Toppolitiker inom Vänsterpartiet nolltaxerade 2007

ÖVERTORNEÅ/HEDENÄSET: Politiskt är hon en stark motståndare till privatisering av kommunal verksamhet. Privat driver hon Norrbottens största förlag. Samtidigt nolltaxerar hon.

Det är frågan om Christina Snell Lumio som knappt deklarerar några inkomster alls. Året 2007 deklarerade hon noll i inkomst av näringsverksamhet. 2008 taxerades hon för en inkomst av 6.238 kronor i näringsverksamhet, skriver Haparandabladet.

– Jag har fått stipendier och studiestöd, tagit studielån och lånat pengar av bland annat min mamma för att få ihop det, förklarar Christina Snell Lumio för Haparandabladet.

När det gäller förlagsverksamheten ser hon en klar förbättring under 2010.

Publicerad i Övertorneå, Svenska Taggar: , ,
7 kommentarer om “Toppolitiker inom Vänsterpartiet nolltaxerade 2007
 1. 82:an skriver:

  Christina S L har i valrörelsen jämställt företagare inom den ”fria marknaden” med nazismens begynnelse…
  Vilket samhälle skapas om fler anammar C S-L skattebefriade arbetsinsats? Kanske detta är något som vänstern satt i system tillsammans med M. Styrman. Av Sveriges företagares skatteinbetalningar står småföretagen för hälften. Bevare oss väl för att inte ”svartförsäljning” breder ut sig. Det kanske är då konsekvenserna skulle börja likna ett märkligt samhällssystem.

 2. Fd-Bybo skriver:

  Korruption, det var sånt som sovjetsystemet lyckades med riktigt bra. Har man det som ideologi att bara röva från andra som råkar ha lite mer, då har man en i grunden oärlig personlig läggning, och därifrån är det inte så långt till alla möjliga slag av fiffel. Proletariatets ledare levde som kungligheter, samtidigt som de låtsades vara de fattigas företrädare.

 3. Knapsu skriver:

  Har man (i praktiken) inga inkomster så betalar man väl ingen skatt?
  Hon har väl så små inkomster från företagandet att det inte går att beskatta?

  Att sedan journalister(med borgerliga värderingar?) vill göra rubriker av detta är väl inget att förvånas över.

 4. Skattmasen skriver:

  För undananröjande av felaktiga anklagelser är det dags att införa kassaregisterlagen även på förlagsverksamhet och bokförsäljning.

 5. maardam skriver:

  Haparandabladetin linja näkyy kovenevan ja entisestään tyhmenevän. Hyökkäys Cristina Snell-Lumiota vastaan on tosi törkeätä. Onko lehdellä todella varaa tällaiseen loanheittoon?

  Kun yrittäjä lähtee pienestä liikkeelle, on aivan selvää, ainakin minulle, ettei heti voi saada isoja (verotettavia)voittoja. Yrityksen onnistuminen voi viedä vuosia. Snell-Lumio on pitkän tien alussa ja Haparandabladetilla on otsaa kirjoittaa tällaista roskaa.

  Hävetkää!

 6. Marja Mustakallio skriver:

  Jag undrar över Haparandabladets politik att skriva så felaktigt om småföretagarens förhållanden. Varenda som har startat eget speciellt på kulturområdet vet att det är inte de första åren som ger vinst.
  Jag gratulerar Christina att hon har orkat verkligöra sina idéer.
  Dessutom att vara företagare och att vara socialist går inte mot varandra, speciellt när det gäller enmannaföretag.

 7. Betalare skriver:

  Ha, ha, ha skrattretande att polisanmäla. Som om inte polis och åklagare hade nog med annat än att sätta tid på svammel. Bra jobbat av Lasse P, fortsätt med detta. Fjäder i hatten åt Örjan för sina bra artiklar. Betala skatt så gamlingarna har det bra.