Tips vid fastkörning i snön

TORNEDALEN: Snöfall och vinterväglag kan tidvis innebära en besvärlig bilfärd om man råkar köra fast i snön. 

Det är inte heller helt sällan ett stort irritationsmoment att fastna om man inte smidigt kan komma loss. Några tips om man råkar köra fast och inte har hjälp från någon som kan bogsera loss den fastkörda med en annan bil är att aldrig använda full gas eftersom att risken finns att bilen gräver ner sig ännu djupare i snön. Istället ska man prova att sakta gunga med bilen fram och tillbaka ett par centimeter på ettans växel tills bilen kommer loss.

Finns det tillgång till grus eller sand kan man med fördel strössla ut det kring däcken, eller använda sig av en golvmatta för att ge fäste till de däck som sitter fast. Fungerar inget av ovan bör du gräva dig ut men räkna med att det kommer ta tid eftersom all snö runt hjulen, under bilen, framför och bakom måste bort. Under bilen brukar massvis med snö fastna, se därför till att få bort allt. Frikoppla därefter anti-spin funktionen och försök att gunga loss bilen igen.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: ,
En kommentar om “Tips vid fastkörning i snön
  1. Flagga skriver:

    Hoppas Haparanda Stad är konsekvent och hissar upp den Samiska flaggan idag på samernas nationaldag när man är så snabb med den blå vita