Tjuvfisket i länet ser ut att minska

NORRBOTTEN: Enligt länsstyrelsen ser det olagliga fisket i Norrbotten ut att minska.

– Det är svårt att säga säkert. Men över tid tycker vi oss se att beteendet förändras och att det olagliga fisket minskar, säger länsfiskekonsulenten Dan Blomkvist till Norrbottens Media.

Uttalandet ges mot bakgrunden av den tillsyn som skett under totalt 227 dagar under 2017 –  vid kusten och i de så kallade ”vildlaxälvarna” i länet.

– Vi har utövat en betydligt större tillsyn i gränsälven än tidigare men mängden beslag är relativt liten i förhållande till insatsen. Inte heller vid kusten gjordes några större beslag. Det är svårt att bedöma om det beror på minskat fisketryck eller minskat olagligt fiske, säger Blomkvist vidare till Norrbottens Media.

Enligt uppgift gjordes bara ett beslag i gränsälven, och sex beslag vid kusten – totalt kring en kilometer nät.

Till olagligt fiske räknas förbjudna fiskredskap samt att fiska under otillåten tid och område.

ANNONS

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.