Tompas jobb som elevassistent kan hänga löst

HAPARANDA: Tomas Johanssons nu offentliggjorda erkännande om sexköp har satt fart på den lokala debatten om lämpligheten att jobba kvar som elevassistent i Karungi.

– I Sverige är det olagligt att köpa sex och visst har förtroendet minskat efter det här, säger Kåre Strömbäck, barn- och ungdomsnämndens ordförande, till Haparandabladet.

Kommunchef Patrik Oja har nu fått i uppdrag att inför ett extra möte med kommunstyrelsens arbetsutskott, se över vad den svenska lagen säger; detta genom att undersöka vilka arbetsrättsliga möjligheter arbetsgivaren kommunen har när det gäller hans fortsatta arbetsuppgifter.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , , ,
22 kommentarer om “Tompas jobb som elevassistent kan hänga löst
 1. från holmen skriver:

  Kanske det finns nån minnesgod person som läser detta och kan skriva lite om Kommunens folk som var i Kovdor. Har för mig att Haparanda kommun har en form av alkoholfri representations policy, kan jag ha rätt?

 2. ?????????? skriver:

  De finns flera anställda inom Haparanda kommun som har ….?
  Men allt går att se från ett anat vinkel på saken så att de skamliga inte syns och hörs.

 3. skolbarn skriver:

  Just ja, vad hände egentligen i Kovdor? Blev ju massa ståhej om det. Var en av skolbarnen som var med på den resan. Det var ett tag sedan nu, blev en konstig resa det där. Gick ju massa rykten sen?

 4. Då aktiv i politiken skriver:

  Vad hände i Kovdor? Resans syfte var att informera ungdomar om drogernas farlighet.På dagarna hade man information och på kvällarna bjöd man dessa alkohol mm. Dessa höga tjänsteman påstod sig vara privatpersoner på kvällen!
  Beslut i SIDA efter resan var att: Alla som reser på deras bekostnad är representanter dygnet runt. Alltså, ingen alkohol i resorna.

 5. Skolmorsan skriver:

  Varför utreds inte den så beryktade Kovdor-resan där flera höga tjänstemän och politiker från Haparanda stad var delaktiga i utnyttjandet av minderåriga ryska tjejer!!??

 6. Ivar Sandberg skriver:

  Att Kåre Strömbäck, överhuvudtaget sitter kvar i Barn och Ungdomsnämden är den största skandalen i detta fall.Tomas har gjort fel ”VIST”.Men vi som har kvar Kovdor i friskt minne!! Vet att sådanna personer som Strömbäck skall ej dömma andra!Jag kan ej annat än tycka att de styrande i Haparanda kommun beter sig lika dåligt som T. Johansson i detta fall.Mer av god moral i Happaranda kommun!!!!

 7. Skolmorsan skriver:

  Nu vill vi verkligen se att Haparanda stad behandlar alla anställda på samma sätt. Upp med alla kort på bordet från Kovdor-resan med konsekvenser för de inblandade. Nu får det fan i mig vara slut på korruptionen i stadshuset!

 8. Disa Ådemo skriver:

  Skolpolitiker tillika läraren Kåre Strömbäck var ju med på resan till Kovdor. Kåre kan ju berätta sanningen och om det blev några konsekvenser med hjälp av t ex Tapio Salos goda minne.

  Vågar Ni?

 9. sluggo skriver:

  Hittar Oja lagboken nu när allt papper är bortstädat från skrivborden? och Tomas massagebessök skedde säkert som privat och inte som representant för kommunen… fast han är väl en ambassadör?
  Sen är vi män nästan alla sexköpare på ett eller annat sätt, för har vi inte gjort rätt för oss hemma så blir det oftast ingentig…

 10. skolbarn skriver:

  Tack för era svar. Det här väcker nu fler frågor. Varför har det här tystats ner? Hur kan kommunen inte vidta åtgärder över en sån här händelse när det involverar barn… Ryska minderåriga är väl lika mycket värda som svenska?

 11. Då aktiv i politiken skriver:

  Undrar, om chefernas upptåg då var mindre straffbart i Kovdor än T. Johanssons snesteg med en vuxen kvinna. (Jag menar inte att det är vara rätt heller). Vi vet att alla de andra cheferna slutade anställningen hos Haparanda kommun, men inte Kåre Strömbäck! Varför?
  Du vet ju Disa att dessa grabbar håller varandra om ryggen i vått och torrt? Jag håller med dig, sanningen på bordet om alla tvivelaktiga resor!

 12. kommunistungen skriver:

  Läste i NSD att sexköparen var sjukskriven. Han lät ”ledsen”. Fattas bara att han nu också känner sig ”kränkt”. Att vara ledsen är inte sjukdom, för övrigt heller inte att känna sig ”kränkt”, utan en helt normal reaktion på aktuell livshändelse. Skattebetalarna kan väl inte acceptera att FK betalar ersättning för en person som själv har försatt sig i denna situation. Var och en får ta ansvar för sina handlingar, oberoende av andra ”meriter”.

 13. ARG!! skriver:

  När vi nu är inne på chefer som missköter sig i tjänst. Vad jag minns, Var det inte en av kommunens högre chefer som sexuellt antastade en kvinna, och sedan betalade skadestånd åt henne med kommunens pengar. Istället för sina egna medel. Cheferna ska betala sina egna synder inte vi skattebetalare. De tjänar ju rätt bra med pengar.

 14. Skolmorsan skriver:

  Gråsossen Kåre Strömbäck är ju ett rent skämt till politiker. ”Moralpappan” som inte håller rent framför egen dörr. ILLA! RIKTIGT ILLA!

 15. Örjan Pekka skriver:

  Enligt uppgift från Kåre Strömbäck, vid telefonsamtal till mig den 19 mars, var Strömbäck inte med vid den aktuella resan till Kovdor.
  /Örjan Pekka
  Ansvarig utgivare HBwebben/Haparandabladet/HBextra

 16. Disa Ådemo skriver:

  Tack Kåre Strömbäck för att du ringde och berättade att du inte har varit med på den aktuella resan. Tyvärr blev det en sanning i samband med att du lämnade ordförandeskapet i socialnämnden. Om du inte var med på resan så ber jag självklart så mycket om ursäkt.

  Disa Ådemo

 17. Datorminne skriver:

  Tror han verkligen att folk glömmer bort de resorna?
  Det var faktiskt så att på grund av dessa omtalade resor till Kovdor blev Kåre av med sin socialnämndsordförandepost och hade några års paus från politiken.
  Har han tappat minnet, eller vill han inte kännas vid de händelserna? Då är det bra att han nu har blivit påmint om det, för att det inte ska hända igen.

 18. matti kovdorista skriver:

  Socialchef, avdelningschef (på social), kommunchef, fackboss, kulturchef… Man kan fortsätta hur länge som helst, de alla var med på resor till Kovdor, först nämnda flera gånger. Enda som fick sparken var socialchef.

 19. från holmen skriver:

  Det finns en man i kommunen som har bra fakta i fallet…

 20. krille skriver:

  Misstag/snedsteg gör vi alla människor ett antal tusen ggr under livet!! Men att Tomas ska bli av med sitt jobb pga det här ju larvigt!! Det skulle ju innebära att samtliga som är anställda inom kommunen och har åkt fast för fortkörning, rattfylla, snatteri, stöld och dylikt också skulle riskera att bli av med jobbet pga att man är en dålig förebild för kommunen. Skulle gissa att vi skulle få personalbrist inom kommunen!? Han har fått sitt straff, se nu till att inte straffa honom en gång till!

 21. Undrande skriver:

  Haparanda kommun borde väntat med beslutet att tills utredningen eller överklagandet var klart. Vad händer om det finns mer som kommer upp i dagen?

 22. int vet jag skriver:

  Inte är det att jämföra med fortkörning. Om man ska bli anställd på skolor idag ska det tas fram ett registerutdrag. Där ska bland annat sexualbrott vara med. Vilka av såna brott som gör att man inte kan få anställning vet jag inte, kanske är det bara brott mot barn, eller? Fortkörning gör nog inte att man inte kan anställas på dagis eller skolor.