Tornedalsbördig ett av toppnamnen till post som (S)-ordförande

STOCKHOLM: Valberedningsarbetet för Socialdemokraterna går nu in i slutspurten inför den kongress som ska hållas den 25 mars.

Enligt uppgifter till Aftonbladet är Thomas Östros tillsammans med Mikael Damberg de två hetaste namnen. Enligt samma uppgifter ska utvalt namn offentliggöras under tisdagen. Senare på tisdagens lämnades dock besked om att det ännu är oklart när besked lämnas.

Östros är född med namnet Waranperä 1965 i Malmberget. Han har också rötter i Tornedalen. Han blev biträdande finansminister i Göran Perssons regering 1998 och utsågs till utbildningsminister 1998.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , ,
4 kommentarer om “Tornedalsbördig ett av toppnamnen till post som (S)-ordförande
 1. Mad Max skriver:

  Tänk om det är så att ingen vill ta platsen som partiordförande? För det spelar ju ingen roll vem som sitter vid rorkulten, om det saknas ett roder. Detta börjar ta farsartade förmer. Väljarna är ute som en skara trädgårdstomtar.

 2. Tornedalning50/Jan Björnfot skriver:

  Skall denna man kandidera till (S)-ordförande, som såg till att svenska staten fick betala tillbaka flera miljoner kronor i felindragna skatter på brännoljorna. Då kommer svenska staten att dra på sig ännu mer skulder, som befolkningen sedan får betala via skattesedeln.

 3. Birger Anundi skriver:

  Helt på samma våglängd med Jan, angående Östros och hans brännoljeimport. Östros försvårande för oss vanliga tornedalingar. Sven-Erik Bucht skulle vara utomordentlig som partiledare för sossarna. Sven-Erik skulle kanske, som partiledare, även få Kent Ögren avsatt från landstiget…

 4. Kes. skriver:

  Jag förstod nog detta, att skall de, eller vi, ha en person som passar in som en ”ny” och duglig kandidat till partiledarposten, så är Thomas Östros den enda riktiga kandidaten som kan axla denna tunga ”MANTEL”.
  Nej ,jag betackar för ”Ingvars kompis” S-E. B.

  Skall vi ha en rikshushållare som vet folkets bästa, finns ingen bättre än Tornedalssonen, bördig från den goda myllan!