för kvinnan att hon avslutat sin politiska karriär. Det hade ju varit svårt att fortsätta med en sådan dom i bagaget. Hon har nog också svårt att få jobb med barn inblandade.