Tillsätter tillförordnad kommunchef

PAJALA: I samband med att Åsa Allan lämnar kommunchefsposten för att bli gruvchef har Pajala kommun redan en ersättare redo att ta över, enligt NSD.

Kommunalrådet Jan Larsson (S) berättar detta till NSD, men avslöjar ännu inte vem det är som tar över.

– Vi har en tilltänkt som har tackat ja. Men vi måste meddela facket först och gå den vägen innan jag säger något mer, säger Larsson.

Det rör sig alltså om att tillsätta en tillförordnad kommunchef i väntan på att själva rekryteringsprocessen för posten är genomförd, en process som kan ta uppemot ett halvår.

Posten som tillförordnad chef väntas tillsättas under nästa vecka och det är frågan om en intern rekrytering, enligt NSD.

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar: , ,
39 kommentarer om “Tillsätter tillförordnad kommunchef
 1. AnnBritth skriver:

  Intern rekrytering….
  Ja, det är väl det vanliga sättet att tillsätta lediga platser inom Pajala kommun.
  Låtsas annonsera lediga platser. Kallar sökanden till intervjuer,personen i fråga skriver cv, det spelar ingen roll hur kvalificerad du är. Du har inte en chans. Tjänsten visar sig redan vara tillsatt. Av en som redan jobbar i huset. Fy sjutton säger jag. Du har inte en chans att få ett kommunalt jobb om du inte är släkt med någon i huset. Varför annonsera ut tjänster? Känns helt i onödan. Ni lurar bara en massa sökanden till tjänsterna. Dom visar ju sig att vara tillsatta
  redan???

 2. Same skriver:

  Gruvchef, hon är då geolog eller gruvingenjör så att hon har kompetens?? annars inväntar vi nästa KK

 3. sputnik skriver:

  AnnBritth@ Du skall inte vara ledsen, i Haparanda är det samma rekrytering som gäller vid tillsättning av tjänster. Släkt och vänner i första led.Kompetensen lyser med sin frånvaro och facket suger ut medlemsavgifterna av sina medlemmar så att deras verksamhet snurrar runt.

 4. Funderare skriver:

  Annbritth: Hur hade du själv gjort vid tillsättning av tf kommunchef? Inte fasiken inleder du väl en rekryteringsprocess för någon som är där i 6 månader?

 5. Fritidsfiskaren skriver:

  Intern rekrytering är alltid förstahandsalternativet, även inom den privata sektorn. Förutsatt att du hittar rätt kompetens, förstås. Sen är det naturligtvis som ”Funderare” skriver om att det bara är en tf-tjänst.

 6. Emiliano Santos skriver:

  Jo Annbritth… det var så jag fick min tjänst i Pajala, eftersom Santossläkten är så pass utrbredd i hela Pajala, kolla bara på alla möjliga orter Santoskoski, Santosvaara, Santosjärvi, etc, etc…

 7. AnnBritth skriver:

  Jag är långt ifrån ledsen över hur kommunerna tillsätter lediga tjänster. Jag är rent ut sagt förbannad. Det är ett väldigt osjysst sätt. Arbetssökanden behandlas inte med respekt. Blir i princip lurad att komma på intervju. Helt i onödan. Jag själv är inte drabbad av detta idioti. Har fått det berättat. Fler är drabbade. Dessa känner sig totalt grundlurade. Jag syftar överhuvudtaget inte på den senaste tjänsten. Det kvittar. Det finns fler utannonserade tjänster.
  Det finns alltid tjänster för olika sk chefer. Med eller utan kompetens.

 8. Osenka skriver:

  Det börjar likna grevinnan och betjänten. Same procedure as every year, James. DNA:ET, GÄLLER inkl.Hela bakteriefloran. Sluta förnedra arbetssökande, med låtsas intervjuer, detta är ett hån!Vissa kan inte hålla sig utan läcker ut,så många som ändock hoppas att det bara är en lögn och går rakt in i förnedringen.Man borde kolla upp om det är lagligt. Det är iaf.arbeten som läggs ut. Är det inte offentligt? Många har 3 dubbel erfarenhet, men inte en chans. En kommun borde ju hålla sig till lagarna.

 9. Enklare för utböling ! skriver:

  Till Emiliano Santos !
  Faktiskt så kan det vara lättare för en utböling eller skåning att komma in till Pajala kommun än en lokal utan släkt och partibok. Håller med dig till 100% i det du skriver. Dock måste man då lägga sin ED på partiboken, delta i kvällsmöten,mingel och i Bastun. Gör du inte detta vet du som bekant att man blir utfryst illa fort, finns otaliga exempel,tänker du efter och inte blundar vet du.

 10. Över lagen skriver:

  @Osenka
  Lagligt inget brukar gå och bevisa ty de fina herrarna äro över lagen och fåro precis göra hur de vill.
  Står över lagen !
  Tänk på detta vid nästa val, om du inte vill slänga bort din Röst

 11. AnnBritth skriver:

  Emilio Santos….du försöker nog vara rolig. Jag skrattar inte. Det gör inte så många andra heller. Var tacksam att du blev väl mottagen i huset. Du hade tur…eller….så var du faktiskt kvalificerad. Det är det inte alla som är i vårt kommunhus.

 12. Funderare skriver:

  Annbritth: Vilka är inte kvalificerade i kommunhuset?

 13. Sossekontakter ! skriver:

  Santos är det inte så att du hade partikontakter eller SSU redan innan du sökte till kommunen, visst hade du ?
  Något hade du i kombination med att du kom in utifrån, brukar vara så när man kollar.

 14. AnnBritth skriver:

  Funderare…det finns säkert dom som är kvalificerade för att jobba där. Alla gör säkert ett enormt jobb. Det känns som att det är lite överbemannat i huset för en sån här liten kommun. Jag överreagerar säkert….allt går rätt till i huset. Inget mygel, ingen mobbning, allt sköts på rätt sätt. Alla får en rättvis behandling när man söker ett jobb. Ja….Pajala är en riktig mönsterkommun.

 15. Kotten skriver:

  Till Funderaren. Alla självutnämnda specialister.Läs historiken! Börja med matten.tex.varför måste man ta in ett gammalt kommunalråd, att förmedla och lära er veta hut!Det säger ju allt om kompetensen. Det råder hönsgård i kommunhuset. Det hjälper inte att gardera med reserv kommunalråd,förr räckte det med en.Länge leve Niska.

 16. Funderare skriver:

  Annbritth: Vilka tjänster är onödiga? Namn tack.

  Kotten: Vad har SAP med kommunhuset att göra? Är verkligen alla på detta forum utan högskolepoäng eller har ni bara otur när ni tänker?

 17. AnnBritth skriver:

  Funderare:Jag har nog otur när jag tänker….du verkar har många högskolepoäng. Det kan ju tänkas att du arbetar i kommunhuset. Där har alla massor av högskolepoäng….från den lägsta till den högsta…..

 18. Osenka skriver:

  Till funderaren: Har över huvudtaget inte nämnt SAP eller något annat parti. Där ser du, kan inte ens läsa innantill.

 19. Funderare skriver:

  Annbritt: Då vet jag. Känns skönt att veta att du är en begåvningsreserv.

 20. Funderare skriver:

  Osenka: que? Fattar inte vad du menar? Är du också begåvningsreserv?

 21. AnnBritth skriver:

  Funderare…jag tycker allt har spårat ur….liknar småbarn som käftar i sandlådan.Vi har kommit ifrån ämnet…Jag hade åsikter om hur man går tillväga när man anställer folk. Inget annat….vi får tycka och tänka hur vi vill. Du verkar anse att du själv är en Einstein. Du tycker vi andra saknar begåvning. Låg nivå på dina kommentarer….

 22. Kulturen skriver:

  Att det ser ut som det gör är väl inte alls konstigt. Inom Tornedalen har det alltid i alla tider funnits en Parasitkultur där en del bokstavligt kliver över lik för att sko sin egen kassakista via den höga skatten. I Parasitkulturens namn länge leve de som kan sko sig fina privilegier via finsläkter och partibok, resten får betala som dörrmatta.

 23. Osenka skriver:

  Till funderaren.Jag skrev mattematik!Blir det billigare och ta in ytterligare lågintelligenta Reserver för kommunen?som sagt var 1+1 vänta nu, blir det 3 ?

 24. Marita skriver:

  Svåger politik finns säkerligen i alla kommuner.
  Sökte själv ett jobb och var mer kvalificerad och hade mer erfarenhet än den som fick tjänsten.
  Varför det ? Jo personen som fick tjänsten hade en far som arbetade i kommunen.
  Fy skam !!

 25. Emiliano Santos skriver:

  Till alla som ifrågasätter rekryteringen. Varje dokument som kommer in till kommunhuset registreras och blir en offentlig handling. Det innebär att ni kan, varje gång det annonseras en ny tjänst, begära ut alla inkomna arbetsansökan och själva kontrollera att rätt person har fått rätt tjänst. Jag, och flera andra, är ett levande exempel på att ni är fullständigt ute och cyklar. Det finns, och har funnits, flera personer som hade ingen anknytning till Pajala och ändå blev anställda. Och nej, inga partikontakter här inte. Det är lätt att påstå massa saker när man gömmer sig bakom anonymiteten.

 26. Det är bara så ! skriver:

  Emiliano Santos!
  Det är lättare och komma in som utböling än som en vanlig lokal det är bara så. Vad skulle det spela för roll även om man fick se alla papper. För det går ändå alltid att hitta på något om någon unik special social egenskap eller sk påhittad merit som väger mer än dokumenterad merit, skulle man överklaga leder det ingen vart. Vad du än säger så är verkligheten en annan som de flesta mycket väl vet.

 27. realist skriver:

  Mm det är lättare att komma utifrån . Titta bara när någon utifrån vill starta företag i pajala kommun. Men dom lokala företagen får ingen uppmärksamhet. Kanske därför man hamnar sist i listan för svenskt näringslivs ranking.

 28. AnnBritth skriver:

  Det är bara så och Realist…..ni har helt rätt….
  Det finns alltid kryphål. Vi ”vanliga”vet hur det går. Speciella paragrafer finns att tillgå där det behövs.

 29. Rune skriver:

  Santos har ju rätt. Ni alla som letar konspirationer har nog en del att fundera över. Att ni är bittra över ett jobb ni inte fick 1987 är lite sorgligt. Det ständiga problemet är ju att få kompetenta sökande, framförallt när det gäller mer kvalificerade tjänster.
  Men som vanligt så lyser det utbredda utbildningskomplexet igenom.

 30. Mygel skriver:

  Rune!
  Kompetent sökande vad menar du klart det finns och de som är kompetenta kommer inte in i Kommunen? Finns dussintals socionomer som inte får jobb medan andra utan examen får jobb utan vidare. Tex importerar Tekniska personal från Finland till simpla tjänster som det finns utbildat folk på orten. Fallen är otaliga tillhör den allmänna Parasitkulturen inom Tornedalen.

 31. Lyxliv för Lyxlirare skriver:

  Den höga kommunskatten bekostar ett lyxliv för Lyxlirare.
  Se bara på äldrevården inte ens en syltklick finns det råd till !

 32. Funderare skriver:

  Jag hade inte heller anställt någon bitter gammal människa som inte blev kallad på intervju 1987. Ni kanske ska inse att tåget har gått och ni står kvar på perrongen med en flagga som tyder; Begåvningsreserv.

 33. AnnBritth skriver:

  Rune….jaså vi är alla bittra över ett jobb vi inte fick 1987. Talar du av egen erfarenhet? Du ska inte hitta på en massa saker. Jag personligen är absolut inte drabbad av detta. Det är inte därför jag har reagerat över hur det går till. Jag har kvalifikationer så det räcker. Har jobbat både kommunalt och statligt. Även hunnit med bankarbete. Dessutom flera år som egen företagare. När outbildade väljs före en med utbildning inom dagisverksamheten, då går det banne mig för långt.Kom inte och säg att det inte är en fördel med att vara släkt med någon inom kommunhuset.

 34. My skriver:

  Har sökt två tjänster inom Pajala kommun inom loppet av fem år och blivit erbjuden båda. Min utbildning innefattar 5 års utbildning på universitetsnivå.
  Förstår inte hur man kan anställa personer på grund av andra kriterier om det finns behöriga sökande.

 35. Läs på och Lär er något ! skriver:

  realist !
  Ang företag vad hände med den anrika sågen Mikkossåg på 80-talet som drivits i generationer, vilka tog över hur gick det med historien efteråt ?
  Läs på och lär hur det funkar inom Pajala, enbart fakta fäller ord mun !!

 36. Pajalabo skriver:

  Vore bra om det var någon utifrån och inte någon som jobbar på kommunhuset….då är dom redan involverade i en massa olika delar men som brukligt så blir det med all säkerhet någon som redan jobbar i ”huset” finns inga andra???

 37. Pajalabo skriver:

  Det handlar inte om att vara bitter – utan att vara klarsynt och se alla tokerier, som finns inne i kommunhuset. Ingen hade nämnt SAP – men alla vet att det är en del av grejen – då de flesta tjänstemän i kommunhuset blivit S medlemmar – då kan man sitta på två stolar och bestämma åt sig själv. Inte är det väl så att den tillförordnade kommunchefen också har anknytning till S eller kommunhuset. Kanske kan man jobba på distans ….

 38. Förfall skriver:

  @Pajalabo!
  Håller med dig kommunhuset är i kraftig förfall. Fallet bokstavligt talat inifrån och ut med S som katalysator i processen.
  Bränslet är rösten vid valen som möjliggör processen.

 39. Olle skriver:

  Ja nu s er vi hur det fungerar. Gamla kontakter är bra.