Tornedalens folkhögskola får betala högt skadestånd

ÖVERTORNEÅ: Miljö– och byggnadsnämnden i Övertorneå har tagit beslut om ett skadestånd på 594.000 kronor för Tornedalens folkhögskola.

Anledningen till skadeståndet är att Tornedalens folkhögskola inte ansökte om startbesked för rivningen av slöjdhuset. Certifierad kontrollansvarig för rivningen saknades dessutom. Att skadeståndet blir så högt beror på att det beräknas per kvadratmeter och att byggnaden var så stor.

När beslutet i nämnden skulle fattas föreslog de två Centerpartisterna i nämnden, Auli Andersson och Håkan Sandqvist, att folkhögskolan skulle slippa undan med att betala enbart ett basbelopp, det vill säga 44.000 kronor. Nämndens beslut att kräva hela skadeståndet, det vill säga 594.000 kronor, gick dock igenom.

I vanlig ordning finns en överklagningstid efter det att protokollet justerats.

Bente Åkerholm (S), ordförande i miljö- och byggnadsnämnden, säger att miljö- och byggchefen Bertil Suup gjort allt för att informera skolans ledning om vad som gäller, men att detta inte tagits i beaktande.

Hon tillägger att en skärpning skett vad gäller sanktionsavgifter. Vid bygglov och rivning ska startbesked meddelas.

Publicerad i Övertorneå, Svenska Taggar: , ,
En kommentar om “Tornedalens folkhögskola får betala högt skadestånd
  1. Fd-Bybo skriver:

    Men oj, oj ,oj, man har vågat riva en gammal byggnad utan att fråga byråkraterna! Fy skam vilken olydnad! Ja, utmärkt, straffa dem så hårt som lagen tillåter!