Avhopp följd av arbete med att anställa ny kyrkoherde i Pajala

PAJALA: Tillsättningen av ny kyrkoherde i Pajala har varit turbulent. Under torsdagen trappades den redan infekterade frågan upp, rapporterar Haparandabladet.
Detta sedan kyrkonämndens ledamöter Rune Tuomas (KD), Henrik Pekkari (S) och Torsten Aasa (M) kallat till presskonferens för att ge sin syn på saken.
Då kyrkoherde Sigurd Westman och delar av personalen på Kyrkans hus kom för att lyssna till presskonferensen ombads de att lämna lokalen.
Då förfarandet ifrågasattes av Westman avbröts presskonferensen för att senare hållas hemma hos Tuomas.
Tuomas delgav där att han kommer att avsluta sina uppdrag.
– Jag avsäger mig alla mina uppdrag. Det här var droppen, sa Tuomas upprört.
Sigurd Westman hade ingen förståelse för det inträffade och ställde sig frågande till varför åhörarna ombads att lämna lokalen.
– Jag trodde att den här presskonferensen gällde för hela kyrkonämnden och jag sitter ju där. Man börjar ju undra vad de har att dölja, frågade sig Westman.

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar: ,
2 kommentarer om “Avhopp följd av arbete med att anställa ny kyrkoherde i Pajala
  1. Sixten Lautakoski skriver:

    Jag hoppas att alla tre av dessa farbröder avgår, de har och är ett underligt förfarande mot den enda sökande till kyrkoherdetjänsten.
    Som jag ser det, så är de motståndare till kvinnliga präster, trots att de nekar till detta. De är motståndare till kvinnliga kyrkoherdar: man kan inte tolka det på annat sätt.
    Avgå och lämna plats för yngre och modernare tankar i Pajala kyrkas politiska ledning

  2. Rättvisa skriver:

    Bra Sigurd Westman! Härligt att någon ställer sig upp och ifrågasätter. Jag hejar på er!