Tjuvar tog snus

MUODOSLOMPOLO: Det har varit inbrott i lanthandeln i Muodoslombolo och det var främst snus som blev tjuvens/tjuvarnas byte.

Natten mot lördagen blev lanthandeln i Muodoslombolo utsatt för ett inbrott. Polisen har upprättat en anmälan och framför allt var det snus som var begärligt för tjuven/tjuvarna. Polisen planerar att åka dit och göra en brottsplatsundersökning men på grund av de långa avstånden uppger polisen att det inte blir idag.

En uppmärksam person i Pajalatrakten ringde in till polisen om ett fordon med misstänkt vinglig färd. Även  här har avstånden spelat in till att polisen inte hunnit/kunnat undersöka orsaken till den vingliga färden.

I övrigt uppger man på polisens ledningscentral att helgen hitintills varit relativt harmonisk i östra Norrbotten.

Publicerad i Pajala, Svenska
6 kommentarer om “Tjuvar tog snus
 1. kjell g skriver:

  Vi behöver fler poliser i Ö Norrbotten.

 2. Mad Max skriver:

  Då man blivit utsatt för något brott och anmäler detta ill polisen får man till svar att – Vi har inte resurser till att komma om det inte är ett brott med stora ekonomiska förluster eller med personskador. Vän av ordning frågar sig vad de gör under tiden de inte har tid att släpa sig till brottsplatserna? De kanske sitter och funderar på hur de ska få passet att snart ta slut? Detta skriver en som blivit utsatt för ett antal ”mindre” brott. Efter att anmälan har gjorts per telefon så blir kontentan ett svar med att utredningen läggs ner väldigt fort. Det behövs många fler poliser i vårat län.

 3. Skolkritan skriver:

  Vi får helt enkelt börja ta lagen i egna händer och skapa en kedja med människor i hela kommunen och låta telefonerna gå varma när något händer.

 4. Mad Max skriver:

  Skolkritan: Jag kan i viss mån förstå ditt förslag. Men om så vore fallet att det skulle skapas frivilliga organisationer som försöker hålla stånd emot dessa marodörer skulle samhället göra allt för att stävja det. Då skulle polispatrullerna minsann komma,och ta hjälp av militärerna eventuellt. Man känner en viss vanmakt i detta. Men det blir bättre sen, som man brukar säga 😉

 5. Mad Max skriver:

  Det senaste ”smärre” brott som jag blev utsatt för var att någon/ några ligister tog lagen i egna händer och vandaliserade ett fordon för mig. Fordonet i detta fall är en av 55 stycken registrerade i Sverige. Gissa om det svider?

 6. Skolkritan skriver:

  Mad Max, ja det är verkligen ett moment 22. Staten har våldsmonopol men upprätthåller av någon anledning inte sin del av avtalet.